1-1

VK Sportphoto

Nieuws

Van Bronckhorst: "Dat zijn dingen waar je aan denkt"

Van de redactie

Met het naderende vertrek van trainer Arne Slot is Feyenoord op zoek naar een vervanger voor de succesvolle Zwollenaar. Giovanni van Bronckhorst is een van de namen die rondgaat in de media, maar de oud-trainer en speler van de Rotterdamse club heeft tot op heden nog niets vernomen. Van Bronckhorst won als trainer vijf prijzen in vier jaar bij de stadionclub, waaronder de landstitel in 2017. 

"Feyenoord is mijn club natuurlijk", begint Van Bronckhorst tegenover RTL 7. "Dat weet iedereen. Net als iedereen heb ik van de laatste jaren genoten. Ik heb natuurlijk wel een verleden met de club. Vanaf mijn zevende daarbinnen gewandeld. Dan moeten mensen gauw aan je denken", aldus 'Gio'. 

Op dit moment speelt er nog helemaal niets tussen Van Bronckhorst en Feyenoord. "Nee, zeker niet." Ook geen telefoontje of de oud-trainer er voor openstaat. "Nee, ik heb er nog niet over na hoeven denken, maar ik heb natuurlijk een geweldige tijd gehad bij Feyenoord. Vier jaar lang als assistent en daarna vier jaar lang als hoofdcoach. Ik heb heel veel mooie momenten gehad en die koester ik", vervolgt Van Bronckhorst.

Dat Slot nu vertrekt na een succesvolle periode is wel iets waar je als trainer over na gaat denken als Feyenoord aanklopt. "Ik weet niet of dat het moeilijk maakt, maar dat zijn wel dingen waar je over na gaat denken. Ik ben bij Rangers als speler geweest en daarna als trainer op een manier weggegaan die ik niet wilde. Dat zijn dingen waar je natuurlijk ook aan denkt, maar het is wel een club van mijn hart."

Jan Boskamp weet in ieder geval één ding zeker. "Hij loopt wel te zeiken, maar als Feyenoord naar hem toe komt dan gaat hij het doen. Daar ben ik 100% zeker van."

Delen

Reacties

Doet maar even lekker niet. ja hij heeft prijzen gepakt maar vraag niet hoe.meer geluk als wijsheid en wat van het negatieve club record die hij ook heeft. als speler en mens super veel respect voor hem maar trainert liever niet
Ik ben Giovanni super dankbaat voor de prijzen die hij ons bezorgd heeft. Maar ik hem niet als de juiste trainer voor dit Feyenoord.

Ik zie in Giovanni wel de toekomstig bondscoach
Ik heb geen probleem met Gio. Een coach zou wel gek zijn, als hij het over een totaal andere boeg gaat gooien bij Feyenoord. Hij zegt genoten te hebben van Feyenoord de afgelopen jaren, dus dan neem ik aan, dat je daarop voort gaat proberen te borduren. Van de Nederlanders zie ik hem het liefst, maar een goede/talentvolle buitenlander is al een tijd geleden. Misschien moeten we dat eerst, maar weer eens gaan proberen.
ipv de Bergentheimer een keer iets anders
Milos Lukovic (IMT Novi Beograd) goed talent bij mogelijk vertrekt Santi.
- scoort veel bij een matig team in Servië
- 18 jaar
- aflopend contract
De prijzen die hij won waren leuk op dat moment maar als hij nu komt ligt de lat een stuk hoger uefa cup winnen minimaal want champions
league is niet te doen en paar keer kampioen worden zou wel vet zijn.
Zie hem eerder als technisch directeur of technisch manager dan als trainer terugkomen.
Waarom ?

Wat heeft hij al voor ervaring op gedaan als technisch manager en of technisch directeur ?

Als hij die ambitie heeft, lekker laten beginnen bij een kleine club, ervaring op doen en zich bewijzen.
Hij heeft wel twee jaar op en af in de City Carrousel meegelopen en heeft een netwerk. In principe voert de technisch manager uit wat het technische hart bij Feyenoord gezamenlijk beslist. Hij kan niet zijn eigen weg gaan.