hancko

VK Sportphoto

Nieuws

Hancko droomt hardop: "Liverpool is mijn droomclub"

Karst

Dávid Hancko heeft sinds dag één bewezen een uiterst betrouwbare speler te zijn en is uitgegroeid tot een van de steunpilaren van dit Feyenoord. De 26-jarige verdediger weet dat hij een keer een stap gaat maken, maar benadrukt dat het vooral niet moet worden opgevat als vertrekwens voor aankomende zomer. "Mijn relatie met de club en supporters is fantastisch."

Hancko is bezig aan zijn tweede seizoen bij Feyenoord en heeft onlangs zijn contract verlengd. De verdediger voelt zich thuis in Rotterdam. "Het juiste moment om een stap te maken komt vanzelf, maar zelfs als ik niet vertrek, zal ik in de Champions League spelen met Feyenoord. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin. De relatie met de club en de supporters is fantastisch", vertelt Hancko in gesprek met Aktuality.

Hancko is al sinds klein fan van Liverpool. "Het begon allemaal met de Champions League-finale in Istanbul in 2005." Hancko was toen zeven jaar oud. "Ik mocht van mijn ouders tot het einde kijken en ik hoefde niet naar bed, zelfs niet toen er verlenging was. In 2007 kwam Martin Škrtel bij Liverpool en sindsdien ben ik erg fan. Ik volg de Premier League het meest, dus het is mijn droom daar te spelen."

Hancko is tot medio 2028 verbonden aan Feyenoord en dat betekent dat een overstap deze zomer nog geen abc-tje is. "Er speelt tot nu toe niets. Door mijn nieuwe contract zal het niet gemakkelijk zijn. Maar als er een mogelijkheid is en het is goed voor mij en voor Feyenoord, waarom niet?" Hancko werd al eerder in verband gebracht met Liverpool, maar een transfer is er nog niet van gekomen. "We zullen zien wat ik dit seizoen en op het EK in Duitsland nog laat zien. Mijn prestaties kunnen mij helpen bereiken wat ik wil."

Delen

Reacties

Top dat hij blij is met wat hij heeft. Volgens mij hebben spelers het bij ons geweldig, en een stap naar een grotere club is niet altijd een stap vooruit op persoonlijk vlak.
100 mil en Liverpool mag komen haha
Dat zullen ze bij Everton en Man U fijn vinden als hij daar heen gaat 🤣🤣🤣
Een sterk EK spelen en in het team of the tournament komen samen met onze Virgil, kan Liverpool daarna mooi de knip trekken voor dat droomduo.