celainy-obispo

Vrouwen

“Mensen uit Zuid zijn toch net wat stoerder en harder”

Dennis

Wat is er mooier dan voetballen voor de club waar je van kinds af aan fan van bent? Het overkwam Celainy Obispo. De verdedigster werd geboren en getogen in Rotterdam-Zuid onder de rook van De Kuip. Zij kent de clubcultuur als geen ander en probeert dit ook uit te stralen naar de rest van het team. 

FSV De Feijenoorder sprak met Celainy op Varkenoord over haar carrière, voetballen bij de jongens en het Feyenoordgevoel. “Uiteindelijk heb ik zelf de telefoon gepakt en de club gebeld!"

Meisje van Zuid
Het is een paar dagen na de gewonnen derby thuis tegen Excelsior. De training en lunch zitten erop en Celainy is in een goede stemming. Nu is dat niet vreemd, want ze is altijd goedlachs en positief ingesteld. “Ik hou van Rotterdam. Rotterdam is echt mijn stad, maar Zuid is toch wel echt het mooiste stukje voor mij. Zuid is Zuid. Toch net wat anders. Hier voel ik mij thuis. The place to be! Mensen uit Zuid zijn hier toch net wat stoerder en harder dan in andere delen van de stad. De bijnaam ‘Meisje van Zuid’ heb ik van onze keeper Jacintha Weimar gekregen.” 

Tekst: Tim Duijverman

De Rotterdamse Leeuwin schopt het tot prof 
Op 5-jarige leeftijd begon Celainy aan haar voetbalcarrière bij amateurclub DRL. (De Rotterdamse Leeuw). Ze startte in een trainingsgroep voordat ze doorstroomde naar de zogeheten F’jes. “Ik heb zoveel mooie herinneringen aan mijn tijd bij DRL. Tot mijn vijftiende heb ik daar gespeeld. Tussentijds nog een seizoen bij IJVV de Zwervers, ook lekker in de buurt. Daar kon ik hoofdklasse spelen. Ik heb me daar goed kunnen ontwikkelen. Daar ik altijd in jongensteams heb gespeeld, merkte ik op een gegeven moment wel het fysieke verschil en ben toen weer teruggegaan naar DRL. Op 17-jarige leeftijd speelde ik voor het eerst in een vrouwenteam. Ik maakte de stap naar een Betaald Voetbal Organisatie, ADO Den Haag. Ik kwam terecht in Jong ADO Den Haag vrouwen. 

Wat ik bij de jongens tekortkwam, kwam ik bij de meiden helemaal niet tekort. Qua snelheid en kracht heb ik veel profijt gehad van al die jaren tussen de jongens te hebben gespeeld. Het was wel even een switch. Hier moest ik aan wennen in positieve zin. Uiteindelijk maakte ik mijn debuut in de Vrouwen eredivisie in het eerste team van ADO.” 

De Droom wordt werkelijkheid
Toen de Feyenoord Vrouwen 1 haar intrede deed in de Vrouwen Eredivisie, berichtten haar familie en vrienden dat dit de kans was! “Uiteindelijk heb ik zelf de telefoon gepakt en de club gebeld. Dit is de club waarvoor ik hoor te spelen. Ik kom hier uit de buurt. Binnen Nederland is er geen mooiere club voor mij.” En zo geschiedde! Inmiddels heeft ze meer dan 50 wedstrijden voor ’haar’ club gespeeld en is nog lang niet klaar. “Dat eerste jaar was als een droom. We hebben het er met de meiden in de selectie nog vaak over. We werken er hard aan om de resultaten van toen weer terug te laten keren.” 

“Je speelt met het logo op je borst. Wanneer het om Feyenoord gaat, positief of negatief, dan komt dat bij mij hard binnen. Het clubgevoel is heel erg aanwezig. Je wilt graag blijven presteren met de club en door blijven ontwikkelen. Ik kan hier nog jaren spelen en het zou een droom zijn om op termijn met de club prijzen te pakken en Champions League te spelen. Ik wil er graag onderdeel van zijn. Daarnaast heb ik mijn opleiding communicatie afgerond aan de Haagse Hogeschool. Mijn eindstage heb ik bij Feyenoord kunnen doen op de marketingafdeling. Namens Feyenoord ga ik ook de wijken in om bij scholen in Rotterdam-Zuid mee te helpen aan het project ’Pauzesport’. Hier probeer ik samen met collega’s de jeugd technieken en vaardigheden bij te brengen in hun pauze. Lekker sporten met de kinderen.”

Lees meer mooie verhalen en schitterende achtergronden in Hand in Hand, het supportersmagazine van FSV De Feijenoorder. Leden ontvangen het bomvolle magazine aan huis. Wordt hier lid!

Delen

Reacties

Nou lieve mensen, zal nu wel t nodige over me uitgestort krijgen, maar t enige mooie op Zuid is de Kuip en Hotel New York en verder wordt t de hoogste tijd dat er geïnvesteerd wordt in Zuid om de mensen daar vooruit te helpen. Denk aan wonen of opleidingskansen. Maak zuid aantrekkelijk en kansrijk zou ik zeggen. Op dit moment is t 1 triest zooitje- helaas😔
Goed voor de stad Rotterdam dat ze ook een professionele vrouwenelftal op de been hebben gebracht. Tevens leuk om zo af en toe een interview te lezen, dacht eerst dat het om een jeugdspeler ging die het uiteindelijk niet gered had.
Wat op Zuid sowieso onderscheidend is zijn de voornamen. Quilindschy, Luthsharel en in dit artikel Celainy. Alsof de ouders bij de geboorte al wisten dat ze sporter gingen worden en alleen aan hun voornaam al herkend gingen worden!