jorien-van-den-herik

Nieuws

"Schandalig hoe Jorien wordt behandeld door Feyenoord"

Van de redactie

Oud Ajax-voorzitter Michael van Praag breekt een lans voor voormalig Feyenoordvoorzitter Jorien van den Herik. Van Praag zegt bij ESPN het schandalig te vinden hoe Van den Herik door de leidinggevenden bij de club wordt behandeld. 

“Ik vind het schandalig hoe Jorien wordt behandeld door Feyenoord. Jorien wordt voor niks meer uitgenodigd”, zo zegt Van Praag. “Door sommige mensen wordt hij nog altijd met de nek aangekeken. Dat verdient hij niet en dat hoort niet. Die man heeft heel erg veel voor Feyenoord gedaan.”

Van den Herik en Van Praag zwaaiden in dezelfde periode de scepter bij hun clubs. De 75-jarige Amsterdammer spreekt met respect over de ex-Feyenoord preses. “Jorien was een hele vooruitstrevende voorzitter. Mijn allerbeste collega in de tijd dat ik bij Ajax zat, en hij natuurlijk bij Feyenoord.” Van Praag roemt vooral de kwaliteit van Van den Herik om vernieuwingen in het voetbal als eerste voor elkaar te krijgen. “Maar hij had net wat meer kracht om plannen daadwerkelijk door te drukken."

Van den Herik trad in 2006 na een interne machtsstrijd af als voorzitter van Feyenoord. Zondagochtend om 10: 00 is hij te gast bij Goedemorgen Eredivisie bij ESPN.

Delen

Reacties

Wie recht doet aan de werkelijkheid moet respect hebben voor de wijze waarop Van den Herik Feyenoord weer op de been geholpen heeft na het HCS-debacle. Maar op dezelfde wijze moet je constateren dat daarna de man een spoor van ruzies en conflicten heeft getrokken en het hem volstrekt aan enige zelfkritiek ontbrak.
De mythe dat hij op onfatsoenlijke wijze eruit gewerkt is in 2006 is volstrekte lulkoek. Vanwege aanhoudende en fundamentele kritiek op het beleid heeft de RvC , heeft die zelfde RvC, waarvan Van den Herik zelf voorzitter was, een commissie aan het werk gesteld o.l.v. Gerard Kerkum. De supporters wilden daar destijds uitsluitend aan mee werken als van te voren vast stond dat Van den Herik zou moeten vertrekken.
Op die eis is de commissie toen niet ingegaan, maar in het eindrapport stond wel dat voor een echt herstel van vertrouwen het vertrek van de toenmalige machthebbers wenselijk zo niet onvermijdelijk was. Dat was, met alle respect, de constatering van een feit. Alleen is Jorien toen met zijn eigen dolkstootlegende gekomen daarbij onvoorwaardelijk gesteund door Voetbal International.
Zijn dubbelhartigheid bleek nog eens te meer omdat hij afwisselend aangaf niks meer met Feyenoord te maken willen hebben en zich beledigd te voelen dat er vanuit de club waar hij niks meer mee te maken wilde hebben geen contact werd opgenomen. Hoe ongeloofwaardig wil je het hebben?
Maar wat vandaag het meest schandalig is, is het feit dat de voormalig KNVB-voorzitter met een prominent verleden bij een andere club, zich uitspreekt over zaken die bij Feyenoord spelen of speelden. Dat hij dat ook nog doet zonder klaarblijkelijk over de relevante kennis van zaken te beschikken, maakt het nog gênanter maar niet minder verwerpelijk. Van P. komt vriendelijk over maar is in feite een kwal van een vent.
Ik zit 20 minuten te kijken en haak af blijf mijn vraag wat is de bedoeling van dit 20 jaar na dato, espn leg eens uit.
Heeft veel voor Feyenoord gedaan in moeilijke tijden. Respect is zeker op zijn plaats
Jorien staat op kieslijst 50plus vandaar....gratis reclame. Cor Pot en Thijs Libregts ook trouwens.
Wat een eigenaardige reactie ! Zonder deze man had Feyenoord er niet meer geweest.
Onzin. Zonder de VvF was Feyenoord er niet meer geweest.
Leningen met 12 % rente geven niet echt een groot hart aan voor de club. Plus op zijn duits "das war einmal" de man is nu bijna 80.....
Oh dit wordt weer een hele ochtend zeiken en negatieve dingen ophalen bij Goedemorgen Eredivisie zo. Mooi een-twee’tje dit tussen Van Praag en de GKL. Laat het verleden los Jorien en ga lekker van je pensioen genieten.
Wat een eigenaardige reactie ! Zonder deze man had Feyenoord er niet meer geweest.
Hij heeft echt z’n meerwaarde gehad voor Feyenoord in de jaren 90. Dat ontken ik ook niet. Of Feyenoord er niet meer was geweest zonder hem, is wat overdreven gesteld natuurlijk. Maar ik denk ook dat het goed is, dat hij er niet meer zit. Zijn leiderschapsstijl past echt niet meer bij hoe organisaties in de 21e eeuw bestuurd worden. Daarnaast is het boek inmiddels gewoon gesloten en heeft de club helemaal niets aan moddergooien en oud zeer over wat er bijna 20 jaar geleden bij onze club is gebeurd.
Daar is hij veel te narcistisch voor.
Gaan ze weer zoeken naar negatieve dingen triest geen podium geven dit nieuws
Hoezo negatief?
Joerien had Ghanaproject voor eigen gewin toch? Tegen 12 procent rente?
Klok horen luiden .......?
Ik weet de reden niet dus heb geen ook geen mening. Maar wat ik wel bijzonder vindt deze uitnodiging in goede morgen eredivisie, de reactie van van Praag lekker makkelijk dit.
Van den Hetik heeft inderdaad een belangrijke rol gespeeld bij het weer op de kaart zetten van Feyenoord. Maar in. het complexe bestuurlijk Feyenoord hebben jaloezie, rancune en onderlinge naijver altijd al een hoofdrol gespeeld.
Zeker in de tijd dat hij daar zelf d baas was.