elvis-manu

VK Sportphoto

Nieuws

Manu: "Het blijft prachtig. De Kuip is mijn huiskamer"

Dennis

Elvis Manu keerde gisteren in het shirt van FC Groningen voor even terug in De Kuip. De Noorderlingen huren hem voor de rest van dit seizoen van het Bulgaarse Botev Plovdiv. 

De aanvaller hoopt FC Groningen te behoeden tegen degradatie en was een paar keer dreigend in De Kuip. Ondanks de nederlaag had hij desalniettemin genoten, zo vertelt hij bij ESPN. “Het voelt fijn en vertrouwd om weer terug te zijn. Ik woon hier op een steenworp afstand vandaan, dit voelt als thuis. Ik heb wel een wereldreis gemaakt. Ik heb onder andere twee jaar in Bulgarije gezeten en nu ben ik net een maand terug en probeer ik te laten zien wat ik in huis heb.”

In het shirt van Feyenoord kende Manu zijn beste tijd in het seizoen 2014/2015. Iedereen herinnert zich zijn cruciale goal tegen Zorya Luhansk, in de voorronde van de Europa League. Door zijn waanzinnige doelpunt diep in blessuretijd plaatsen te de Rotterdammers zich ternauwernood voor de groepsfase (zie video onderaan artikel). In dat Europese seizoen wist Manu zes treffers te maken, waaronder in wedstrijden tegen Standard Luik en AS Roma. Het maakte hem publiekslieveling. Bij zijn wissel werd hij dan ook luidkeels toegezongen vanaf de tribunes. "Het blijft prachtig. De Kuip is mijn huiskamer. Ik ben blij dat de fans me nog niet vergeten zijn.”, aldus Manu.

FC Groningen moest het tegen Feyenoord hebben van spaarzame tegenaanvallen. Daarbij probeerde het gebruik te maken van de snelheid van Manu, wat een keer bijna lukte. “In het begin werd ik een keer goed weggestoken, maar nam ik de bal niet goed mee, waardoor ik de bal te ver voor me uit speelde. Toen kwam de keeper goed uit en voor ik het wist, stond hij voor me”, zo zegt de oud- Feyenoorder die baalde van de late tegentreffer van Oussama Idrissi. “We hebben goed meegedaan en hadden meer verdiend.”

Manu heeft inmiddels een lange voetbalreis achter de rug die hem langs clubs in Engeland, Turkije, Polen en Bulgarije leidde. Toch is de aanvaller pas 29 jaar. Manu droomt ervan nog een keer het shirt van Feyenoord te dragen. “Het zou mooi zijn om nog een keer terug te komen naar mijn huiskamer.”

Delen

Reacties

Prachtkerel die Manu, bij Feyenoord zal die niet meer spelen, maar hij spreekt altijd positief over de supporters en club.