yv2022116yv2022116a1b09666

Nieuws

Slot over Fortuna: "Dat wordt de volgende zware test"

Van de redactie

Arne Slot was zondagmiddag aandachtig toeschouwer in Ahoy bij de finale van het ABN Amro Open tennistoernooi. “Toen Jannik Sinner de eerste set met 7-5 had gewonnen, ging ik even wat te drinken voor ons halen’’, vertelt de trainer in Algemeen Dagblad. “Maar toen ik terugkwam, was Daniil Medvedev de boel plots aan het omdraaien.”

Medvedev zou uiteindelijk het Rotterdamse tennistoernooi winnen. “Dat heb ik bij de bespreking van maandag wel even benoemd richting mijn spelers. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet of dat per se nodig was, hoor”, zo doelt Slot op het doorzettingsvermogen van zijn ploeg waardoor al meerdere keren wedstrijden zijn omgedraaid. “Volgens mij realiseert iedere speler van Feyenoord zich waarom we staan waar we nu staan. Bovenal door keihard te werken, iedere dag opnieuw - uiteraard gekoppeld aan kwaliteit.”

Feyenoord krijgt volgens het AD te maken met een nieuw soort druk. De krant schrijft dat de club nog steeds bovenaan staat na een reeks zware wedstrijden. Dat er nu vooral wedstrijden tegen ploegen uit het rechterrijtje te wachten staan en dat de kampioenskoorts bij supporters steeds verder oploopt. Kortom, alle ogen zijn op de club gericht en het verwachtingspatroon loopt steeds verder op.

Slot ziet het ook. “Maar het is niet zo dat ik nu opeens een extra mental coach heb gebeld. Als staf en spelers realiseren we ons heel goed dat we het van wedstrijd naar wedstrijd moeten bekijken. Zondag wacht met Fortuna Sittard een team dat nog niet één keer is weggespeeld dit seizoen. Een elftal dat steeds beter is gaan voetballen sinds de seizoenstart en waar we in de Kuip punten tegen hebben verspeeld. Dat wordt gewoon de volgende zware test.”

Vorig seizoen bereikte Slot met de Rotterdammers de finale van de Conference League. In aanloop merkte hij hoe grootst en gepassioneerd alles rondom Feyenoord kan zijn. Toch probeert de trainer de rust en kalmte te bewaken. “Als speler ben ik twee keer kampioen geworden van de eerste divisie, dus ik weet hoe lastig het is om 34 wedstrijden lang het hoofd koel te houden’’, aldus Slot. “Maar dat het niet gemakkelijk is, en de komende maanden zal worden, lijkt me wel helder.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties