ousamma-idrissi

VK Sportphoto

Nieuws

"Ik vond beide gele kaarten gewoon ontzettend dom van hem"

Van de redactie

FC Groningen was na afloop van de verloren ontmoeting met Feyenoord (0-1) ontevreden over scheidsrechter Joey Kooij. De Noorderlingen stoorden zich vooral aan de tweede gele kaart die Isak Määttä ontving. Volgens de Groningers was dit een discutabel moment en van grote invloed op het verdere verloop van de wedstrijd.

Oussama Idrissi zegt bij RTV Rijnmond dat FC Groningen bij zichzelf te raden moet gaan. De in degradatienood verkerende club deed alles om Feyenoord uit het spelritme te halen en rekte vanaf de eerste minuut tijd. “Ze waren letterlijk in de catacomben al tijd aan het rekken, door heel lang in de kleedkamer te blijven zitten. De keeper heeft volgens mij een halfuur de tijd genomen om de bal eens naar voren te schieten. Dan weet je dat de scheids een keer geel gaat geven. En dat gebeurde in de eerste helft dus ook.”

De rode kaart voor Määttä is volgens Idrissi een logisch gevolg van het irritante spel van de Groningers. “Ik vond beide gele kaarten gewoon ontzettend dom van hem", vertelt Idrissi. Määttä ontving eerst een kaart voor tijdrekken en werd later bestraft voor onsportief gedrag. “Ik stond aan de andere kant van het veld, maar in mijn belevenis schoot hij die bal bewust en onsportief tegen Alireza aan. Hij kon die bal overal naartoe schieten, maar hij schoot in mijn optiek bewust tegen Ali aan. Dat is onsportief, dan weet je dat er geel gegeven kan worden. Maar goed, ik ben geen scheidsrechter.”

Delen

Reacties

Gewoon een terechte gele kaart, snap niet wat mensen daar problematisch aan vinden. Hij schiet gewoon expres zo hard mogelijk die bal tegen Alireza aan, had geen enkele intentie om die bal over hem heen te schieten.

Rood is inderdaad niet nodig, daarom kreeg hij ook geel, maarja als die downer eerder ook al een domme gele kaart had gepakt dan is twee keer geel inderdaad rood hé.
Precies dat. Was het z'n eerste gele kaart geweest, had je niemand gehoord.