jim-breeman-sports-photography-ado-den-haag-v1-feyenoord-v1-0-2-117

Jim Breeman Sports Photography

Vrouwen

Melis: "We hebben er bewust voor gekozen om het geleidelijk op te bouwen"

Van de redactie

Sinds de start van Feyenoord Vrouwen 1 heeft de club de ambitie uitgesproken om op korte termijn de top te bestormen. Vooralsnog gaat dat met vallen en opstaan, al zijn de Rotterdammers dit seizoen angstvallig weggezakt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal van Feyenoord, wanhoopt echter niet. 

 “We hebben er bewust voor gekozen om het geleidelijk op te bouwen”, zegt zij in de Volkskrant. In 2017 is de club gestart met jeugdteams, waar het in de toekomst van hoopt te profiteren. Verder zijn de faciliteiten perfect, heeft de club een cao en komt er steeds meer geld beschikbaar. “Helemaal omarmd”, zo omschrijft Melis de positie van het vrouwenvoetbal bij Feyenoord.

“Wat dat betreft liggen we op koers, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de prestaties op het veld”, zo stipt Melis kort de stand op de ranglijst aan. Dat Feyenoord Vrouwen door wil stoten naar de top blijft desalniettemin het doel. “Maar in het begin ben je daar best wel bleu in. Dan denk je: dat gaat wel lukken, maar dan kom je er langzaam achter dat het lastiger is.”

Waar Melis tegenaan loopt, is dat het aantal talentvolle voetbalsters niet erg groot is. De beste speelsters spelen in het buitenland en als er zich een talent aandient, dan kan zij kiezen uit tal van clubs. “Als wij een speelster willen, zijn er meestal nog drie andere clubs geïnteresseerd”, zo zegt Melis uit. Als voorbeeld noemt zij de talentvolle Samantha van Diemen, die vorig seizoen naar Fortuna Sittard vertrok. De Limburgse club deed vorig jaar haar intrede in het vrouwenvoetbal en trok direct vol de knip. “Wij pakken het anders aan”, aldus Melis, die niet van plan is kortstondig succes te gaan kopen. “Wij doen het stap voor stap”.

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Blind investeren is nooit goed.... Heb je gelijk in!
Zo is het.. niet gek investeren in iets wat niets opleverd. Met alle respect
Konter"man" vrouwenvoetbal is niet jou ding. Met alle respect, bemoei je er dan ook niet mee (51% van de wereldbevolking)
Ik mag het nogsteeds verstandig vinden dat er niet blind in geïnvesteerd word