john-de-wolf

VK Sportphoto

Nieuws

"Dit mogen we met z'n allen nooit, maar dan ook nooit accepteren"

Karst

Afgelopen donderdag was het Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Een dag die bedoeld is om een einde te maken aan vormen van uitsluitingen in de samenleving. In gesprek met Rotterdam Sportsupport sprak John de Wolf zich krachtig uit: "Dit mogen we met z'n allen nooit, maar dan ook nooit accepteren."

Bij Feyenoord gaat het gelukkig goed wat betreft racisme en discriminatie vertelt De Wolf. "Rondom onze spelersgroep merken wij geen problemen. Wij zijn daar heel scherp op. Ook in de stadions zelf merk ik het minder. De oerwoudgeluiden van een aantal jaar geleden zijn gelukkig verdwenen. Bij Feyenoord lopen allemaal mensen uit allerlei landen, sport verbroedert."

John de Wolf is blij dat het beter gaat de afgelopen jaren, maar erkent ook dat er nog veel werk te verzetten is op het gebied van racisme en discriminatie in de sportwereld. "Natuurlijk zullen er schrijnende verhalen zijn, maar in mijn omgeving daar zie ik het niet. Zal ik het wel horen of zien zal ik dat niet accepteren. Er zullen gevallen zijn dat iemand er alleen voor staat en denkt: ik accepteer dit. Maar we mogen dit met z'n allen nooit, maar dan ook nooit accepteren."

Op het moment is het Ramadan en ook bij Feyenoord doen er spelers hieraan mee. "Wij hebben nu drie jongens die meedoen aan de Ramadan. We accepteren dat en houden er rekening mee. Het gaat eigenlijk geruisloos. We ontbijten altijd met z'n allen op de club, en de jongens die meedoen aan de Ramadan mogen zich later melden op de club. In deze tijd is dat allemaal bespreekbaar, en wij kunnen als betaaldvoetbalorganisatie een voorbeeld geven aan de rest."

Delen

Reacties

Helemaal mee eens John, wat ik wel stuitend is dat groepen waar wij met zijn allen zoveel rekening houden hier ook misbruik van lijken te maken en juist dat ene woord te gebruiken als iets niet gaat zoals zij dat voor ogen hebben. Rascime en discriminatie uitbannen lijkt me een heerlijke utopie maar moet ook echt van beide kanten komen
Wij(?) houden rekening met hun en zij (?) niet met ons.

Wij en zij. En daar gaat het allemaal mis.
There is no them, there’s only us. Ik ben opgegroeid in een dorp waar ook Ambonezen en Turken woonden. Hun kinderen werden scherp in de gaten gehouden, ook als ze gewoon over straat liepen. Ik was geen prater, maar in de klas zag ik niet een Ambonees of Turk, maar een klasgenoot!
Jij zou je naam eer aan kunnen doen door die beide kanten proberen samen te brengen. Vaar eens met wij naar de andere kant en ga dat "gesprek" aan met zij.
Hoezo krijgt Ferry hier negatieve reacties op?? Is gewoon een feit dat de racismekaart vaak terecht maar ook vaak onterecht word getrokken
Dank soeta voor je reactie de andere reacties zeggen eigenlijk meer over de personen die hem plaatste.

Jij hebt inderdaad wel begrepen wat ik bedoelde uit te leggen.