Bevestigd
Melvin Boel (Soccrates Images)

Soccrates Images | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Melvin Boel verlaat Feyenoord na dit seizoen

Van de redactie

De wegen tussen Feyenoord en Melvin Boel gaan aan het einde van het lopende seizoen scheiden. Na een dienstverband van ruim tien jaar zal de huidige trainer van Feyenoord Onder 21 zijn trainerscarrière elders een vervolg geven.

Algemeen directeur Dennis te Kloese: ‘Ik heb Melvin leren kennen als een gedreven en ambitieuze trainer die het maximale uit zijn spelersgroep tracht te halen. Door de jaren heen heeft hij een goede bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van veel Academy-spelers, waarvan meerderen de afgelopen jaren hun debuut in Feyenoord 1 hebben gemaakt. We wensen hem heel veel plezier en succes in zijn verdere trainersloopbaan.’

‘Terugkijkend overheerst bij mij vooral het trotse gevoel dat ik een lange periode bij deze prachtige club heb mogen werken’, zegt Boel, die binnenkort zijn UEFA Pro-opleiding zal afronden. ‘Ik ben blij met de kansen die ik vanuit Feyenoord heb gekregen, maar ik denk ook dat het voor mijn ontwikkeling goed zal zijn om ergens anders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Maar eerst gaan we er met het team nog alles aan doen om het seizoen tot een mooi einde te brengen.’

Boel was het afgelopen decennia in verschillende functies werkzaam binnen Feyenoord Academy. Na in 2013 begonnen te zijn als assistent-trainer van Feyenoord Onder 18 werd hij een jaar later aangesteld als International Development Coach. Sinds 2017 had de geboren Rotterdammer de eindverantwoording over achtereenvolgens Onder 17, Onder 18 en Onder 21. Met Onder 21 is Boel momenteel nog volop in de race voor promotie en speelt het op een later moment nog de bekerfinale.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Nu weer Santi die misschien een overstap gaat maken. Q. was voor zijn blessure al in overleg met een andere club.Wieffer, Hancko? Er gaat het een en ander meer gebeuren. Wordt een drukke tijd voor DTK.
Helemaal onze Geertje die in de belangstelling staat vergeten en er wel oren naar heeft om te vertrekken..
Maar ehm effe nieuwsgierig, erg verrast ben je toch niet dat die jongens mogelijk gaan? dat loopt al maanden dat er veel aandacht voor een aantal is.

En ja wordt een serieuze zomer. hoop dat er niet te lang gewacht wordt met spelers halen anders heb je wel een serieuze uitdaging in de competities die gaan spelen
Nee dat niet echt. Is alleen een hoop werk om naast het vertrek van een technische staf en een aantal bepalende spelers alles weer op poten te zetten
Laten we daar alle vertrouwen hebben in team DtK. Is allang voorbereid en of bezig ook voor hem geen verrassingen
Gewoon bosschaart halen bij Dordrecht
Er vindt wel een enorme leegloop plaats hè? Hoofdtrainer plus technische staf, trainers van de twee hoogste jeugdteams en het hoofd opleidingen is al vervangen. Je zou bijna denken dat er meer speelt
Niet overdrijven. Slot is een hele andere verhaal, dat is gewoon een kans in de top die je moet pakken. Rini Coolen was al bekend in oktober ofzo. Van Persie zou Melvin Boel vervangen maar toen kwam Heerenveen, dus weer een kans voor hem die je eigenlijk niet kan laten lopen. Het is gewoon een samenloop van omstandigheden, meer niet.
Je vergeet de spelers die allemaal gaan. Dit hoort bij het succes. Als Arne was gebleven was vlg mij de leegloop veel minder geweest. Wel vervelend dat te Kloese alles alleen moet regelen. Ik denk toch dat je de functie in tweeën moet splitsen of met 2 moet doen. Ik moet er niet aan denken als hem wat gebeurd of dat hij weg gaat. Dan ligt de hele club op z'n achterste.
Alles wordt gewoon in overleg gedaan hoor. Voor de HJO is er een hele selectiecommisie bezig geweest. Ook bij de nieuwe trainer wordt er een datateam gebruikt. Er is een scouting, jeugdopleiding, commericeel directeuren. Jelle Goes is niet voor niks aangesteld om Te Kloese te ondersteunen. Te Kloese doet het niet helemaal niet alleen, ondanks dat iedereen dat zelf graag wil geloven.
nou denk niet dat de leegloop minder had geweest, in de technische staf mogelijk wel. Maar in de spelers zouden we niet minder of meer uitstroom gaan hebben. de meesten zijn al wel bekend toch.
Valt wel mee. Van Persie maakt een logische keuze. Net als Slot. Over Boel hoeft echt niemand wakker te liggen.
Nou zie ik hier Gio van toegevoegde waarde kunnen zijn. 🤪
Naast een Hoofdtrainer ook een goede -21 trainer halen. Werk aan de winkel...

Off: Gimenez op radar Spurs conceet? Geruchten Engeland en was bij Spurs- Arsenal met vader en zaakwaarnemer..
Net zoals Hartman en Geertruida daar ook waren
hij was volgens mij ook al bij een wedstrijd gaan kijken van Liverpool dus ja je kan alle kanten op of je bent een echte liefhebber.
Niet helemaal duidelijk of hij vooral zelf wil of dat hij ook niet mocht blijven.
Het feit dat ze Van Persie wilde doorschuiven naar O21 geeft het antwoord al denk ik.
Lees online (op X) dat ze onlangs tegenover elkaar hebben gestaan in de rechtszaal. Staat helaas niet bij waarom.
https://twitter.com/nicknultien/status/1784896081165205559

Als antwoord op Feyenoord Youth Watcher
Zag het omdat FeyenoordTM het geretweet had
Volgens mij kwam het niet van Boel uit, want ik las ergens dat hij onderzoekt of hij zijn vertrek nog kan aanvechten. Maar ondanks dat er altijd hoog op werd gegeven over hem en zijn moderne methodes heeft hij toch niet het verschil kunnen maken bij -21. En er zijn volgens mij genoeg spelers van buitenaf gehaald om ze kampioen te moeten maken.