yv202393yv202393a1b01126

VK Sportphoto

Nieuws

MATCHDAY • Ajax - Feyenoord

Van de redactie

In speelronde zes van de Eredivisie staat voor Feyenoord de uitwedstrijd tegen de huidige nummer dertien op het programma, Ajax. Het duel tussen de aartsrivalen wordt uitgezonden op ESPN2. De aftrap het duel is om 14.30 uur in de Johan Cruijff Arena en staat onder leiding van Serdar Gözübüyük.

Feyenoord bezit op het moment van spelen de vierde positie in de competitie met elf punten uit vijf duels. De Amsterdammers staan dertiende met vijf uit vier. In de laatste editie welke dateert van 13 maart 2023 namen de Rotterdammers de drie punten mee naar Zuid door een doelpunt in de slotminuten van Lutsharel Geertruida. Lukt het de Rotterdammers om voor de tweede maal op rij te winnen in de hoofdstad?

Delen

Reacties

Wij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag.. Tegenwoordig zing ik dit altijd hardop mee, ook al in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Ajax. Wat een verschil met de afgelopen jaren, toen ik altijd dacht: wij gaan verliezen, alleen met hoeveel is de vraag..
Knallen vandaag!
In het geruchtencircuit gaat rond dat die gasten het bij een eventuele 0-2 stand willen laten staken 🥱🥱
Zal me niks verbazen ook met die succes supporters
Dat leek mij ook wel een makkelijke optie, ja. Kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat als het een ruime score gaat worden er geen gedoe komt.

Hoe dan ook, eerst maar eens voor komen…

Succes en hopelijk heel veel plezier, Kameraden!
Daar ben ik ook bang voor met het huidige KNVB-reglement. Er hangen daar geen netten. Ondanks dat er nog een vrij grote ruimte zit tussen het veld en de tribunes, lag het bezaaid met bekers net binnen het veld bij de 0-1 van vorig seizoen.

Ajax is zelf slachtoffer geweest van de hooligans van FC Groningen. Het slechte voorbeeld zou zomaar gevolgd kunnen gaan worden.
Helaas klopt het geruchtencircuit.
Kolere, je hebt nog gelijk gekregen ook. Maar dan bij 0-3.
MATCHTDAY WZAWZDS lechtste TEGEN WIJ ZIJN KAMPIOEN WIJ ZIJN DE BESTE
Heerlijk dat we weer naar op bezoek gaan bij Ajax met de wetenschap dat we een zeer goede kans maken op 3 punten. Tegelijkertijd moeten we niet vergeten dat het een wedstrijd opzich blijft en dat het echt geen makkie wordt, de statistieken uit het verleden spreken in ieder geval niet voor ons. Vandaar toch de bekende kriebels en zenuwen, maar rationeel gezien zeg ik 1-3 voor Feyenoord!
Naar dat je reacties niet kunt wijzigen, die 'naar' mag natuurlijk weg
Hoewel we er als 'favoriet' heen gaan... Heb ik toch bijna net zoveel zenuwen als alle andere jaren. Als we ons eigen spel spelen, wat we gaan doen, dan komt het goed 💪🏻 1-3
Graag een herhaling van seizoen 1986/87 toen we ook voor de tweede keer op rij wonnen.

Historie:
3x 0-1
3x 1-2
1x 2-3
1x 3-4
4x 1-3

Wat zou een 0-3 of 1-4 toch mooi zijn maar dat zullen we wel nooit gaan meemaken.
Als dit op een ajaks forum zou staan, zouden we zeggen: daar heb je die arroganten weer. Laten wij nu gewoon onszelf blijven en al heel blij zijn met een kleine overwinning..
Precies.
Alleen de 3 punten tellen.
Mijn reactie heeft niets met arrogantie te maken. Wij hebben in 67 wedstrijden daar slechts 12x gewonnen en als het gebeurde 8x met de kleinste marge en 4x met 1-3. Bovendien is tweemaal achter elkaar daar winnen alweer bijna 37 jaar geleden.

Ik droom ervan dat we daar ooit een keer met een marge van drie gaan winnen maar zoals geschreven het zal bij dromen blijven.

Het is wel zo dat niet winnen een behoorlijke teleurstelling zou zijn want dat loopt het gat met PSV op tot zes punten. Dat is voor het eerst in mijn leven. Ik ben altijd heel blij geweest met niet verliezen daar. Ook vorig seizoen was ik diktevreden geweest met 2-2. Die kopbal van Geertruida was echt bonus. Nu is de winnende bijna pure noodzaak om in de race te blijven.
Geen oog dicht gedaan, dus fluiten maar!
Feyenoord heeft geen elf punten uit vier duels. Dat zou trouwens niet eens kunnen. Geen enkele club ter wereld heeft ooit elf punten uit vier duels gehad!
Het waren vijf duels, elf uit vijf.
Bijna waar want vroeger kreeg je nog 2 punten bij een overwinning toch?
Hoe krijg je 11 punten als je maximaal 2 punten in 4 duels kan halen dan, Einstein?
https://youtu.be/aHlc7l591po?feature=shared

Ik heb geen idee hoe ik hier terecht gekomen was maar wat een triest verhaal dit. Mini Docu van 3 jaar terug. Volgens z'n ouders was het omkeerpunt toen hij naar Feyenoord ging 🙈. Volgens hem zelf z'n traumatische jeugd.

Benieuwd wat er nu nog van m over is.
Denk weinig.
Triest verhaal inderdaad.
Maar Jacob Lensky was gewoon veel te labiel, om welke reden dan ook.
Go go Feyenoord...
Laten we er 2 jaar op rij van maken dat we in de neuzenstad heersen!
Timon geert gernot david hartman mats calvin Igor quinten santiago en jankuba ga je zien