Bevestigd
VK Sportphoto - Sfeer Vuurwerk Klassieker Supporters Luchtfoto Fakkels Rook Opkomst Sfeeractie Tifo

VK Sportphoto | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Meer dan 25 mensen geïdentificeerd en/of aangehouden na Klassieker

Van de redactie

Daags na de door vuurwerk en het gooien van voorwerpen ontsierde Klassieker tegen Ajax zijn inmiddels meer dan 25 mensen geïdentificeerd en/of aangehouden wegens wangedrag. 

Onder hen de vermoedelijke dader, die gisteren vrijwel direct kon worden aangehouden na het gooien van een aansteker waardoor Ajax-speler Davy Klaassen een hoofdwond opliep. Allen kunnen een langdurig stadionverbod tegemoet zien. De verwachting is dat de komende tijd, door bestudering van camerabeelden en met de hulp van de hierin gespecialiseerde KNVB-taskforce, nog meer mensen kunnen worden geïdentificeerd die zich rond de wedstrijd hebben misdragen.  
 
Feyenoord hoopt dat de positieve sfeer die de club de afgelopen periode kenmerkte vastgehouden kan worden, ondanks de op alle fronten betreurenswaardig verlopen wedstrijd van woensdagavond, en dat supporters de sportieve ambities in de competitie en in Europa op opbouwende wijze zullen blijven ondersteunen.

Tekst via Feyenoord.nl

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

..ik heb heel goed nagedacht voordat ik mijn mening uit..FEYENOORD heeft verloren van die aansteller en provocerende tadic..hij wist heel goed wat hij deed..helaas reageerde Kökcü op zijn provocatie...het publiek ging erachter staan..en we verloren van een aansteker.

..De scheids had al veel eerder in moeten grijpen..voelde de wedstrijd totaal niét aan..

Na de hervatting van de wedstrijd..die wij domineerden waren de spelers afgekoeld en was ajax aan het vertragen..

Een aanvoerdersband met respext, 1 love etc..bullshit als ajax zowel FEYENOORD er zich niet aan houdt..tadic is een spelbederver en iédereen weet dat..doe dáár wat aan en we komen een heel eind.

Uiteraard is het niet goed te keuren wat 1 van ons deed..maar als hij niet geraakt was..hadden we wel de dubbel behouden.

Nu maar kampioen worden en de EL swingend doorkomen..dennenappels komen vaker voor dan die EL of CL bokaal..

Wij zijn FEYENOORD..emotioneel..rauw..hard..en eerlijk en bovendien zijn wij géén racisten..het CiDi zoekt altijd wel iets om in het nieuws te komen..FEYENOORD is opgericht door door 2 jiddische vrienden..en ajax lokt het altijd wel uit met hun Israëli vlaggen en ander bullshit..

..ben echt boos en teleurgesteld..maar FEYENOORD wordt wel altijd hard van achter genomen zonder vaseline..hoop echt dat ajax' eindelijk hun fnckin karma krijgt..en een keer naar zichzelf kijkt ipv naar FEYENOORD en de andere teams...

...zij die onschuldig zijn...werp de 1e steen..in dit geval dus een fnckin aansteker..

Dit was en is mn 1e en laatste boek.

FEYENOORD voor altijd..FEYENOORD voor alles..
Mijn god, wat voor lulkoek produceer je dan wel niet als je niet goed nadenkt?!
Alsof dit het eerste incident was. Je bent niks beter dan dat schorem op de tribune.
Jouw soort is precies de reden waarom de in aanleg (!) mooiste club van Nederland nu al jaren regelmatig 'lelijk' in het nieuws komt.
Nog steeds maar een fractie van de hoeveelheid debielen die zich misdragen hebben, maar goed dat er actie ondernomen wordt.
EINDELIJK eens actie. De individuen moeten verantwoordelijk gehouden worden voor hun daden. Dat is de enige oplossing voor het probleem. Te lang kunnen mensen zich in de groep als schapen verstoppen.
Wat we gisteren zagen is geen incident. Daarnaast gebeurd het ook niet alleen bij onze club maar ook bij een hoofdklasser zaterdag. Het is een maatschappelijk probleem die hard moet worden aangepakt.

In het stadion kan ook elke gek maar naar binnen met 0.0 controle. Dan maak je het ook wel erg makkelijk.

Tijd van praten is voorbij. Geen woorden maar daden! Fijne avond :)
De oplossing is heel eenvoudig: iedereen die niet voor Feyenoord is een stadionverbod geven!
Zonde dat 25 Feyenoordfans zich zo erg hebben laten gaan. Zij leren hopelijk hun les. Gelijktijdig heb ik 80% van het stadion mee zien springen en zingen toen 'Wie niet springt die is een ****' werd ingezet. Het is geen klein groepje meer. Het probleem is een stukkie groter...
Eens! Het kan niet dat 20% niet mee springt, aardig wat stadionverboden moeten er worden uitgedeeld!!
Het probleem zo weg lachen met dit soort opmerkingen hebben we nu juist niet meer nodig denk ik. Hebben we 40 jaar gedaan en zie waar het toe kan leiden.
Wie lacht er een probleem weg? Lees anders eerst ff mijn eerste reactie.
..en im amsterdam dan?! wie niet springt die is géén ****?! actie reactie...
Actie - reactie? Hoe oud ben je? Jouw reactie beschrijft precies waar het mis zit bij een grote groep supporters. Iemand scheldt mij uit voor kakkerlak, dus scheld ik terug dat hij een **** is. Mijn buurman scheld met ******. Oh... dan kan ik dat scheldwoord ook wel gebruiken. Grow up!
Vooropgesteld is het gooien van voorwerpen richting spelers nooit goed te keuren. Heel stom, je kunt ook heel makkelijk een eigen speler raken.
Maar het zat ook allemaal tegen. Tadic bejegend Orhan racistisch die zich daardoor laat gaan. Gebeurt dat op het middenveld is er niets aan de hand. Het gebeurt nu in de hoek van het veld. Er wordt een speler geraakt die kaal is en het zweet verergert het ook nog eens. Als een speler was geraakt met haar op zijn hoofd was het allemaal niet zo opgevallen en uitvergroot.
Dit wou ik toch even kwijt. Maar nogmaals, het gooien van voorwerpen is uit den boze.
Waarom dat stuk er tussenin slaat nergens op

Het zweet verergert
Tadic bejegend Kökcü rascistisch enzo
Het is jammer dat het in de hoek gebeurd anders was er niets aan de hand...

Allemaal maar gewoon goedpraten
Was jij vanochtend op Radio 1 met dit slappe verhaal?
Dit incident moet maar eens aanleiding zijn om echt door te pakken. Netten ophangen en massaal stewards inzetten om vuurwerk in beslag te nemen bij risicowedstrijden. Geen alcohol in en direct rond het stadion. Relschoppers levenslang stadionverbod geven en voorlopig geen uitsupporters faciliteren bij Europese wedstrijden. Dat is ongeveer wat Feyenoord kan doen. Voor de rest is het een maatschappelijk probleem: geen opvoeding, wegvallen sociale controle sinds jaren '60, ikke ikke ikke en de rest kan stikken maatschappij, wegbezuinigen jeugdzorg, wijkagent etc.
Wat ik niet begrijp is dat als je naast zo'n laffe hond staat je hem er niet gewoon achteraan gooit. Het verhaal dat het er maar "een paar" zijn gaat toch niet langer op. Iedere keer zijn er van deze gekken. Er lagen wel twintig aanstekers. Zo wil ik eens naar de volgende ronde van een toernooi. Dat tuig verziekt alles.
Heel vak S stond vak W toe te zingen. We kunnen ons echt niet meer verschuilen achter het idee dat het maar eenlingen zijn. Het zijn er honderden.
Maar zelfs al zou het er maar één zijn, ik denk toch dat ik mijn mond houd, hoe verschrikkelijk ik dit ook vind.
Nou ja ben ik het mee eens.tijd dat we laten zien dat we dit niet oke vindene
Iedereen die iets heeft gegooid een levenslang stadionverbod. Anders is de club ten dode opgeschreven.
Maar ook op handhaven en controleren. Veel meer zwaarder controleren en straffen
Pyro is helemaal niet prima. Als het tegen AS Roma weer gebeurt speel je de volgende Europese thuiswedstrijd (halve finale) gewoon zonder publiek. Daarmee fuck je dus je eigen team en de rest van de supporters. Ben je dan dom, egoïstisch of beide?
Ja en? Hoe wil jij die straffen afschaffen dan? Als je vuurwerk afsteekt weet je dat die straffen komen in Europa. Dan benadeel je dus je club en de supporters die wel graag een eventuele halve finale in het stadion willen zien. Daarnaast kun je met vuurwerk nog veel beter de tegenstander bestoken dan met een aansteker. Dat zal de gedachte achter de regel zijn
Domme vraag, je kunt die straffen belachelijk vinden maar die zijn er nu eenmaal en die gaan ook niet veranderd worden. Waarom dus doorgaan met pyro? Dan geef je geen lor om de club, alleen je eigen feestje is belangrijk blijkbaar.
Volgesnoven junkies dat is wat het zijn
Mee eens. Sterker nog: ik denk dat de kans onderhand heel groot is dat de Uefa ons volgend jaar door aanhoudend wangedrag uit Europa gooit. Dan kunnen we door die warhoofden van ‘supporters’ ook nog eens naar de championsleague miljoenen fluiten en is Feyenoord weer een middenmootteam.
Vooropgesteld is het gooien van voorwerpen richting spelers nooit goed te keuren. Heel stom, je kunt ook heel makkelijk een eigen speler raken.
Maar het zat ook allemaal tegen. Tadic bejegend Orhan racistisch die zich daardoor laat gaan. Gebeurt dat op het middenveld is er niets aan de hand. Het gebeurt nu in de hoek van het veld. Er wordt een speler geraakt die kaal is en het zweet verergert het ook nog eens. Als een speler was geraakt met haar op zijn hoofd was het allemaal niet zo opgevallen en uitvergroot.
Dit wou ik toch even kwijt. Maar nogmaals, het gooien van voorwerpen is uit den boze.
Joop, ik weet niet hoe vaak ik dit bericht van je gelezen heb op deze site, zoals iemand eerder opmerkte heb je ook meegedaan aan de Radio 1 discussie vanmorgen. Maar het is en blijft klinklare onzin. Er is nul reden om je vanaf te tribune te bemoeien met de strijd op het veld. Niemand op het veld richt zich op de de supporters. Er bestaat geen excuus. Het is te zot voor woorden dat iedereen nu vooral zijn Feyenoordhart vasthoudt voor de komende wedstrijd tegen Roma terwijl we twee dagen geleden misschien wel gewoon op weg waren naar de tripple.
Pyro vind ik echt helemaal prima zoals hieronder al is aangegeven. Gisteren die zwarte rook was iets te overdreven, maar oké niet super boeiend. Maar kap gewoon eens met dat gooien op het veld… Die netten zijn geen gezicht.. maar dit zal het beeld voorlopig zijn bij de klassieker. In Europa zal vak Z leeg blijven, door de camera’s. Bedankt iedereen dat jullie deze mooie club naar de klote helpen.
Pyro voor de wedstrijd kan ik nog inkomen, maar nu was de wedstrijd al begonnen.

Hoop dat ze al die gasten een SV geven
Niet super boeiend? Onze eigen keepert stond daar midden in mafklapper.
“KNVB-taskforce” het enige volk dat nog lager is dan de kerel die de aansteker gooide
Nou denk dat ze der vrolijk bijzitten in hun bruine pakkies en met hun rooie armbandjes. Laat de politie er gewoon naar kijken. Een KNVB taskforce klinkt mij nogal gestoord in de oren. Wat is de volgende stap, gezichtsherkenningscameras bij de ingang
Nog wat anders: lokale driehoek moet de bekerfinale blokkeren!!! We laten de Kuip toch niet opnieuw slopen door die neuzen?
Waarom ?
De KNVB huurt het stadion levert geld op en alle schade wordt vergoed.
Beetje je verstand gebruiken, scheelt weer in renovatiekosten
Ajax speelt thuis dus krijgt onze noordzijde?
Dan hadden we maar moeten winnen. Ajax was rijp voor de sloop toen die aansteker gegooid werd.
Ben jij wel helemaal bij je positieve????? Het is ONS klote volk he die pyro speelt die gooit met aanstekers ONS ONS ONS PUBLIEK

Ga nadenken voor je zulke domme onzin gaat verkopen
Is het ook ONS publiek wat de Kuip elke finale sloopt?
Elke finale hou op hoor ben jij het Heilige boontje hier dan
...van mij mag het! Nieuwe Kuip, groter, veiliger..plexiglas net als bij ijshockey...zijn we allemaal raamhoeren..
Je kan er van uitgaan dat de UEFA volgende week op scherp staat en aangezien de ekte geen enkele interesse in Feyenoord hebben, zal het voorlopig wel de laatste Europese wedstrijd worden
Die sturen 2 keer Turpin. Enige opdracht is Feyenoord OUT
Tijd om van Vak Z een gezinsvak te maken. Iedereen die op vak Z zit, verdient een stadionverbod .
Idee is best goed maar wel overdekken want ik ga niet m’n zoontje in de regen zitten.
Ik zou niet meteen een overhaaste generalisatie trekken. Bijna in elk vak lopen gekken rond, en er zijn ook genoeg mensen op Z die zich wel gedragen.
Wat is dit nou voor hopeloze reactie. Sta al jaren op Z4 maakt niet uit wat het weer doet. Heb nog nooit iet gegooid zal het ook nooit doen. Maar iedereen die er staat verdiend een stadion verbod. Mensen zoals jij verdienen een stadionverbod.
Pyro is natuurlijk mooi en hoort er wat mij betreft bij, maar dat gooien enz moet echt eens ophouden man.
Pyro gisteren was de eerste paar minuten nog te doen, maar het kwartier daarna sloeg het nergens op. Die dikke zwarte wolken alsof de hele tribune in brand stond........

Als het niet binnen de perken kan blijven, is afschaffen / actief voorkomen, helaas het gevolg.
Ben ook meer van de fakkels, maar laten we het niet overdrijven. Zijn echt geen doden gevallen….
Alleen moest Trauner wel even wegspringen voor een paar verdwaalde vuurpijltjes....
Pyro is NIET OK

Hou eens op met onzin
Gespecialiseerde taskforce toe maar. Als ze net zo gespecialiseerd zijn als de var dan zullen ze de verkeerde er wel uitpikken.

Is die idioot op dat podium al gepakt?
Ja hoe zit het daarmee, was dat een artiest of een supporter die op het podium was geklommen?
Helemaal mee eens, weren uit het stadion deze lieden, maar in het seizoen 2016-2017 gingen wij op bezoek in de Arena, onze vriend ******** kreeg ook een aansteker tegen het hoofd. Wat gebeurde er, hij werd aan de zijlijn behandelt, wedstrijd ging gewoon door, 5 mensen opgepakt, geen straffen, geen reacties van Halsema en Rutte. Er werd wat over gepraat en men ging verder tot de orde van de dag, hoezo meten met 2 maten !!!! Vanwaar deze ophef en luister ik keur beide gevallen niet goed.
Grote probleem is inderdaad, dat iedereen op de hoogste ladder gaat staan op het moment dat het gebeiurd, maar dat je niemamd meer hoort wanneer er eigenlijk niet gestraft wordt.
De zogeheten selectieve verontwaardiging.
Ja is dat het grote probleem? We moeten naar onze eigen supporters kijken, er gebeurd gewoon te vaak zulke onzin. Als wij ons gewoon gedragen is er ook niks te klagen over feyenoord. We hebben de schijn immers niet voor niets tegen.
Daar heb je helemaal gelijk in.
Ik bedoel alleen te zeggen dat die hoge heren niet weten hoe snel ze moeten reageren om afschuw uit te spreken, maar dan vervolgens onzichtbaar zijn wanneer blijkt dat de straf niet wordt gegeven, of niet hoog is. Dan zou wat verontwaardiging van die kant welkom zijn.
Ik kan me niet meer herinneren hoe de stemming rondom de velden toen was, maar er is dit jaar al zoveel misgegaan bij verschillende clubs. Op een gegeven moment is de emmer vol. En woensdag was ook het dieptepunt het de supporter van PSV. Dat kan het verschil in reactie verklaren.

Maar los daarvan, we moeten niet wijzen naar andere clubs of andere tijden. Dit is ons probleem, daar kunnen we niet voor weglopen.
Levenslang stadionverbod en de hoogste boete uitdelen die mogelijk is.
Zag dat de politie rond het stadion weer druk bezig was de modepolitie uit te hangen. Mensen werden opgepakt omdat ze een anti-ajax shirtje aan hadden.

De politie. Je beste vriend.
Politie was in de oorlog ook al fout dus wat je zegt is niet iets wat verrassend is.
Dat je dit post onder dit artikel bewijst maar weer eens dat er genoeg droeftoeters fan zijn van onze mooie club.