Primeur Bevestigd
Rugnummer 9

VK Sportphoto

Series

Aanbeveling • Interessante spitsen

FeyenoordTM

De tweede plek, en daarmee opnieuw Champions League voetbal, lijkt voor Feyenoord dit seizoen nagenoeg binnen. Het vizier kan al voorzichtig op een hete transferzomer. In een serie van elf artikelen behandelen we per positie de spelers die wat ons betreft potentie hebben voor Feyenoord. Met vandaag: de spitspositie.

In een eerdere Squad Depth concludeerden we al: het verloop gaat deze zomer waarschijnlijk groter zijn dan ooit en dat geldt voor vrijwel elke positie. De Rotterdammers gaan per positie met een budget van maximaal tien miljoen euro de markt op en de schaduwlijsten liggen klaar. Zodra er iets concreets speelt, lees je dat bij 1908.nl — maar tot die tijd is alle speculatie ook wat waard. Vanuit ons netwerk is gebleken dat de onderstaande spitsen een interessant profiel hebben voor de Rotterdamse club.

Feyenoord heeft met Santiago Gimenez en Ayase Ueda twee spitsen in huis, maar de interne wens is al jaren om een derde spits aan de selectie toe te voegen. Gaat dat aankomende zomer lukken? Die vraag is lastig te beantwoorden: vooral voor Gimenez lijkt aankomende zomer concrete belangstelling op gang te komen. Het is nog maar de vraag of Feyenoord in dat geval inderdaad een bedrag gaat vangen wat in de buurt komt van zijn ingeschatte marktwaarde van vijfenveertig miljoen euro, maar dat de Rotterdammers tientallen miljoenen aan hem over kunnen houden staat als een huis boven water. Gimenez scoorde in ruim anderhalf jaar Feyenoord al 47 officiële goals voor de club en leverde ook 8 assists af. Feyenoord houdt rekening met een vertrek en lijkt dus de markt op te gaan voor vervanging en/of versterking.

Wat zoekt Feyenoord in een spits?

Feyenoord had afgelopen seizoen met Gimenez en Danilo twee verschillende types in huis die allebei op hun eigen manier konden leveren. In de ideale wereld beschikt Feyenoord komend seizoen weer over die mogelijkheden. Een spits moet voor de Rotterdamse club hoog druk kunnen zetten, zijn eigen kansen kunnen creëren en doelgericht zijn. De spits moet aanspeelbaar zijn, over een goede dribbel beschikken, tactisch kunnen pressen, een goede aanname in huis hebben en bij voorkeur ook sterk in de lucht zijn. In een druk gebied van het speelveld moet hij het overzicht kunnen bewaren voor zijn medespelers en idealiter zal de spits ook een goede inzakker moeten zijn wanneer de wedstrijd daar om vraagt. Een goede loopactie en snelheid in zijn spel hebben zijn andere pré's.

Wie zich de fameuze tackle van Tyrell Malacia in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille in de halve finale van de UEFA Conference League (2021/2022) nog herinnert, kent de naam van de directe tegenstander waarop de tackle gemaakt werd misschien ook nog wel. Bamba Dieng was die speler en hij staat momenteel in de Ligue 1 onder contract bij FC Lorient. De Franse club nam Dieng, die ook op de flanken uit de voeten kan, afgelopen zomer voor zeven miljoen euro over van Marseille. Hij staat tot medio 2025 onder contract bij de Franse degradatiekandidaat. Een buitenkansje voor aankomende zomer?

Tyrell Malacia & Bamba Dieng | VK Sportphoto

Er loopt dit seizoen wel meer topmateriaal rond bij Lorient. Eerder tipten we verdediger Isaak Touré ook al, maar Mohamed Bamba vergt wat ons betreft de meeste aandacht. De 22-jarige Ivoriaan kwam afgelopen winter voor vijf miljoen euro van Wolfsberger AC en staat bij Lorient tot medio 2028 onder contract. Degradeert Lorient, moet Feyenoord wat ons betreft meer dan azen op de beschikbaarheid van Bamba: hij beschikt over een profiel wat de Rotterdammers in één klap verder kan brengen op Champions League niveau.

Deze Deen gaat momenteel als een raket in de Oostenrijkse Bundesliga. Sturm Graz huurt de 21-jarige spits sinds afgelopen winterstop van Arsenal, waar over één jaar uit contract loopt. De ontwikkeling van Biereth, die klaar lijkt voor een stap hogerop, zal Feyenoord vast niet ontgaan zijn en hij is met zijn 11 goals in Oostenrijk wel eens aangeboden bij de Rotterdamse club. De kenner weet wie Biereth is, want hij werd eerder al eens uitgeleend aan RKC Waalwijk. Hij vertegenwoordigt momenteel een ingeschatte marktwaarde van drie miljoen euro.

De meest interessante spits van Zuid-Amerika loopt wat ons betreft rond bij Argentinos Juniors, de club waar Diego Maradona ooit groot werd. De 22-jarige Gondou heeft alles wat Feyenoord in een eventuele opvolger van Santiago Gimenez zoekt. Gondou komt uit de jeugd van Club Atlético Sarmiento, werd weleens verhuurd aan River Plate en sinds zijn zomerse transfer uit 2023 staat hij bij de nummer tien van Argentinië in 23 wedstrijden op 11 goals en 4 assists, waar hij 1.939 minuten voor nodig had. Hij maakt deel uit van Argentinië onder 23 en lijkt klaar voor zijn oversteek naar Europa. Feyenoord kan deze speler een ideaal platform bieden.

Deze 'onder de radar' optie staat tot medio 2025 onder contract bij FC Girona, wat hem momenteel uitleent aan Barça Atlètic. Daar doet de 22-jarige Víctor het goed. Zo goed dat hij in zijn 26 optredens al goed was voor 15 goals en 4 assists. Een goede back-up optie? Een buitenkansje? Transfermarkt schat zijn marktwaarde in op acht ton. 

Feyenoord telde afgelopen zomer acht miljoen euro neer voor een spits van Cercle Brugge en dat bedrag kan verder oplopen. Maar hebben de Rotterdammers wel de juiste spits van de club uit de Jupiler Pro League binnengehengeld? De 23-jarige Kévin Denkey uit Togo schiet heel de competitie aan gort en heeft dit seizoen al vierentwintig (!) doelpunten op zijn naam staan. Niet voor niets zag hij zijn marktwaarde in het lopende seizoen al doorstijgen van drie naar dertien miljoen euro. Een onhaalbare kaart? Niet per definitie als je twee jaar op rij Champions League speelt. Denkey ligt 'slechts' tot medio 2026 vast en lijkt in de zomer een transfer te moeten gaan maken. 

De Uruguayaanse naam die we allemaal wel kennen behoeft verder maar weinig uitleg. Ja, Feyenoord gooide enkele weken terug nog lijntjes uit naar de speler, zijn management en Liverpool Montevideo — en toen kwam daar de kapitaalkrachtige City Group, die de financieel beïnvloedbare aanvaller wil overtuigen met een aansprekend plan. Het is sindsdien akelig stil vanuit Rotterdam rond de spits, maar de concrete lijntjes liggen er nog steeds. Zijn komst wordt een steeds lastiger verhaal, maar weegt de 20-jarige Rodríguez zijn sportieve opties even zwaar af als het financiële gedeelte, blijft Feyenoord een grote kanshebber. Hij ligt in de Primera División Apertura tot eind 2027 vast bij Liverpool FC.

Disclaimer • Het zou goed kunnen zijn dat Feyenoord inderdaad belangstelling heeft voor één of meerdere namen uit deze serie. Natuurlijk weten we vaak meer dan we schrijven, maar het gaat er om: waarvoor is de club concreet? Dat antwoord is helder: voor geen enkele naam die in deze serie genoemd wordt. De aanbevelingen zijn dan ook puur speculatief bedoeld. Daadwerkelijke, concrete nieuwsitems volgen in een later stadium.

Ben jij het eens met de geopperde namen? Zelf nog ideeën? Laat het ons weten in de commentsectie!

Bekijk hier welke keepers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechtsbacks wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechter centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke linker centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke linksbacks wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke defensieve middenvelders wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke centrale middenveldes wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke aanvallende middenvelders wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechtsbuitens wij aanbevelen ⤵️

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ben benieuwd waarom Emegha niet op de lijst staat.
Toevallig heeft vi een mooi artikel.

Persoonlijk vind ik het een interessante speler
Luciano Gondou is wel interessante speler ! Ben benieuwd wat de vraagprijs ongeveer zal zijn voor hem
Hij scoorde toen in de Kuip de aansluitingtreffer tegen ons. Zat er echt mooi kiezelhard in…
Zito Luvumbo van Cagliari, kan zowel in de spits als vanaf de flanken uit de voeten. Is zeer snel en behendig en beschikt over goede individuele actie. Kan een echte sensatie worden in de Kuip
Thanks voor alle goede info, zitten veel pareltjes tussen die ook op FM grote jongens worden.
Jammer dat deze serie bijna voorbij is!
Kunnen nog een artikeltje maken over trainers.. maar eerst vakantie 😉
Hij was te duur zei FTM een tijdje terug
Wanneer verkoop bekerfinale? Want dat willen we graag eens weten
Mag ik even melden dat ik smul van deze serie? Vooral voor alle kennis en vuur in het verdiepen van potentiële spelers. Nog een paar posities te gaan, maar ik verheug me al op de volgende transfer window. Zien wat hiervan is waar geworden. Nogmaals: respect voor alle input en suggesties.
Thanks, wij krijgen hier ook energie van 🫶 leuk als aanloopje richting een knettergekke zomerwindow
Denk alleen dat alles valt en staat met het langer aanblijven van ons Arne
Zou graag Boadu naar Feyenoord zien komen! Eerst als 2e spits weer fit maken en het jaar daarna vlammen in de Kuip! Mijn vertrouwen in Ueda is nog niet om naar huis te schrijven, dus wellicht dat Amin Sarr (voorheen Heerenveen) een leuke optie is om Gimenez op te volgen? Is jong, snel en sterk en met zijn lengte ook nog gevaarlijk in de lucht!
Albion Rrahmani?
23 jaar, Roemeense conpetitie
https://m.youtube.com/watch?v=DXuWidD2J5I

Of Matheus Nascimento nog een optie?
Nascimento niet, zoon Arnesen heeft mandaat bij NL transfer (en we weten allemaal hoe ze uit elkaar zijn gegaan)
@FeyenoordTM kunnen we op korte termijn weer een primeur verwachten of duurt dat nog wel een tijdje?
Wil pas echt iets brengen als Feyenoord concreet is, het is nu maart en dus is het nog achteroverleunen. We hebben jullie trouwens recent nog blij kunnen maken met de primeur over Gijs Smal, die transfervrij overkomt van FC Twente :-)
Dieng is prima speler. Feyenoord probeerde hem al eens eerder te kopen. Scoorde ook tegen ons met Olympique
Dat stukje over Giménez, wat verwacht je dat de verkoopprijs gaat worden? 30 miljoen? In ieder geval dus niet de 45 miljoen?
Denk geen 45 miljoen euro hoor, zal lager uitpakken. Maar je weet maar nooit wat de gek er voor geeft
Ligt er mede aan wat hij de komende periode nog gaat doen. Schiet hij er nog 10 bij in of blijft hij een beetje aanmodderen....
Als het maar een aanspeelpunt wordt. Rodriguez en Dieng heb je in de Eredivisie helaas niks aan. Type Luuk de Jong/Pelle is wat we moeten zoeken.
Zeggen dat je aan Rodriguez niks hebt gaat je veel dislikes opleveren maar je hebt wel gewoon gelijk.
@feyenoordtm kan me nog herinneren toen 1908 nog net bestond dat we thiago borbas volgde. Kijkt feyenoord nog naar hem, is nog jong en zit nog veel potentie in hem.
Hij beschikt weliswaar over een marktwaarde van zeven miljoen euro, maar staat een beetje stil in zijn ontwikkeling. Borbas stond in het concept van dit artikel, maar we hebben hem er last minute uitgehaald.
Dankje, ben altijd nieuwsgierig hoe het gaat met de spelers die we volgde.
Als het mogelijk is zou ik voor Bamba en Dieng gaan. Laatstgenoemde kan ook in de spits en dan heb je de gewenste 3 spitsen.
Ik zou gaan voor iets duurders namelijk fotis ioanidis
Gondou, gondou, gondou!!!! Kost wat maar dan heb je goud in handen
@feyenoordtm We zijn toch concreet voor Rodriguez? Disclaimer lijkt hier niet te kloppen
Ja, disclaimer gooi ik gewoon onder elk artikel
@FeyenoordTM zit feyenoord ook echt daadwerkelijk te scouten op dit soort type spelers? Of is het nog steeds een beetje bord op schoot scouting😉
Damian Pizarro hoog op de lijst bij Feyenoord?
Semih Kilicsoy van Besiktas lijkt mij een mega goeie optie voor Feyenoord. Lijkt nog redelijk binnen het budget te passen en is op jonge leeftijd al een bepalende speler voor Besiktas. Ik hoop dat Feyenoord hem op een lijstje heeft staan want hij word een grote verwacht ik.
Klopt, maar die geniet al zo veel belangstelling dat hij al niet meer haalbaar lijkt voor ons..
Haha een shirtje met: wat denkey 🤪
Als hij komt, hoeven we alleen maar dit nummer even af te stoffen: https://youtu.be/FB717piWrJg?si=9MciUhLZTuxqCMpv
Mohamed Bamba is voor mij de absolute haalbare topper die hier tussen staat. Luciano Gondou is een lastiger verhaal, maar ook helemaal geweldig.
Enige probleem, die gast is nooit 22🤣
Kevin Denkey zou ook wel echt een absolute topper zijn. Hij doet me een beetje denken aan Brobbey. Verder natuurlijk Luciano Rodriguez maar ik zie get er daar somber van in.
Ik ga voor Pau Victor. Dan hebben we Ueda als numero uno and de pauw kan dan een jaartje wennen.