VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoordhuurling Kasanwirjo onderuit met Nederland O21

Karst

Nederland O21 heeft vanavond met 1-2 verloren van Noorwegen O21. Feyenoordhuurling Neraysho Kasanwirjo speelde 78 minuten, maar kon zijn ploeg niet behoeden voor de nederlaag. Doelpunten van Seedy Jatta en Andreas Schjelderup deden Oranje O21 de das om.

Nederland O21 keek al snel tegen een achterstand aan. Na nog geen twee minuten spelen laat Max Bruns zich makkelijk kloppen en kan de aanvaller van Sturm Graz, Seedy Jatta, de Noren op 0-1 voorsprong zetten. In de 18e minuut kwam Oranje O21 echter op gelijke hoogte na een cadeautje van Sivert Mannsverk die de bal zo in de voeten schuift bij Ruben van Bommel. In de tweede helft zorgde het grote talent van Nordsjaelland, Andreas Schjelderup, ervoor dat de Noren de overwinning binnenhaalden met een 1-2 eindstand in het Goffertstadion. Kasanwirjo werd in de 78e minuut gewisseld voor Jorrel Hato.

Aanstaande maandag 25 maart wordt om 19:30 uur afgetrapt voor het kwalificatieduel tegen Moldavië O21 in het Stadionul Zimbru in Chişinău. Nederland O21 staat er goed voor in groep C, met maar liefst achttien punten uit zes wedstrijden en de ploeg van Michael Reiziger is nog foutloos.