yv2023716yv2023716a1a08530

Nieuws

Milambo en Zechiël niet opgeroepen: “Zij spelen nog weinig in het eerste”

Dennis

Afgelopen donderdag verloor Jong Oranje met 2-1 in een oefenduel met Noorwegen. Wie naar de lijst van opgeroepen jeugdige voetballers kijkt, ziet dat bondscoach Michael Reiziger de mate waarin een club aansprekend is amper laat meewegen in zijn selectiebeleid., zo schrijft Algemeen Dagblad.

Achterliggende gedacht is dat de beloftegroep bestaat uit spelers die bij hun club aan spelen toekomen. Reiziger streeft naar een speelstijl waarin Jong Oranje aanvallend speelt en wedstrijden kan domineren. Daarvoor heeft hij topfitte spelers nodig. Om die reden stelt de bondscoach dat het een vereiste is dat zijn spelers in clubverband minuten maken. 

Talenten van Feyenoord, maar ook van PSV en Ajax, worden zodoende minder geselecteerd dan voorheen. Daar waar voorganger Erwin van de Looi nog wel regelmatig de reserves van de topclubs opriep, hoopt Reiziger door anderen te selecteren dat het spelers met een grotere naam prikkelt om speeltijd na te jagen. 

Opvallend is dat Feyenoord, als regerend kampioen nauwelijks spelers afvaardigt, in tegenstelling tot AZ en Ajax. Volgens Reiziger heeft dat een duidelijke reden. “Feyenoord heeft een volwassen ploeg. Spelers in deze leeftijdscategorie knokken daar tegen ervaren spelers aan”. Reiziger ziet met name in de middenvelders Antoni Milambo en Gjivai Zechiël zeer interessant opties voor Jong Oranje. “Zij spelen alleen nog weinig in het eerste. Dan wordt het lastig om ze te selecteren.”

Delen

Reacties

Over het fit zijn van spelers die bij de feyenoord selectie zitten maak ik mij toch wel het minste zorgen sinds Slot trainer is.
Milambo was dus fit genoeg om te starten voor Feyenoord tegen PSV, maar niet voor Jong Oranje, logisch.
Reiziger is overduidelijk alleen maar met zijn eigen carrière bezig, want dit verhaal slaat echt als flamoes op Dirk.
Ja, s
Want spelers die nooit spelen oproepen, is veel logischer?
De spelers die nu zijn opgeroepen hebben gewoon nog niet het niveau van Oranje. Het zegt genoeg dat de NL basisspelers van Feyenoord en PSV bij Oranje 1 zitten en de NL basisspelers van AZ en Ajax bij Jong Oranje...
Ze zijn beiden geblesseerd, had deze uitspraak gedaan als ze fit waren. Nu slaat het helemaal nergens op. En je gaat mij niet vertellen dat Twigt (Volendam) en Baas (Excelsior) betere opties zijn dan Feyenoord 1 spelers Milambo en Zechiel
Wat hij eigenlijk bedoelt is dat ze te weinig i het eerste van 020 spelen