geertruida-oranje-soccrates

Soccrates Images

Oranje na matige start ruim langs Schotland

Het Nederlands Elftal heeft vrijdagavond het vriendschappelijke duel tegen Schotland met 4-0 gewonnen. Vlak voor rust kwam de ploeg van bondscoach Ronald Koeman op voorsprong via een hard schot van Tijjani Reijnders. Georginio Wijnaldum en invallers Wout Weghorst en Donyell Malen zorgde in de tweede helft voor de andere doelpunten. Lutsharel Geertruida bleef het gehele duel binnen de lijnen. Mats Wieffer speelde ruim een uur en Quinten Timber bleef op de bank.

Zowel Lutsharel Geertruida als Mats Wieffer begonnen in de basiself van het Nederlands Elftal in het vriendschappelijke duel tegen de Schotten. Oranje begon slordig aan het duel en de eerste grote kans was voor de Schotse middenvelder Christie. Oranje-doelman Flekken stopte met een goede reflex zijn kopbal via de lat. In de veertigste minuut kwam Oranje alsnog op voorsprong. Tijjani Reinders schoot met een hard schot in de korte hoek vanaf een meter of twintig raak en zorgde voor een 1-0 ruststand in de Johan Cruijff Arena. De middenvelder van AC Milan maakte hiermee zijn eerste doelpunt voor het Nederlands Elftal.

Nederland begon ongewijzigd aan de tweede helft. In het eerste kwartier waren er voor beide landen kansen over en weer. Na ruim een uur spelen kregen de Schotten een megakans, maar spits Lawrence Shankland schoot oog in oog met doelman Flekken de bal op de bovenkant van de lat. Direct hierna bracht Koeman invallers Joey Veerman en Denzel Dumfries en zat de wedstrijd voor zowel Mats Wieffer als Jeremie Frimpong erop.

In het laatste half uur van het duel verdubbelde Oranje de voorsprong. Gini Wijnaldum kopte de 2-0 van dichtbij binnen uit een voorzet van Cody Gakpo. Zowel Schotland als Nederland kregen in het laatste kwartier nog een aantal mogelijkheden, waar invaller Wout Weghorst vijf minuten voor tijd zorgde voor de 3-0. Andere invaller Donyell Malen mocht ook nog een doelpunt bijschrijven en bepaalde de eindstand op 4-0.

Dinsdagavond neemt Nederland het opnieuw vriendschappelijk op, deze keer tegen Duitsland in Frankfurt. Dat duel staat gepland om 20:45 uur. Lutsharel Geertruida speelde de volledige wedstrijd. Quinten Timber moet nog even wachten op zijn debuut in het grote Oranje.

Nederland - Schotland 4-0