Primeur Bevestigd
Rugnummer 11

Series

Aanbeveling • Interessante linksbuitens

FeyenoordTM

De tweede plek, en daarmee opnieuw Champions League voetbal, lijkt voor Feyenoord dit seizoen nagenoeg binnen. Het vizier kan al voorzichtig op een hete transferzomer. In een serie van elf artikelen behandelen we per positie de spelers die wat ons betreft potentie hebben voor Feyenoord. Met vandaag, als laatste van de serie: interessante namen voor de linksbuitenpositie.

In een eerdere Squad Depth concludeerden we al: het verloop gaat deze zomer waarschijnlijk groter zijn dan ooit en dat geldt voor vrijwel elke positie. De Rotterdammers gaan per positie met een budget van maximaal tien miljoen euro de markt op en de schaduwlijsten liggen klaar. Zodra er iets concreets speelt, lees je dat bij 1908.nl — maar tot die tijd is alle speculatie ook wat waard. Vanuit ons netwerk is gebleken dat de onderstaande linksbuitens een interessant profiel hebben voor de Rotterdamse club.

Feyenoord kan komende zomer rekenen op linksbuitens Luka Ivanušec, Igor Paixão en Leo Sauer. De absolute noodzaak voor versterking op linksbuiten is er niet, tot er een uitgaande transfer plaatsvindt en/of er op een daadkrachtige manier andere eisen worden gevergd van de buitenspelers. Feyenoord heeft vrij veel van dezelfde opties in huis, maar nog niet genoeg opties die de club écht prefereert.

Wat zoekt Feyenoord dan écht in een linksbuiten?

Op een online scoutingsplatform van Feyenoord zijn de competenties die de club in een buitenspeler zoekt helder. We hebben er dan ook niets aan toe te voegen, behalve dat Feyenoord aankomende zomer te weinig van dit soort spelers in huis heeft: "Unpredictable — Creative — 1v1 — Good dribble — Cutting inside — Starting 11 level."

We beginnen met de naam van een oude bekende. Niet alleen omdat hij in de jeugd van Feyenoord heeft gezeten, maar ook omdat afgelopen zomer zéér intensief telefonisch contact is geweest tussen hoofdtrainer Arne Slot en de speler in kwestie, ondanks ontkenningen via de landelijke media omdat er officieel gezien, volgens FIFA-regels, geen contract gezocht mócht worden. De marktwaarde van de 22-jarige Summerville, die het voortreffelijk doet in de Championship, steeg ondertussen als maar door tot een waarde van achttien miljoen euro. Op voorhand onhaalbaar, maar niet per definitie als Leeds United op het tweede niveau van Engeland actief blijft. Hij staat aldaar tot medio 2026 onder contract, maar geniet ook belangstelling van clubs die in Engeland op het hoogste niveau uitkomen.

Hij voetbalt dicht bij huis en heeft een hoog potentieel: de 21-jarige Ondrejka van Antwerp FC uit de Belgische Jupiler Pro League. Afgelopen winter was er héél even wat contact voor deze speler, maar een concreet verhaal werd het niet. Eén probleem: de Zweeds international staat nog jaren onder contract in Antwerpen, namelijk tot medio 2028. De laatste weken laat de rechtspoot op linksbuiten zien het niveau aan te kunnen en zal Feyenoord hem ongetwijfeld blijven volgen.

Deze 19-jarige Deen heeft zijn potentie nog niet waargemaakt en dus moet Feyenoord zijn ontwikkelingen blijven volgen. De Rotterdammers kunnen een ideaal platform bieden voor de rechtsbenige linksbuiten, die tot medio 2028 onder contract staat bij SL Benfica. Hij wordt momenteel uitgeleend aan FC Nordsjælland, waar hij nog altijd een ingeschatte marktwaarde van negen miljoen euro geniet. Saillant detail: bij de transfer van Orkun Kökçü kwamen SL Benfica en Feyenoord overeen om in de toekomst nauwer samen te werken voor eventuele huurtransfers. Schjelderup zou dus zomaar eens in aanmerking kunnen komen voor een (tijdelijke) transfer naar Rotterdam.

In de Eredivisie loopt niet bijster veel interessant materiaal rond om de oversteek naar Rotterdam te laten maken, maar voor Osame Sahraoui maken we graag een uitzondering. Wij hebben van horen zeggen, dat indien hij een keuze moest maken tussen Ajax, PSV en Feyenoord, het Feyenoord zou moeten worden. Wat dat betreft staat de 22-jarige dribbelkoning al met 1-0 voor, maar hij geniet ook nog eens een heerlijk profiel. Maar ook een hoge marktwaarde: acht miljoen euro. Lille OSC greep van de winter naast zijn komst en dus kan Feyenoord hem nog altijd wat bieden. Zijn salariseisen zijn niet eens zo gek. Hij staat nog twee jaar onder contract in Friesland, waardoor hij aankomende zomer sowieso lijkt te vertrekken.

Hey, wie hebben we daar? Feyenoord was in de zomer van 2022 even concreet voor deze linksbuiten. Het ging destijds om de komst van Wilfried Gnonto, Igor Paixão óf Largie Ramazani. Het werd de Braziliaanse optie. De Belgische optie loopt nog altijd rond in de LaLiga bij UD Almería waar de ondertussen 23-jarige rechtspoot een marktwaarde van vijf miljoen euro vertegenwoordigt. Zal Feyenoord de oud-speler van Manchester United nog steeds op de korrel hebben?

Kijken we naar opties die écht klaar zijn om de oversteek naar Europa te maken, springt Talles Magno direct in het oog. Zijn huidige werkgever New York City haalde hem in de zomer van 2021 over van Vasco da Gama naar de Major League Soccer. Magno paste zich zonder problemen aan. De van een knieblessure herstellende Braziliaan staat tot eind 2026 onder contract en geniet een ingeschatte marktwaarde van tien miljoen euro. Feyenoord is uiteraard bekend met de naam van Magno en zal de rechtsbenige linksbuiten ongetwijfeld in de gaten (blijven) houden.

Mike Trésor Ndayishimiye

De fervente Eredivisie volger kent deze naam nog wel. Hij kwam uit voor N.E.C. Nijmegen en Willem II, waarna hij de oversteek naar KRC Genk maakte. Die club verhuurde Trésor afgelopen zomer aan FC Burnley met een verplichte koopoptie à achttien miljoen euro. Maar dan is Trésor toch onhaalbaar? Ja, zou je op voorhand zeggen — maar The Clarets lijken te degraderen naar de Championship. Of Trésor er dan nog steeds zo veel zin in heeft in Burnley, moet blijken. Zo niet, zal Feyenoord de Belgische linksbuiten annex aanvallende middenvelder met open armen moeten (en wellicht willen) verwelkomen. 

Wil Feyenoord een absolute investering voor de toekomst doen, moet de club zich bij Hammarby IF melden voor de diensten van Viktor Đukanović. Het goudhaantje uit de Allsvenskan wordt op zijn twintigste al gewaardeerd op een waarde van drie miljoen euro en kwam eerder voor één miljoen euro over van Buducnost Podgorica. De Montenegrijn loopt medio 2027 uit contract.

Bekijk hier welke keepers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechtsbacks wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechter centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke linker centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke linksbacks wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke defensieve middenvelders wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke centrale middenvelders wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke aanvallende middenvelders wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechtsbuitens wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke spitsen wij aanbevelen ⤵️

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ramazani of Sahraoi beste opties van dit stel.
Ik heb deze reeks met plezier gelezen! Misschien later nog eens kijken wie mijn favorieten zouden zijn. Nu nog de trainers? Kjetil Knutsen van Bodo Glimt zou in ieder geval een van de topkandidaten moeten zijn. Wat dat betreft hoop ik dat Feyenoord voor een eventuele opvolger van Slot niet alleen in Nederland kijkt. Wat betreft spelers lag in deze reeks de focus (op wat uitzonderingen na) vooral op jonge spelers. Maar je zult ook meer ervaren spelers, liefst zo tussen de 24-28 jaar, moeten scouten die het team kunnen dragen. Hancko, Trauner en Aursnes zijn mooie voorbeelden van dat soort transfers.
Hoeveel spelers die in jullie in deze complete serie genoemd hebben, gaan ook daadwerkelijk rond bij Feyenoord? @FeyenoordTM
Blijf het een mooie series vinden echt ook wel blijft ik me verbazen.

Ook nu weer alleen voor zover ik even snel terug keek rechtspoot op linksbuiten en linkspoot op rechtsbuiten

Hoe makkelijk wil te verdedigen zijn?? Je gaat gewoon de bus parkeren in het centrum want of de aanval nu van links of van rechts komt de speler in kwestie zal altijd naar binnen moeten draaien dus door het centrum gaan om bij goede been uit te komen
Lijkt net of Feyenoord al jaren met een rechtspoot op links en een linkspoot op rechts voetbalt
En 90% van de rest van de wereld haha
Seizoen 2022/2023

Rechtsbuiten:
Walemark (links)
Dilrosun (links)
Jahanbakhsh (rechts)

Linksbuiten:
Paixão (rechts)
Idrissi (rechts)
Taabouni (rechts)

Seizoen 2021/2022:

Rechtsbuiten:
Walemark (links)
Jahanbakhsh (rechts)
Conteh (rechts)
Nelson (rechts)

Linksbuiten:
Sinisterra (rechts)
Balde (rechts)
Linksbuiten:
Sinisterra (rechts)
Balde (rechts)
Seizoen 2022/2021

Rechtsbuiten:
Berghuis (links)
Azarkan (links)
Natsingh (rechts)
Lont (rechts)
Conteh (rechts)

Linksbuiten:
Sinisterra (rechts)
Balde (rechts)

Seizoen 2019/2020

Rechtsbuiten

Berghuis (links)
Azarkan (links)
Narsingh (rechts)

Linksbuiten:
Sam Larsson (rechts)
Emil Hansson (rechts)
Sinisterra (rechts)

Dit is een overzicht van de afgelopen 4 seizoenen en daarin zijn vaak eerste keus basisspelers zoals aangegeven links op rechts en rechts op links dus gebasseerd op feiten gaat dit inderdaad al een aantal seizoenen zo. Tegenstanders kunnen zich daar goed op instellen.
Bij deze was de tweede keer 2021/2022 natuurlijk het seizoen 2020/2021.

Maar hier uit dit staatje blijkt dus een beetje dat Feyenoord inderdaad al een aantal jaar op dezelfde manier lijkt te spelen wat niet zegt dat het slechte spelers waren maar de speelwijze is daarmee voorspelbaar. Kijk ook dit seizoen, de wedstrijden tegen laagvliegers die gaan gewoon met zijn allen de kont in de 16 en Feyenoord komt er niet meer door....
@FeyenoordTM
Zou een speler zoals Jørgen Strand Larsen haalbaar zijn met de mogelijke degradatie van Celta de Vigo? Is het een speler die past in het profiel van Feyenoord volgens jou ?
Moet je niet aan beginnen, niet wat we zoeken, over de top en verdient te veel
Is keeper Gavin Bazunu (22) een optie als Wellenreuther, Bijlow en Janssen vertrekken? Southampton gaat waarschijnlijk niet promoveren, dus ik denk dat hij wel naar Feyenoord zou willen komen
Ik kost niks. Voor 10 rooitjes per week kom ik wel bij Feyenoord voetballen
Gelukkig!
Kan je as zondag of heb je al afspraken?
Karlsson links, op 10 Tresor en Magno op rechts....lijkt me heerlijk
Jesper Karlsson nog een optie? Of in de spits Douvikas?
Mooi rijtje weer, ben altijd fan van Mike Tresor geweest, maar dan wel als aanvallende middenvelder. Staan leuke opties bij, maar ben nu al erg tevreden met Ivanusec, die komt goed in vorm. Bedankt verder voor deze serie, waren hoop opmerkingen en discussies. Top
Met Ivanušec en Sauer zitten we voor volgend seizoen al goed.

Daarom:
Geen Summerville: te duur
Geen Schjelderup: geen geld creëren voor Benfica
Geen Tresor: te duur

De andere vijf zijn interessant.

Wat mij betreft blijft Driouech een goede optie:
21 jaar, nog sneller dan Minteh, relatief veel doelpunten en assists voor een club in degradatienood, uitstekend karakter, verdedigt net als Minteh mee, type Slot-speler, geen hoge transfersom.
Volgens mij zegt het artikel toch echt iets anders.
Bij excelsior heeft hij ruimte om bij counters zijn snelheid te gebruiken. Bij Feyenoord moet hij goed kunnen voetballen. Dat kan hij minder goed
Zo, dat waren de 11 posities. @FTM: alvast goeie vakantie en weer teruggekeerd de afsluitende trainers aanbeveling. Hopelijk is deze overbodig. Voor nu iedereen fijne Paasdagen, ik ga zondag brunchen in De Kuip om te beginnen.
Heeft small een nieuwe profielfoto op insta of had hij die al
Tresor is wel interessant bij een snel vertrek van Stengs. Linksbuiten zie ik heel graag Haraslin komen van Sparta Praag. Goede voetballer met heerlijke actie en scorend vermogen.
Summerville is echt onhaalbaar geworden. Hij zal trouwens ook wel een aardig salaris willen verdienen, helemaal als er meerdere PL clubs achter hem aanzitten.

Talles Magno heb ik al eens geopperd. Is echt een hele verfijnde voetballer maar wel een beetje het type Stengs.
Brengt wel heel veel creativiteit met zich mee maar is niet de speler die op snelheid zijn directe tegenstander blijft passeren.

Ramazani is denk ik de beste optie, als je puur kijkt naar wat Feyenoord zoekt in een vleugelaanvaller.
Waarschijnlijk onhaalbaar maar ik zie Gnonto alsnog graag komen, zeer goede speler dat. Blijft toch een gemiste kans dat Feyenoord hem heeft laten lopen
Geldt het zelfde als voor nascimento iets met de zoon van arnesen als ik het goed heb.
Ik hoop eerder op een linkspoot op links dan een rechtspoot. Zou leuk zijn voor Santi af en toe een voorzet.
Inswingers zijn makkelijker binnen te koppen/lopen voor een spits. Denk aan de eerste 2 goals tegen Heerenveen
Cesar Huerta schrijft dit seizoen prima cijfers, dus deze zal vast ook wel op het lijstje van te Kloese staan om volgend seizoen de rol van Mexicaanse publiekslieveling in te vullen!
tresor zou toch ook rechtsbuiten en op 10 kunnen? dat is wel een toppertje, zie ik wel graag komen
@FeyenoordTM wat is het plan met onze huidige linksbuitens?

Ik denk:
Ivanusec: kan wellicht wel eens beter tot zijn recht komen op het middenveld.
Paixao: Bij een bod van 12,5+ miljoen mag hij vertrekken
Sauer: bij de selectie houden als 2de linksbuiten
Sebaoui: nog een jaar verhuren of zelfs verkopen
Staat allemaal omschreven in het Squad Depth artikel :)
Luka is naar linksbuiten gegaan omdat het op het middenveld niet liep, en nu wil men hem opeens wel op het middenveld zetten. Hij is gewoon een ander soort buitenspeler. Je kan hem laten renderen(Wat ie ook al doet regelmatig) als je hem ook de juiste samenstelling biedt om hem heen. Als je hem gaat forceren en veranderen tot die echte buitenspeler en het hem maar laat uitzoeken kan je ook niet verwachten dat iemand het snel ineens oppikt.
Luka is een zeer goede aankoop. Zeer technisch en ziet de ruimtes.
Erg mooi lijstje.

Summerville natuurlijk de droomkandidaat. Hij is de definitie van de gewenste vleugelspeler voor Slot. Zal alleen echt niet haalbaar zijn. Zonde want komt bij ons vandaan.

Verder is Djukanovic een hele interessante speler en erg doelgericht. Heeft in tegenstelling tot de andere kandidaten meer de kwaliteit om een wedstrijd uit het niks te beslissen. Tresor is een erg goede speler, maar met Ivanušec hebben we eenzelfde soort speler in huis.
Ramazani Bamba Djieng. Paxiao en Gimenez verkopen. Heb je Ivanusec en Stengs als spelmakers erachter of op de vleugels. Ueda vecht het uit met Bamba. En dan heb je Milambo ook nog op 10. Sauer verhuren aan Excelsior.

Genoeg kwaliteit voor de Cl.
Is het mogelijk om een naam als Summerville of Schjelderup te halen voor bijvoorbeeld rechtsbuiten? Dan praat ik voornamelijk over Summerville aangezien hij dat sowieso kan. En als dat niet kan, een speler als Paixao naar rechts verhuizen? Dit zijn de namen waar je op hoopt dus zou ik het mooi vinden als dit binnen Feyenoord ook een optie is.
Zou redelijke kapitaalvernietiging zijn om zoveel geld uit te geven voor een positie waar je recordaankoop en je grootste talent spelen. Die twee moeten komend seizoen de waarde gaan verdubbelen op die positie.

Mag hopen dat Paixao naar rechts verhuist daar vind ik hem veel beter.
Is Danjuma huren nog een optie dat wordt overwogen? @FeyenoordTM
Heb je gelijk een optie voor de spits erbij.
Zou het top vinden als die komt
Tresor is een type Ivanusec, wil graag het middenveld in dribbelen en is niet erg sterk in de 1 tegen 1. Als die gehaald wordt hoop ik voor de 10 positie.
Denk je dat Feyenoord durft te investeren in summerville bijvoorbeeld 15 miljoen neerleggen voor summerville? @FeyenoordTM
Ja leuk verhaal maar Leeds wil gewoon 30 miljoen zien voor zo’n speler. Snap niet waarom hij hier tussen staat totaal onhaalbaar.
Maar voor hoeveel zou je paixao bijvoorbeeld kunnen verkopen 10 miljoen? En dan investeren in summerville maar heb jij enig idee voor hoeveel leeds hem weg wil doen? @FeyenoordTM
ramazani plz, ik kijk veel laliga en zelfs tegen real madrid viel hij op
Mee eens, we hadden ook eerder gemeld voor tresor na de confrence league finale geloof ik?
Was alleen belangstelling, niet iets concreets
Dit zijn de namen waar we op hopen lijkt mij. Persoonlijk zie ik hiervan natuurlijk graag Summerville terugkomen maar mocht dat niet haalbaar zijn dan toch Talles Magno of Schjelderup.