Primeur Bevestigd
rugnummer-5-uitsnede

VK Sportphoto

Series

Aanbeveling • Interessante linksbacks

FeyenoordTM

De tweede plek, en daarmee opnieuw Champions League voetbal, lijkt voor Feyenoord dit seizoen nagenoeg binnen. Het vizier kan al voorzichtig op een hete transferzomer. In een serie van elf artikelen behandelen we per positie de spelers die wat ons betreft potentie hebben voor Feyenoord. Met vandaag: mogelijke versterkingen op de linksbackpositie.

In een eerdere Squad Depth concludeerden we al: het verloop gaat deze zomer waarschijnlijk groter zijn dan ooit en dat geldt voor vrijwel elke positie. De Rotterdammers gaan per positie met een budget van maximaal tien miljoen euro de markt op en de schaduwlijsten liggen klaar. Zodra er iets concreets speelt, lees je dat bij 1908.nl — maar tot die tijd is alle speculatie ook wat waard. Vanuit ons netwerk is gebleken dat de onderstaande linksbacks een interessant profiel hebben voor de Rotterdamse club.

Quilindschy Hartman loopt medio 2026 uit contract en rond een mogelijke verlenging van het contract speelt momenteel niets. Wil Feyenoord cashen, is een verkoop van Hartman aankomende zomer een logisch vervolg. Daarbuiten ziet de club de back-up optie Marcos López bijna zeker vertrekken. De Rotterdammers zijn voor komend seizoen echter al zeker van de komst van linksback Gijs Smal, die transfervrij overkomt van FC Twente. Maar er moet dus misschien nog een linksback bij.

Wat zoekt Feyenoord in een linksback?

De Rotterdammers zijn in het geval van een klassieke back op zoek naar een vleugelverdediger die de hele flank kan bestrijken. In het offensieve gedeelte moet de back een goede voorzet in huis hebben. Nog dieper in het veld moet hij een goede eindfase van zijn aanval hebben. Feyenoord vindt factoren als over- en underlap enorm belangrijk, waardoor de back een goede tactische basis moet genieten. Er zal bovendien gescout worden op snelheid.

Indien er inverted wingback opties op de radar komen, is het belangrijk dat deze speler een balvaste basis heeft. De tactische beslissingen van de back zijn cruciaal: in balbezit dient hij naar het centrum van het speelveld te komen. Door deze extra man in het midden, krijgt Feyenoord overwicht in de zone en moet de tegenstander keuzes maken.

We hebben ondertussen meer spelers uit de Ekstraklasa dan uit de Eredivisie getipt, maar ook Wdowik is weer een pareltje. De 23-jarige Pool staat onder contract bij Jagiellonia Białystok, waar hij het voortreffelijk doet. Zijn aanvallende speelstijl zou heel goed bij een club als Feyenoord passen, wat de speler zeker op de radar moet hebben staan. Wdowik heeft ook een verleden bij Spojnia Osiek-Zimnodol, Ruch Chorzów en Odra Opole en geniet een ingeschatte marktwaarde van drie miljoen euro.

We tipten de naam van Cacace al eens in de lente van 2021 bij Feyenoord en vinden hem nog steeds interessant. De inmiddels 23-jarige Nieuw-Zeelander met een dubbele Italiaanse nationaliteit staat ondertussen onder contract bij Empoli, maar het was het belgische St-Truidense VV wat hem uit Australië weg wist te kapen. Cacace vertegenwoordigt een transferwaarde van twee miljoen euro en ligt tot medio 2025 vast.

Feyenoord sloeg al transfervrij toe met de komst van Gijs Smal, maar er lopen meer goede transfervrije opties rond voor de linksbackpositie. De 24-jarige Cardona staat nu nog onder contract bij het Spaanse UD Las Palmas, maar na de zomer niet meer. Cardona vertegenwoordigt, net als Smal, een actuele marktwaarde van zes miljoen euro. Eerder tipten we zijn teamgenoot Mika Mármol al: beide heren zijn interessant voor de Rotterdammers.

Bij RSC Anderlecht loopt er een 21-jarige Senegaleense linksback rond met een interessant profiel. Hoewel hij nog wel eens met blessures worstelt, kan N'Diaye zowel als klassieke back als inverted ingezet worden, maar ook central achterin. Hij vertegenwoordigt een martkwaarde van iets meer dan twee miljoen euro en staat tot medio 2027 onder contract in de Jupiler Pro League. De Senegalees werd in de zomer van 2020 door FC Barcelona opgepikt, waar hij nog een klein deel van de jeugdopleiding doorliep.

Wil Feyenoord een klassieke back halen die conditioneel gezien nooit opgeeft, kan de club een poging doen bij Rapid Wien voor Jonas Auer. De 23-jarige Oostenrijker heeft al behoorlijk wat clubs op zijn naam: Leonhofen, St. Pölten, Slavia Praag, Viktoria Zizkov, Mlada Boleslav en nu dus ook Rapid, waar hij tot medio 2027 onder contract staat. Auer wordt gewaardeerd op een marktwaarde van een kleine twee miljoen euro. 

Disclaimer • Het zou goed kunnen zijn dat Feyenoord inderdaad belangstelling heeft voor één of meerdere namen uit deze serie. Natuurlijk weten we vaak meer dan we schrijven, maar het gaat er om: waarvoor is de club concreet? Dat antwoord is helder: voor geen enkele naam die in deze serie genoemd wordt. De aanbevelingen zijn dan ook puur speculatief bedoeld. Daadwerkelijke, concrete nieuwsitems volgen in een later stadium.

Ben jij het eens met de geopperde namen? Zelf nog ideeën? Laat het ons weten in de commentsectie!

Bekijk hier welke keepers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechtsbacks wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechter centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke linker centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Ja, voor Nederlanders wordt de hoofdprijs gevraagd, los van het feit of dit terecht is. Toch vind ik dat het elftal niet geheel een vreemdelingenlegioen moet worden.
En Bjorn Meijer? Geen goede optie voor Feyenoord
Auer heb ik vorig jaar hier ook al eens getipt, prima speler, is inderdaad meer een back met het krijt aan de schoenen. Dat is in combinatie met Ivanusec ook een beter koppeltje dan een inverted back. Ivanusec is gebaad bij een speler die over hem heen komt aan de buitenkant zodat hij keuzes krijgt want met zijn rechterbeen moet hij altijd binnendoor waardoor alles heel voorspelbaar word wat hij gaat doen.
Tom Rothe. Die past in slottie voetbal en kan goed koppen en voorzetjes geven.
Max Finkgrafe zou een mooie aankoop zijn als talent en Terzic haalbare optie als eerste back.
Is dit voor als lopez weggaat want ik dacht dat smal al zo goed als binnen was
De TD van Besiktas is in gesprek gegaan met Kökcu nu hij in Turkije is volgens O Jogo. Hoop echt dat Te Kloese een poging waagt mocht zijn situatie niet veranderen🤞🤞
Zou zeer opmerkelijk zijn als hij na een jaar alweer terug is, getuigt ook van weinig karakter en ambitie.
Begrijp me niet verkeerd, voor Kokcu is wat mij betreft altijd plaats, maar buiten de genoemde feiten om is hij ook te duur.
Kokcu had beter zijn mond kunnen houden in de pers, zijn voeten laten spreken, en zo dramatisch is het dit seizoen alllemaal niet, hier wordt hij een grote jongen van, hij is nog steeds pas 23.
Ik weet niet hoe goed beide zijn, maar het lijkt me slim om cardona en marmol samen te halen, zodat je geen bij elkaar geraapt zootje hebt aan het begin van het seizoen. Daar hebben we dit seizoen mee vergooit door gelijk te spelen bij fortuna en almere
En die Mexicaanse/Amerikaanse rechtsback Julián Araujo van hun dan ook maar gelijk overnemen! Dan hebben we op elkaar 3 ingespeelde versierders erbij voor 3 posities... ;-)

Hij is verhuurd door Barcelona aan Las Palmas, maar bij Barcelona zal hij wel niet aan spelen toekomen. Hij heeft tot 2026 contract.., misschien is huren met optie tot koop een optie. Vorig jaar stond die al bij ons op een lijstje dacht ik.., helaas is zijn transferwaarde wel meer dan verdubbelt dit seizoen.
spelverbeteraar doet zijn werk weer... hahaha, de eerste 3 moet 3 woorden terug en versierders moet natuurlijk verdedigers zijn...
Hallo even een vraagje
Komen er met de beker finale ook grote schermen op Willemsplein?
Stadhuisplein weet ik
Alvast bedankt
Ik lees hier de naam van Caleb Wiley niet terug, hebben jullie die als niet goed genoeg bevonden of speelt er meer waardoor hij hier bewust niet tussen staat?🤪
@FeyenoordTM
Hoever is Candelaria eigenlijk? Net weer terug van een zware blessure.
Volgens mij zijn ze bezig met het verlengen van zijn contract.
Candelaria is echt bij lange na niet goed genoeg voor Feyenoord 1.
Hoever is Candelaria eigenlijk? Net weer terug van een zware blessure.
Scout Feyenoord buiten voetballende skills ook op karakter, en afkomst.

Het karakter van Kokcu missen we dit seizoen heel erg bijvoorbeeld.

En het is misschien eenvoudiger om op bepaalde posities Nederlandse (meer ervaren) jongens neer te zetten zodat het Slotball makkelijker in te slijpen is.
Irala van San Lorenzo lijkt (in het veld) wel dat karakter van Kokcu te hebben + extreem veel voetballende kwaliteiten! @FeyenoordTM is Irala een jongen die goed in de gaten gehouden wordt door Feyenoord?
Hou asjeblieft op over Slotball...
Waar baseren jullie de aanbevelingen op?
Er staat "vanuit ons netwerk", is dat vanuit Feyenoord zelf of hebben jullie zelf research gedaan d.m.v. het gebruik van bijv. scoutingsoftware en op basis van cijfers? Ben daar geinteresseerd naar
Wij hebben WyScout en spreken heel wat mensen in de voetbalwereld: voor het opzetten van artikelen over interessante namen hebben we Feyenoord zelf niet nodig :-)
Houden we überhaupt nog Nederlanders over volgend jaar?
Er lopen momenteel weinig spelers rond in de eredivisie die ons sterker zouden maken. Dus dan moet je al oudere Nederlanders terug gaan halen uit buitenlands competities, iets dat heel veel geld kost en de waarde van het kapitaal dat op het veld staat niet ten goede komt.

Jorg Schreuder van FC Groningen is een jonge speler met enorm veel potentie. Maar speelt nu in de KKD. Hij heeft nog een veredeld jeugdcontract en is dus voor weinig geld op te pikken. Niet als directe versterking maar meer in de lijn Wieffer/Beelen langzaam brengen.
Hartman naar Newcastle? Wat is de vraagprijs van Feyenoord?
Hoeveel van deze jongens zouden binnen niet al te lange termijn een volwaardige vervanger van Hartman kunnen worden? Zie Gijs smal toch eerder als back-up dan als beoogd eerste linksback. Zou je dan niet in een iets hoger prijssegment moeten gaan zoeken voor vervanger Hartman...? Of zijn deze jongens naar verwachting al flink duurder dan hun huidige MW op transfermarkt?
Heel logisch als Feyenoord bij een vertrek van Hartman voor een jonge, goedkope optie gaat, zoals Wieffer of Aursnes ooit binnen kwamen
Nu was Wieffer ook wel een schot in de roos (en die had ook wel een half jaartje nodig). Je kunt er ook een Kasanwirjo, Lopez, Walemark of Bullaude aan over houden.

Wordt Smal intern dan als beoogd 1e linksback gezien voorlopig, waarachter ze hopen dat een jonge aanwinst zich kan ontwikkelen en over 0.5-1.5 jaar de plek kan overnemen? Anders vind ik het niet zo heel logisch namelijk...
@FeyenoordTM Is Bjorn Meijer een optie voor Feyenoord? Dat zou namelijk wel passen bij hoe DTK de laatste jaren spelers heeft aangetrokken 😂
Te duur, Feyenoord heeft iets beters op het oog (naam bewust hier niet genoemd)
Speelt die betere optie in Noord-Amerika?
Nee, maar komt daar wel vandaan het zou ene A. Davies zijn die weigert zijn contract te verlengen om bij een topclub te kunnen spelen
Oke. Daar las ik pas al over. Ben benieuwd.
Interessant lijstje had Mathias Fjörtoft Lövik ertussen verwacht.
Ik geloof toch dat jullie maar niet echt serieus moeten worden genomen: Voor de door jullie aangegeven posities is welgeteld één Nederlander in beeld gekomen. Een aantal buitenlanders is prima, maar we zijn wel een Nederlandse club.
Hoeveel "haalbare Nederlanders kan jij opnoemen voor de aangegeven posities? Die ook daadwerkelijk goed genoeg zijn voor Feyenoord 1
Ze hebben toch al een Nederlander voor linksachter (bijna) binnengehaald. Sowieso zijn er echt weinig Nederlandse spelers en haalbaar tegen redelijk salaris en redelijke transfersom en een versterking denk ik.
Gewoon Hartman nog een jaartje houden hoor. We laten echt niet alles in 1 keer vertrekken. Geen sprake van…..
Zijn ze allerminst zeker van, hoor
Volgens mij staat hij onder contract bij Feyenoord en dan bepaalt de club wie er weg gaat. Zitten er zulke mietjes in het bestuur van Feyenoord die niet ergens een grens kunnen leggen dan? Feyenoord moet volgend jaar voor het kampioenschap spelen en dat gaat niet lukken met een geheel nieuwe selectie.
Ik hou niet van dat overgeëmotioneerde gedoe, maar het is gewoon feitelijk juist dat spelers met een nog slechts 2-jarig contract in aanmerking kunnen komen voor een eventuele verkoop indien er in dit stadium niets rond een contractverlenging speelt
Wat is de reden dat er niks speelt om een eventuele verlenging van Hartman? Je ziet de laatste maanden juist dat Feyenoord er boven op zit om de contracten van de sterkhouders optijd te verlenging. Heb je enig idee?
Als we er nog flink op willen verdienen moet hij dit jaar gaan, mits z’n contract met een jaar opgewaardeerd wordt, dan kunnen we hem nog een jaar behouden.
Ik heb wel een idee, ja. Maar als je dat schrijft ben je negatief en mensen naar de uitgang aan het lullen. Dus ik laat het hier bij!
Natuurlijk kun je als club op je strepen gaan staan maar dan moet je ook accepteren dat zo'n speler een jaar later veel minder oplevert vanwege de 1 jarige contractduur. Ook zal het anderen aan het denken zitten om (bij) te tekenen; je krijgt al snel de reputatie van 'club waar je niet wegkomt'.