team

VK Sportphoto

Nieuws

Matchwinner Oussama Idrissi: "Het is bijzonder"

Van de redactie

Oussama Idrissi was tegen FC Groningen de gevierde man. De van Sevilla gehuurde buitenspeler maakte vlak voor tijd de enige goal van de wedstrijd (0-1). Feyenoord blijft zodoende op koers voor de eerste landstitel sinds 2017. 

Tegen FC Groningen kende Idrissi een moeizame avond. Ondanks dat niet alle acties lukte, bleef de Marokkaan zijn man opzoeken en het proberen. Met de bal aan de voet trok hij daarbij veel naar binnen, terwijl de supporters liever zagen dat hij buitenom ging.

“Als de bal erin vliegt, is het altijd een goede keus. Een aanvaller die z’n gevoel volgt, gaat soms tegen het verstand in van de neutrale kijker of de liefhebber. Ik ben wel een paar keer buitenom gegaan, die afwisseling moet je hebben.”, zo legt Idrissi uit bij ESPN.

Zijn cruciale doelpunt leek bedoelt als voorzet en viel bij de tweede paal binnen. Even leek het erop dat Danilo de voorzet binnen kopte, maar uiteindelijke toucheerde de Braziliaanse spits de bal niet en kreeg Idrissi de goal op zijn naam. Van geluk wilde Idrissi niet spreken. “Ik hoor vanaf de onder-15, als ik naar binnen kom, dat ik moet mikken op de tweede paal als je de bal indraait. Mocht niemand hem aanraken, vliegt hij er alsnog in. Het is ook makkelijker voor de aanvallers, want de bal gaat al richting de goal. Voor de verdedigers is dat juist lastig want die moeten naar achter lopen. Eens in de twee, drie jaar kan hij erin gaan.”

"Het is bijzonder", zegt Idrissi over zijn belangrijke doelpunt waarmee Feyenoord op kampioenskoers blijft. Al kwam de overwinning wel moeizaam tot stand. “Het was lastig. Groningen wilde in de catacombe al tijdrekken. Dan ook nog met die vermoeidheid van drie wedstrijden in zeven dagen.” Toch had de matchwinner steeds het gevoel dat de Rotterdammers zouden winnen. “Vanaf de eerste seconde had ik al het gevoel dat we zouden winnen. Helaas wordt er nog een goal afgekeurd. Maar we hebben meerdere kansen gecreëerd om te winnen." 

Delen

Reacties

Speelde slecht, maar is waar hij gaat wel door met acties maken. Volgend seizoen zal je zeker op zoek moeten naar een goede buitenspeler.