Primeur Bevestigd
uitsnede-rugnummer-4

VK Sportphoto

Series

Aanbeveling • Interessante linker centrumverdedigers

FeyenoordTM

De tweede plek, en daarmee opnieuw Champions League voetbal, lijkt voor Feyenoord dit seizoen nagenoeg binnen. Het vizier kan al voorzichtig op een hete transferzomer. In een serie van elf artikelen behandelen we per positie de spelers die wat ons betreft potentie hebben voor Feyenoord. Met vandaag: mogelijke versterkingen op links centraal achterin.

In een eerdere Squad Depth concludeerden we al: het verloop gaat deze zomer waarschijnlijk groter zijn dan ooit en dat geldt voor vrijwel elke positie. De Rotterdammers gaan per positie met een budget van maximaal tien miljoen euro de markt op en de schaduwlijsten liggen klaar. Zodra er iets concreets speelt, lees je dat bij 1908.nl — maar tot die tijd is alle speculatie ook wat waard. Vanuit ons netwerk is gebleken dat de onderstaande rechter centrale verdedigers een interessant profiel hebben voor de Rotterdamse club.

Bij Feyenoord is de spoeling op links centraal dun. Dávid Hancko geldt binnen de selectie als enige pure linker centrale verdediger, terwijl Ramon Hendriks met een koopoptie is uitgeleend aan Vitesse. Uiteraard kunnen de rechtsbenige Thomas Beelen en Lutsharel Geertruida ook op links centraal uit de voeten, maar idealiter heeft Feyenoord nog een back-up optie achter de hand. Linksback Marcos López zou er ook uit de voeten kunnen, maar de Peruaans international mag zich na de transfervrije komst van Gijs Smal richten op een transfer. Hancko speelde zich recent in de kijker van topclubs als Paris-Saint Germain en dus houden we in het onderstaande overzicht zowel rekening met jongens die er meteen kunnen staan als back-up opties.

Wat zoekt Feyenoord in een linker centrale verdediger?

De regerend landskampioen zoekt naar een weerbare centrale verdediger. Het moet een sterke jongen zijn die over een goede timing beschikt. De linker centrale verdediger moet vrij rap zijn, zodat hij met ruimte in de rug kan spelen. Bovendien moet hij kwaliteiten beschikken om in te dribbelen en een goed verticaal inpassingsvermogen hebben.

We trappen af met een linksbenige centrale verdediger die onder contract staat bij Värnamo, wat uitkomt in de Zweedse Allsvenskan. De 24-jarige Zweed viel met name op door uitstekende statistieken. Eind december 2025 loopt hij uit contract, terwijl hij een ingeschatte marktwaarde van zeshonderdduizend euro geniet. Voor ons geldt Grozdanic als een solide back-up optie. 

De 20-jarige Touré geld voor ons als één van de grote blikvangers van de Ligue 1. Hij staat tot medio 2028 onder contract bij Olympique de Marseille, wat hem dit seizoen uitleent aan FC Lorient. Door zijn langdurige contractsituatie is de linksbenige centrale verdediger maar moeilijk haalbaar voor een club als Feyenoord, maar het is absoluut een naam om de komende jaren in de gaten te houden. Actuele marktwaarde: acht miljoen euro. 

Voor een optie met iets meer ervaring wijken we graag uit naar Japan, waar met Shinnosuke Hatanaka een leuke optie rondloopt bij Yokohama F. Marinos, wat onderdeel uitmaakt van de City Football Group. De 1.85 meter lange Japanner is 28 lentes jong, loopt in januari 2025 uit contract en vertegenwoordigt een ingeschatte marktwaarde van achthonderdduizend euro: voor Feyenoord een hele leuke back-up optie, zoals de club ooit succesvol inzette op de komst van Gernot Trauner in de zomer van 2021.

Een wat realistischere optie is José Marsà. De 22-jarige Spanjaard komt uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en maakte drie jaar geleden de overstap naar Sporting. De club uit Portugal stalde hem eerder bij Sporting Gijón en momenteel bij FC Andorra. Op het tweede niveau van Spanje gooit Marsá, die in Portugal tot medio 2026 onder contract staat, hoge ogen. Goed genoeg voor Feyenoord? Elke transfer zal altijd een gok blijven, maar met de naam die een waarde van één miljoen euro vertegenwoordigt zouden wij het aandurven.

In Spanje lopen er meer interessante opties. Zo ook Mika Mármol, die zijn marktwaarde vandaag zag stijgen naar acht miljoen euro. Het jeugdexponent van FC Barcelona staat tegenwoordig onder contract bij UD Las Palmas, waar hij uitgegroeid is tot een enorme smaakmaker. Nog steeds haalbaar voor een club als Feyenoord? Dat moet blijken indien de club daadwerkelijk concreet wordt, maar het platform wat Feyenoord te bieden heeft, moet de 22-jarige aanspreken. De gemiddelde speler van het computerspel Football Manager zou ongetwijfeld bekend zijn met de naam Mármol.

Disclaimer • Het zou goed kunnen zijn dat Feyenoord inderdaad belangstelling heeft voor één of meerdere namen uit deze serie. Natuurlijk weten we vaak meer dan we schrijven, maar het gaat er om: waarvoor is de club concreet? Dat antwoord is helder: voor geen enkele naam die in deze serie genoemd wordt. De aanbevelingen zijn dan ook puur speculatief bedoeld. Daadwerkelijke, concrete nieuwsitems volgen in een later stadium.

Ben jij het eens met de geopperde namen? Zelf nog ideeën? Laat het ons weten in de commentsectie!

Bekijk hier welke keepers wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechtsbacks wij aanbevelen ⤵️
Bekijk hier welke rechter centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Denken jullie dat Bjorn Meijer van Club Brugge ook haalbaar is?
Beide centrale posities zijn geweest en ik zie Antef Tsoungui er niet tussen staan. Ik vind hem een interessante speler.

Maak voor nu nog teveel overtredingen en pakt daardoor ook teveel kaarten maar hij heeft potentie om de Beelen/Wieffer route af te leggen.

Gezien Geertruida en Lopez zullen vertrekken. Wellicht Hancko ook en verder geen back-up achter hem is en Trauner blessuregevoelig heb je met Tsoungui een goedkope en talentvolle back-up.
TM Waarom halen jullie artikelen weg?
Ik had wel eens gelezen dat eer van lezers artikelen verdwenen., maar geloofde dat eigenlijk niet.
Het blijkt toch waar. Bah kinderachtig!
Dat deze site alleen nieuws brengt is een beetje raar, als je suggestieve aanbevelingen doet voor spelers.
Nu nog een keer maar dan minder onsamenhangend?
Lezers plaatsen geen artikelen. Dat doet 1908
Mees Hilgers van Twente niet meer in beeld?
@FeyenoordTM In de Spaanse kranten wordt gesproken over een afkoopclausule van 30 miljoen in het contract van Marmol. Dat lijkt dan toch op een onhaalbare speler, nietwaar?
Spaanse kranten zeggen wel meer, Relovo is het enige betrouwbare Spaanse medium
In Spanje is het dacht ik verplicht een afkoopclausule in het contract te hebben. Meestal zetten clubs daar iets onrealistisch neer. Maar zelden word het geschreven bedrag ook echt betaald. Het was daarom ook dat Neymar 222 miljoen kosten dat was de clausule omdat "niemand dat zou betalen", tot er zo'n gekke oliesjeik kwam.
Klopt helemaal. Daarom heeft dat 16-jarige ventje van Barcelona nu een clausule van 1 miljard ofzo.
Hoop dat ze betere vervangers op het oog hebben. Deze namen kunnen Hancko niet vervangen
Inderdaad wat magertjes. 2e niveau Spanje is nou niet direct waar ik aan denk tegenwoordig
Ter verdediging van Hendriks die nu vaak wordt genoemd als niet goed genoeg, ook de beste verdediger ter wereld ziet er veel minder uit bij een matige ploeg.
Hij heeft uiteraard niet het niveau van Hancko, die is echt super, ik vind Hendriks geen slechte speler.
Zeg niet dat hij de vervanger van Hancko kan worden, dat is niet makkelijk.
Mooi rijtje wat hier is geplaatst die Toure lijkt mij op oog een redelijke vervanger, maar zou die wel te koop zijn, dat vraag ik me af.
Ik vond de eerste seizoenshelft Hendriks echt goed, nu sluipen er wel steeds meer grove fouten in. Maar dan denk ik ook aan bv Stengs die steeds wat minder scherp oogde bij ons, omdat hij seizoen daarvoor weinig had gespeeld. Hendriks speelt zijn eerste volle seizoen in een dolend Vitesse. Ik denk dat hij een bruikbare back-up speler is en dat kan hij in de voorbereiding laten zien.

Soms zie ik Hendriks 3 man tegelijk verdedigen en de rest van de verdediging huppelt er wat achteraan. Vitesse is echt kansloos en dat stralen ze overal in uit.
Ik denk dat het plafond van Hendriks hoger ligt dan dat van een degradant in de eredivisie, maar je kan ook niet ontkennen dat hij constant betrokken is bij de vele tegendoelpunten bij Vitesse. Staat heel vaak verkeerd of is net te laat, hij maakt veel te veel fouten. Hendriks heeft nog een paar tussenstappen nodig in de eredivisie, voorlopig zeker niet goed genoeg als backup voor Hancko in Feyenoord 1.
Leuke serie! Als we Hancko voor een mooi bedrag verkopen kunnen we daar mooi 2 linkercentrale verdedigers van halen. Hendriks is het helaas gewoon niet.
Vertrouwen in jeugd is goed, maar vanuit de jeugd naar voetbal op Champions League niveau is een hele grote stap. De La Masia talenten kunnen die af en toe maken, maar vrijwel nergens anders gebeurt dit. Hokke zal minuten moeten gaan maken op professioneel niveau en via Dordrecht uiteindelijk minuten in de selectie moeten gaan krijgen om van daaruit stappen te maken in het 1e. Maar hij zal niet komende zomer al Hancko kunnen gaan vervangen.
Net als geen van de spelers genoemd in dit lijstje Hancko kunnen vervangen. Hancko is een klasse apart. De meerwaarde die hij heeft gehad vanaf dag 1 is ongekend. Ik hoop in ieder geval dat Hokke mag aansluiten bij het eerste. Hij is bruikbaar op drie posities, en maakt een sterke indruk in de jeugd. Dit was al zichtbaar in de vriendschappelijke wedstrijd tegen RKC (3-3) twee jaar terug. Die bleef maar opstomen vanaf positie linksback. Ik heb er veel meer vertrouwen in dan in Hendriks. Tuurlijk moet er een directe vervanger komen, maar beetje vertrouwen in die jongen. Hij heeft ook een beetje dezelfde hoofdvorm als Ronald Koeman.
Klopt idd. Barça speelt CL met meerdere tieners. Hoe komt dat? Leiden hun andere op?;
Hokke speelt dit seizoen op het middenveld en doet het daar uitstekend.
Hancko is een geweldenaar, maar die ga je niet kunnen houden deze zomer, zo vrees ik. Als die serieus geld gaat opleveren (wat ik verwacht), zou ik voor een directe versterking/vervanging op deze positie gaan.

Van een andere orde: er is deze zomer natuurlijk weer een eindronde voor het Nederlands elftal. Met de diverse Feyenoorders die daar inmiddels rondlopen, zou dat weleens heel goed kunnen zijn voor onze portemonnee, net als in 2014. Dat zou serieus mooi nieuws zijn.
Mooie serie, zou de afstand bij positie van de jeugdtot de selectie een beetje meegenomen en worden? of gebeurt dat al?
Ik hoop dat het niet nodig is, maar maken jullie voor deze serie ook een lijst met vervangers voor Slot?
Ja, maar wel pas op een later moment
Adam Obert is de perfecte opvolger van Hancko indien die mocht vertrokken.
Heb ik ook al een keer geopperd. Goede talentvolle speler die kan uitgroeien tot een topper.
Malang Sarr (25) van Chelsea. Was te goed voor Nice, maar uiteindelijk op een dood spoor terecht gekomen bij Chelsea en Monaco
Waar staat dat? Dat hij veel verdiend geloof ik, maar zoveel? Ik denk eerder aan 3 - 4 miljoen. Mogelijk wil hij inleveren om weer constant 90 minuten te maken + Champions League
https://www.capology.com/player/malang-sarr-36183/
12 miljoen is zijn totale salaris in zijn volledige carrière. Dit seizoen krijgt hij 4 miljoen op jaarbasis. Als het al betrouwbaar is
Nee nee. Het is 6.2 miljoen pond per jaar. 12,4 miljoen is hetgene wat zijn contract nog waard is 2 jaar contract dus 12,4 miljoen. Veel te veel geld voor Feyenoord.
Je hebt gelijk

"Wat is het jaarsalaris van Malang Sarr?
Malang Sarr verdient momenteel £ 6.240.000 bruto per jaar."

Omgerekend 7.256.620,80 euro per jaar.
Aangezien komend seizoen waarschijnlijk de zeer talentvolle, maar nog vrij onervaren Beelen vaak als RCV gaat spelen, is het in ieder geval handig om als LCV iemand aan te trekken, die behalve de in het artikel genoemde eigenschappen, ook al
flink wat wedstrijden op een behoorlijk niveau in de benen heeft en leiderschapskwaliteiten heeft. Een aankoop zoals Hancko zelf was, die volgens mij ook aanvoerder was bij Sparta Praag. Het moet een speler zijn die er direct staat.
Ik vraag mij af.... Wat 1908 nu beoogd....
FC Twente, Ajax en Utrecht ja zelfs PSV kijkt mee...
Je kunt wel zeggen die hebben zelf scouts, maar om de concurrentie zo te helpen?
Ik zou als site niet op de plek van de scouts gaan zitten..
Geen kritiek maar een oprechte bezorgdheid...
Eens, ik denk dat deze clubs geen scouts in dienst hebben en leven van artikelen op Internet. Dat die gasten daar met twee vingers in de neus een speler ophalen als het hier staat.
Alsof dit serieus te nemen is, een Japanner van 28 die 8 ton waard is en nooit eerder opgepikt lijkt mij geen meerwaarde.
In deze categorie ken ik een 29 jarige Oostenrijker met weinig waarde op TM.de die een enorme legend werd in Rotterdam.
Die speelde al jaren op een goed niveau in Oostenrijk, waar hij ook aanvoerder was
Het kan toch goed uitpakken zoals bij Trauner, maar wat ook kan meespelen is dat je extra tv inkomsten en publiciteit gaat genereren uit Japan en dan kost deze speler Feyenoord heel weinig gaat kosten of hij levert zelfs geld op onder de streep.

Ook zou het fijn zijn voor Ueda om een landgenoot in de selectie te hebben, zodat hij zich meer thuis voelt en daardoor beter in zijn vel zit, want dan presteert die waarschijnlijk ook beter en dat kan ook miljoenen waard zijn... etc etc

Ik zou de gok durven nemen!
Wat betreft dat laatste, haal dan Sugawara of Kodai Sano
Tamelijk pretentieus om te veronderstellen dat andere clubs hier actief komen lezen en meteen aantekeningen maken 😂 Km zeg, die hebben hun eigen scouting.
Lui als jij zijn zo vermoeiend, die andere clubs zijn natuurlijk zo dom die hebben de aan bevelingen van 1908 echt nodig zucht....
Ik vind die beardguy normaal maar een heel naar mannetje, maar ik kan hem nu alleen maar 100% gelijk geven.
Heel vermoeiend figuren als jou....en die 5 andere dodo's die jou een duimpje omhoog hebben gegeven.
En laat ze het maar vermoeiend vinden, ondanks dat ze zelf ook wel weten dat er allicht een fractie van waarheid in je opmerking zit.
Marmol absoluut mijn favoriete optie van de in het artikel genoemde namen, Valentin Gomez, Valentini en Kouliekerakis hadden ook zeker niet misstaan in dit lijstje!
Alle 4 de namen die jij noemt zijn top. Een meer ervaren speler als Koki Machida is ook een interessante speler voor Feyenoord. Zeker als Beelen basis blijft wil je daar misschien een meer ervaren speler juist naast
Ook Machida een hele goeie optie ja, dat is echt een beest! Zag die jongen voor het eerst in de voorbereiding van dit seizoen tegen ons, toen hield hij in zijn eentje onze aanval in bedwang
Ja Koki Machida vegeten en ook International.., echt goeie speler. Dan ook maar gelijk webshop openen in het Japans... ;-)
Ik ben enorm fan van die Touré, 2,06m + 36cm in de broek. Lang niet gek
Marmol is echt een topper. Hopelijk is die nog haalbaar. Verder zou ik Finn van Breemen ook een interessante optie vinden.
Hopen op Mármol, als je het mij vraagt
Heb het gevoel dat de meeste spelers uit deze lijstjes elke keer in de back-up categorie vallen. Veel talent maar geen versterking aan de bovenkant. Als een Hancko vertrekt deze zomer komt er toch wel een betere speler die er gelijk staat in tegendeel tot dit soort spelers?
Met het oog op dat de club zoekt naar dezelfde leeftijd of daar onder zijn dit volgens mij prima namen.
Ja sommige wel. Niet allemaal spelers met een marktwaarde van onder de miljoen (zegt natuurlijk niet altijd alles) zijn zelfs als back-up aan de matige kant. We moeten niveau hoger zoeken naar mijn mening zo kun je ook stappen maken als club. Je wilt toch proberen kampioen te worden en overwinten in de Champions League? Dan moeten er aankopen gedaan worden als dat PSV van de zomer heeft gedaan.
Klopt, maar ook als we verkopen is er weinig geld. De visie van de club zou nog moeten zijn als opleiden en verkopen met daarbij zo hoog mogelijk eindigen en niet de CL winnen.
Er is genoeg geld al helemaal als er voor tientallen miljoenen verkocht wordt. De miljoenen van de Champions League van dit seizoen zijn ook nog niet uitgegeven. Een stuk of 2 aankopen in de range van 10-15 miljoen zou voor het eerst moeten kunnen dit jaar. En die opties zie ik hier bijna niet tussen staan.
Ik denk dat u zich daar redelijk in vergist en dat wij niet makkelijk en snel (zonder extern geld) meer dan 10 miljoen gaan uit geven aan spelers. Al dat geld van transfers en CL verdwijnen veel in andere zaken.
Naja, je weet nooit of iemand er direct staat. Ook oudere spelers en/of internationals kunnen tijd nodig hebben. Ligt ook aan je karakter en aanpassingsvermogen, iets wat niet zo makkelijk te peilen is zo van buitenaf.
Aanpassingstijd gaat vooral om niveau. Die stond er vanaf minuut 1 vanwege zijn kwaliteit.