Ruud Gullit (Soccrates Images)

Nieuws

Gullit geniet volop: “Ze waren echt in paniek in Amsterdam”

Dennis

Voormalig Feyenoordspeler en trainer Ruud Gullit draagt de Rotterdamse club nog steeds een warm hart toe. Bij de club beleefde hij er als voetballer zijn doorbraak en won hij in 1984 de landstitel en de KNVB Beker. De geboren Amsterdammer is nog steeds populair bij het Legioen. “Ik krijg vaak leuke opmerkingen van Feyenoorders”.

“Laatst was ik voor mijn werk in Thailand. In het vliegtuig terug naar huis werd ik herkend door een groep Rotterdammers”, zo vertelt hij in Feyenoord Magazine. “Ik denk dat ze wat gedronken hadden. Ze begonnen heel hard door dat vliegtuig te schreeuwen. Zo van: “Ruudje! Rotterdááám! Feyenoord! Ruudje…!” Ik moest er erg om lachen, maar ze maakten zoveel lawaai dat ze uiteindelijk het vliegtuig uit werden gezet. Ik vond het heel lullig voor ze, maar ik kon niks voor ze doen.”

Genieten
Gullit is in Amsterdam geboren en woonachtig. Dat hij een Feyenoorder is, vinden mensen soms opmerkelijk. “Veel mensen denken dat ik een hekel aan Ajax heb, maar dat is niet zo”, zegt hij daarover. “Ik heb alleen wel moeite met hun manier van denken. Ze hebben een houding van: zonder bluf is het leven duf. Dat is typisch Ajax. Het publiek gaat echt zitten van: Ajax gaat ons entertainen. Nou, ik zeg het eerlijk: toen Feyenoord vorig jaar kampioen werd, en Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten.”

In het dagelijkse leven merkte Gullit ook dat de branie een beetje verdwenen was. “Ze waren echt in paniek in Amsterdam. Bij mij op de sportschool zijn ze bijna allemaal voor Ajax. Het was opeens heerlijk rustig. Iedereen deed weer even normaal. Ik heb mijn vrienden en kennissen die voor Ajax zijn ook wel lopen dollen. Dan belde ik ze op en riep ik vrolijk door de telefoon: “Het gaat niet zo lekker he…? Heerlijk!’

Delen