Geertruida met filter

Nieuws

"Ik ben voor geen spits bang. Natuurlijk niet, ik kom uit Rotterdam-Zuid"

Dennis

Lutsharel Geertruida kopte vorig seizoen de winnende treffer tegen de touwen in de Johan Cruijff Arena. Zijn doelpunt zorgde ervoor dat Feyenoord voor het eerst sinds 2005 weer in Amsterdam won (2-3). “Klaar. Het is klaar”, dat dacht Geertruida toen hij vier minuten voor tijd het winnende doelpunt scoorde, zo vertelt hij in De Volkskrant.

Die winstpartij bleek de opmaat naar de landstitel. Vandaag staan beide ploegen wederom tegenover elkaar. De Rotterdamse landskampioen is vooraf tot favoriet gebombardeerd, mede doordat Ajax een tot dusver kwakkelende seizoenstart kent. Dat Feyenoord met meer vertrouwen afreist naar de hoofdstad dan voorgaande jaren wordt door Geertruida bestreden. “Er wás al veel vertrouwen. Ik heb nooit angst gehad voor Ajax-uit. Nee joh. Het wordt een nieuwe test voor ons. Grote wedstrijden met veel druk vind ik extra lekker.”

Afgeketste transfer
Afgelopen zomer zag Geertruida een transfer naar RB Leipzig afketsen. Persoonlijk was hij al rond met en ook de clubs leken elkaar wel te gaan vinden. De Duitse club haakte echter in de eindfase van de onderhandelingen alsnog af. Lang heeft de verdediger niet gebaald dat de Bundesliga aan zijn neus voorbij ging. “De Duitse competitie leek me een uitdaging. Maar Feyenoord is ook een grote club die Champions League speelt.” Vooral dat laatste was belangrijk voor Geertruida. “Ik was er echt aan toe, aan dat niveau, zeg ik je eerlijk. Ik kijk veel voetbal. Vooral naar Manchester City, die spelen het mooiste voetbal. Naar dat niveau wil ik toe. Onder deze trainer heb ik veel punten enorm verbeterd. Vooral mijn spel in balbezit.”

De Klassieker
Vandaag treedt Geertruida dus aan in de Johan Cruijff Arena, het stadion waar hij vorig seizoen dus een hoogtepunt beleefde. Hij kijkt er naar uit. “We hebben heftige Europese wedstrijden gehad in Rome en Marseille. Maar Ajax blijft de grootste wedstrijd voor een Feyenoorder.” Bang voor een herboren Ajax is hij niet. "Ik ben voor geen spits bang. Natuurlijk niet, ik kom uit Rotterdam-Zuid". 

Geertruida kent de rivaliteit tussen beide clubs, maar wil niet spreken over vijandigheid. “Ik heb helemaal geen hekel aan Ajax. Er spelen daar jongens die ik goed ken. Die gun ik persoonlijk het beste. Maar daar winnen is gewoon heerlijk. En daar scoren… nog mooier.” En zo zijn we weer terug bij zijn kopgoal op 20 maart 2023. Geertruida lacht vooral om wat erna gebeurde. “Iedereen dook op Orkun! Ja, die had de corner getrapt waaruit ik scoorde. Maar ik had toch gescoord? Ik dacht: klaar, gewonnen, nu is het voor mij. Nou ja… na afloop kwamen de jongens toch naar me toe. Het was prachtig. Maar het is ook alweer verleden tijd. We moeten verder.”

Wat verwacht jij van de Klassieker? Pak hier 50X of 100X je inzet als Feyenoord wint! 

Delen

Reacties

Bang? Bang voor wie? Dat Proppie?
Die rolt ie op, knijpt ie aan en piekt ie weg.
Proppie pakt Luts echt niet in hoor met zijn vage langzame schijnbewegingen.