vejinovic

VK Sportphoto

Nieuws

Marko Vejinović stopt als profvoetballer en wordt trainer in de Feyenoord Academy

Van de redactie

Marko Vejinović en Heracles Almelo beëindigen hun samenwerking. De 34-jarige middenvelder heeft aangekondigd zijn voetbalcarrière te beëindigen en zich volledig te richten op zijn nieuwe rol als trainer. Vejinović heeft een contract getekend bij Feyenoord, waar hij assistent-trainer wordt van Feyenoord Onder 16.

"Met een zwaar maar dankbaar hart neem ik afscheid van mijn carrière als profvoetballer", vertelt Vejinović op de clubwebsite van de Almeloërs. "Jarenlang heb ik met passie, inzet en trots op het veld gestaan. Voetbal is en blijft mijn grote liefde, en hoewel mijn tijd als speler nu ten einde komt, markeert dit ook een nieuw begin. Met veel enthousiasme begin ik mijn trainerscarrière bij Feyenoord. Ik ben vastberaden om mijn ervaring, tactisch inzicht en liefde voor het spel over te brengen aan de volgende generatie voetballers", aldus de 34-jarige Vejinović. 

Vejinović kwam in de zomer van 2015 over van Vitesse naar De Kuip. In zijn eerste seizoen speelde hij 23 duels in de Eredivisie. Het jaar daarop kwam hij tot twee competitiewedstrijden, twee bekerduels en een optreden in de Europa League én vierde hij het landskampioenschap met Feyenoord. In juni 2018 verliet Vejinovic Feyenoord voor AZ, nadat hij zijn laatste seizoen door de Rotterdammers al was verhuurd aan de Alkmaarse club.

Delen

Reacties

Kon het niveau als voetballer gewoon niet aan / voegde niks extra's toe. Bij vitesse geweldige speler toen. Wat had ik veel verwachtingen toen hij kwam.

Maar wel een geschikte sympathieke vent dus lijkt me wel ideaal voor Feyenoord jeugd.

Welkom!
Werd verkeerd gebruikt. Onder Arne Slot was het anders gelopen!
Blijft treurig hoe het voor Marko is verlopen bij Feyenoord als speler…
Ja en dan hielp het niet dat er leeghoofden in zijn tuin stonden. Hersenlozen!
Helaas niet ! Marko had toch echt prachtige traptechniek …
Na wat er gebeurd is wel. Qua voetballer niet. Dit type spelers wordt vaak trainer en vaak ook heel goede i.t.t. de echte topspelers.
Best opvallend, aangezien hij niet heel fijn is weggegaan bij Feyenoord. Mooi dat de deur altijd openstaat voor oud-spelers, welkom terug!
Dat maakt feyenoord ook zo prachtig, kan je niet in woorden beschrijven.