MATCHDAY • Feyenoord op bezoek bij Fortuna Sittard

Twan

Met de last minute winner tegen AZ wist Feyenoord afgelopen weekend de koppositie te versterken. Zondag volgt een bezoek aan Fortuna Sittard, de club waartegen Feyenoord in de Kuip niet wist te winnen. 1908.nl blikt alvast vooruit.

Onderlinge ontmoetingen
Feyenoord kwam in competitieverband 23 keer eerder op bezoek in Sittard. Dertien duels werden gewonnen. Tien keer verspeelde Feyenoord punten (vier keer gelijk, zes nederlagen). Afgelopen seizoen wist Feyenoord met de Limburgse club af te rekenen met 1-3. Lutsharel Geertruida (2x) en Reiss Nelson scoorden destijds de doelpunten.

Huidige vorm
Na de dramatische seizoenstart schommelt Fortuna Sittard al een tijdje tussen de plekken boven in het rechterrijtje. Momenteel staat het na 22 wedstrijden op een elfde plek. Fortuna wist daarin 26 punten te behalen.

Afgelopen wedstrijd verloor de Limburgse club op bezoek bij RKC Waalwijk (3-1). Voor de nederlaag was de ploeg in goede vorm, met drie overwinningen en een gelijkspel in vier wedstrijden. Er werd gewonnen tegen SC Heerenveen (2-0), SC Cambuur (1-2) en FC Emmen (1-0), en thuis gelijkgespeeld tegen Sparta (0-0).

Vermoedelijke opstelling
De ploeg onder leiding van Julio Vélazquez speelt in een 4-3-3 formatie.
Pandur; Erdogan, Guth, Siovas, Vita; Bistrovic, Ferrati, Özyakup; Noslin, Yilmaz, Embaló.

Afwezigen
Fortuna Sittard: Ximo Navarro (spierblessure), George Cox (twijfelgeval), Ivo Pinto (twijfelgeval)

Feyenoord: Justin Bijlow (polsblessure), Gernot Trauner (knieblessure), Sebastian Szymański (knieblessure), Patrik Wålemark (bovenbeenblessure), Quinten Timber (knieblessure), Alireza Jahanbakhsh (twijfelgeval)

Prognose
Feyenoord speelt de aankomende drie speelrondes tegen tegenstanders uit het rechterrijtje, alvorens het aan mag treden voor de belangrijke Klassieker in de Arena. Om goed naar die wedstrijd toe te werken, weet Feyenoord dat negen punten uit de drie wedstrijden belangrijk zullen zijn.

In de thuiswedstrijd kon Feyenoord niet met een overwinning van het veld stappen. Vooral in de eerste helft was het spel niet goed. In de tweede helft lukte het niet om er meer dan een gelijkspel uit te halen. Feyenoord moet waken dat het niet weer vroeg op achterstand komt tegen de ploeg uit Limburg, iets wat de afgelopen wedstrijden regelmatig gebeurt.

Wederom is het voor Feyenoord belangrijk om geconcentreerd te blijven in balbezit. Ook het scorend vermogen blijft nog vaak een struikelpunt. Feyenoord is de favoriet in Limburg, en weet dat er een goed resultaat gehaald moet worden om een goede uitgangspositie richting de Klassieker te bemachtigen.

Volg jij 1908.nl al via Facebook? Klik hier voor onze Facebookpagina!