slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Uiteindelijk maken we daar wel de goal uit"

Van de redactie

Oussama Isdrissi kroonde zichtzelf gisteravond tot matchwinner in de wedstrijd tegen FC Groningen (1-0). Toch waren de supporters in De Kuip kritisch op het spel van de aanvaller. Veel acties behaalden geen rendement, maar het weerhield de Marokkaan niet om steeds opnieuw zijn man op te zoeken. Arne Slot is zeer te spreken over deze onverstoorbaarheid, zo vertelt hij aan Voetbal International.

“Dit is wat ik van alle buitenspelers vraag, maar dan moet je het als individu nog wel kunnen”, aldus de trainer die de kritische geluiden vanaf de tribune ook niet was ontgaan. “Het is niet altijd even makkelijk. Wij hebben een geweldig publiek dat ons altijd maximaal steunt. Maar als het even minder gaat met een individu, kun je ook het gevoel krijgen dat niet iedereen even tevreden met je is. Dat is wel een grote kwaliteit van Oussama. Hij trekt zich daar niet te veel van aan. Hij blijft het proberen.”

Ook Slot zag dat Idrissi niet zijn beste wedstrijd speelde en veel acties op niets uitdraaiden. “Dat leidt weleens tot frustratie als het mislukt. Bij mij, bij hemzelf en bij onze supporters. Maar het weerhoudt hem er niet van om de volgende keer weer de actie in te zetten. Dat is ook een van de redenen waarom ik hem laat staan. Niet alles gaat altijd goed, maar er zit heel veel dreiging in hem.” 

De Feyenoordtrainer zag dat Idrissi de enige aanvaller was die continu dreigend was. “Dat gold vandaag niet voor alle spelers aan de zijkant”, zo doelde Slot op Alireza Jahanbakhsh en Igor Paixão. “Het aantal buitenspelers dat vandaag in staat was om een man voorbij te spelen, was niet overdreven groot, op Oussama na dan misschien. Ik weet niet of Oussama het herhaald heeft, maar na de wedstrijd zij hij tegen me dat ik alle reden had om hem te wisselen. Maar ook dat het goed was dat ik hem liet staan. Uiteindelijk maken we daar wel de goal uit.”

Delen

Reacties

Nog geen reacties