wieffer-oranje-soccrates

Soccrates Images

Nieuws

Geertruida en Wieffer in de basiself bij Oranje tegen Schotland

Van de redactie

Bondscoach Ronald Koeman stelt vanavond in het vriendschappelijke duel tegen Schotland zowel Lutsharel Geertruida op als Mats Wieffer. Het duel wordt om 20:45 uur afgetrapt in de Johan Cruijff Arena en staat onder leiding van de Belgische scheidsrechter Erik Lambrechts. 

De spelers van het Nederlands elftal zullen vrijdagavond aantreden in een nieuw tenue. Voorafgaand aan de interland wordt stilgestaan bij het overlijden van Kees Rijvers. De ex-international, ex-bondscoach en oud-Feyenoorder overleed maandag 4 maart op 97-jarige leeftijd.

Schotland is de nummer 34 van de FIFA-ranking en plaatste zich voor de vierde keer in de historie voor de eindronde van het EK-voetbal. De Schotten eindigde als tweede in groep A achter Spanje, dat thuis heel verrassend met 2-0 werd verslagen. Op het EK is de ploeg van bondscoach Steve Clarke ingedeeld in een groep met Duitsland, Zwitserland en Hongarije.

Opstelling Oranje: Flekken; Frimpong, Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer, Reijnders, Wijnaldum; Gakpo, Memphis, Simons.

Opstelling Schotland: Gunn; Patterson, Porteous, Hendry, Tierney, Robertson; Gilmour, McTominay; McGinn, Shankland, Christie.

Delen

Reacties

Zozo, dat wordt gewoon een verkapte en aanvallende 3-4-3