Primeur Bevestigd
Hendriks-Stuttgart

Pro Shots | Edit 1908.nl

Transfers

VfB Stuttgart aan de haal met Hendriks

Bombarda

Een nieuwe kaper op de kust voor de handtekening van Ramon Hendriks (22). Nadat eerder 1. FC Nürnberg concreet werd voor zijn diensten, is VfB Stuttgart dit nu ook. De club eindigde afgelopen seizoen nog verrassend op de tweede plaats in de Bundesliga.

Na weken informeel aftasten heeft de Duitse Champions League deelnemer zich officieel gemeld in Rotterdam met een transferaanbieding voor Hendriks. De Bundesligaclub zag enige dagen geleden Hiroki Ito een binnenlandse transfer maken naar FC Bayern München en heeft baat bij versterking. De algemene verwachting is dat Hendriks op permanente basis voor Stuttgart kiest en dat de deal rondkomt.

Nürnberg werd eerder ook concreet, maar had vanuit de lagere divisie minder middelen te bieden. Terwijl de onderhandelingen liepen, werd ook Miroslav Klose als nieuwe trainer gepresenteerd. De belangstelling bleef vanuit Nürnberg echter wel voortbestaan: de club kwam afgelopen week terug in de strijd met verbeterde voorstellen om Hendriks los te weken, maar toen fietste Stuttgart er tussendoor met aansprekendere plannen.

Hendriks, die in Stuttgart de strijd in de defensie aan kan gaan met Dan-Axel Zagadou, kwam bij Feyenoord tot elf officiële duels. De Rotterdammers verhuurden hem in de afgelopen seizoenen aan NAC Breda, FC Utrecht en Vitesse. Stuttgart heeft een meerjarig contract klaarliggen voor Hendriks.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@Bombarda wat zou zijn Hendriks opleveren? Een half miljoen?
De leukere scoops: dingen die mensen totaal niet zien aankomen. Ik denk dat het wel rond komt.
Kunnen we de komende dagen nog een primeurtje verwachten @Bombarda
Kunnen we de komende dagen nog een primeurtje verwachten @Bombarda
Hendriks heeft door zware blessures en uitleenbeurten helaas (nog) niet de stappen kunnen maken die tegenwoordig nodig zijn om bij Feyenoord 1 aan de bak te kunnen. Het zegt genoeg over het huidige klimaat bij Feyenoord, Zo gaat het nou eenmaal, dit had Hartman bijvoorbeeld ook kunnen overkomen. En El Ahmadi had ook een uitleenbeurt nodig voordat hij King Karim werd, soms moet het allemaal net even goed vallen. Ik gun Hendriks in ieder geval beste bij Stuttgart of waar dan ook, ik snap eigenlijk wel dat die Duitsers aanknopingspunten zien.
Maar waarom wel bij nummer twee van Bundesliga slagen en geen kansen bij Feyenoord 1?? Ik zie de Bundesliga toch als een veel beter competitie
Maar Stuttgart niet beter dan Feyenoord. Het lijkt mij dat hij daar ook geen basis gaat spelen.
Ik denk dat we in ieder geval kunnen vaststellen dat hij weinig geluk heeft gehad in zijn nog prille carrière. Of hij het niveau Bundesliga/top Eredivisie meekan zal daarom inderdaad nog moeten blijken.
Ja, degraderen met Vitesse en verschillende zware blessures heb je liever niet op je CV maar maar hiermee is nog niet uitgesloten dat hij geen mooie toekomst voor zich kan hebben.
Hij mag van mij voor elk bedrag weg.
Wij blij dat jij niets te vertellen hebt.
Hij gaat ook voor elk bedrag weg. Mark my words!
Ik hoop dat hij het waar kan maken. Heeft 2 ongelukkige verhuurperiodes gehad, maar ik vond hem altijd een hele interessante speler om te volgen.
Wat was het bij Vitesse een geweldenaar en wat viel hij vervolgens tegen bij Feyenoord zeg. Een van de vele eredivisie miskopen
Deels Academy deels vervanger Wieffer. Win win
Als een Duitse CL club interesse heeft in hem....zien zij iets wat wij niet weten of andersom?
@Bombarda komt op 1 juli ook het eerste shirt in de verkoop? En is er al wat bekend over de kleuren van de trainingskleding?
Bedrag rond de miljoen met een doorverkoop percentage?
Mooie transfer. Hopelijk ook voor een mooie prijs!

Heeft het mede door blessures (nog) niet gered bij Feyenoord.

Bij een vertrek van Hancko, lijkt niet realistisch dat Hancko blijft, dan kan je deze jongen er ook prima bijhouden.
Mooie club voor hem. Bedrag zal om enkele tonnen gaan, neem ik aan?
Verrassend. Benieuwd of Stuttgart straks een heel goede scouting blijkt te hebben.
Mensen zijn enorm verbaasd. Hoezo eigenlijk? Prima verdediger, die wat minder is aan de bal en daarom niet helemaal bij Feyenoord past. Heeft dit seizoen voor het eerst een heel seizoen gespeeld na 2 zware blessures. Je merkte dat hij op zijn laatste benen liep, maar eerste halfjaar was hij echt goed bij Vitesse. Lijkt me een prima aankoop van Stuttgart.
Verdient een kans in de voorbereiding. Zeker met zijn veelzijdigheid, fysiek en linksbenigheid. Zelfs als Stutgart langskomt kun je hem beter zelf de kans geven.
Als hij goed genoeg is voor Stuttgart, waarom dan niet voor Feyenoord?
Dat is juist een compliment voor Feyenoord. Blijkbaar streven wij een hoger niveau na. Verwacht hem ook niet als basismateriaal voor Stuttgart.
Een speler moet ook bij een team passen.
Is gewoon een goede centrale verdediger, linksbenige zijn er niet veel van. Gaat feyenoord spijt van krijgen vrees ik
Dit wordt zo vaak gezegd en 9 v/d 10 keer heeft Feyenoord het bij bet goede eind gehad. Heb een beetje vertrouwen man.
Ik heb vertrouwen ik zeg alleen dat ik het jammer vind dat die vertrekt en dat hij een goede verdediger is
Klopt, alleen in het spel van Feyenoord moet de centrale verdediger gewoon goed aan de bal zijn. Dat heeft Hendriks wat minder. Prima verdediger verder. Stuttgart wel mooie club voor hem.
Bizar maar mooie transfer voor hem!
Drukke periode op 1908 nu. Goed bezig mannen
En als we morgen weer een dagje geen nieuwtjes horen is alles weer kut en kan te Kloese er geen klote van haha. Heerlijk hoe sommige supporters bij de dagkoers leven soms.
Hendriks heeft ondanks zijn wat teleurstellende uitleen beurten natuurlijk wel een heel interessant profiel: linksbenig, linksback en linker centrale verdediger, kopsterk, snel, goed in doordekken.
Dit wordt maar weer eens bevestigt aangezien Stuttgart een van de beste scoutings apparaten van heel Europa heeft!
Een opvallend linkje: Feyenoord was eerder in gesprek met scout Daniel Ebbert, die actief was bij Hendriks oude club Vitesse. Feyenoord slaagde er niet in om Ebbert te strikken, die uiteindelijk naar VfB Stuttgart vertrok. Datzelfde Stuttgart is nu concreet voor... Hendriks :-)
Daniel Ebbert was niet echt een groot succes bij Vitesse...
Wel hoor, Feyenoord wilde hem ook graag. Koos voor Stuttgart.
Mooi het doorselecteren is begonnen
@Bombarda @FeyenoordTM kunnen we vandaag nog een inkomend nieuwtje verwachten?👀
Het is nog erg vroeg in de window
Zijn er de financiële middelen om nu al directe versterkingen te halen?
Volgens mij is er nog niemand verkocht , geld voor de komende CL wordt volgens mij eerste deel gestort in september, afrekening vorig Europees seizoen zal wel binnen zijn neem ik aan, laatste deel Kokcu zal zo langzamerhand ook wel binnen komen, dus zo grof ingeschat zal er 20 tot 30 miljoen liggen , denk ik, om te investeren momenteel.
20 mio ex verkoop, maar het geld hoeft niet op
Oh dat vind ik nog best veel eigenlijk. Komt dat meer omdat Feyenoord in de winter niks heeft uitgegeven, of is dit een aanwijzing dat ze meer financiële risico's willen nemen dit seizoen?
Weet jij hoeveel procent van de transferinkomsten straks gebruikt kan worden om het elftal weer op niveau te krijgen?

Gimenez, Wieffer, Geertruida, Timber, Stengs en Hancko leveren samen pakweg 150 - 160 mln op.
Maar de voorbereiding begint toch al snel,enig idee hoelang het gaar duren wanneer de selectie rond is?
Zou een bizar mooie transfer zijn voor hem