Primeur Bevestigd
Rugnummer 8

VK Sportphoto

Series

Aanbeveling • Interessante centrale middenvelders

FeyenoordTM

De tweede plek, en daarmee opnieuw Champions League voetbal, lijkt voor Feyenoord dit seizoen nagenoeg binnen. Het vizier kan al voorzichtig op een hete transferzomer. In een serie van elf artikelen behandelen we per positie de spelers die wat ons betreft potentie hebben voor Feyenoord. Met vandaag: mogelijke versterkingen voor de positie van de centrale middenvelder.

In een eerdere Squad Depth concludeerden we al: het verloop gaat deze zomer waarschijnlijk groter zijn dan ooit en dat geldt voor vrijwel elke positie. De Rotterdammers gaan per positie met een budget van maximaal tien miljoen euro de markt op en de schaduwlijsten liggen klaar. Zodra er iets concreets speelt, lees je dat bij 1908.nl — maar tot die tijd is alle speculatie ook wat waard. Vanuit ons netwerk is gebleken dat de onderstaande centrale middenvelders een interessant profiel hebben voor de Rotterdamse club.

Quinten Timber kwam in de zomer van 2022 over van FC Utrecht naar Feyenoord, wat uiteindelijk ruim zeven miljoen euro voor hem neerlegde. Hoewel de middenvelder in zijn eerste Rotterdamse seizoen zijn draai nog niet helemaal kon vinden met Orkun Kökçü voor zich in de pikorde, excelleert hij na diens momenteel uitstekend. De prestaties kwamen pas echt op gang toen Timber zijn voedingsschema aanpaste, nadat er lactose-intolerantie werd vastgesteld bij de middenvelder. In een YouTube serie ging hij er uitgebreider op in

Timber heeft zich ondertussen ontpopt tot onbetwiste basisspeler en ligt tot medio 2026 vast in de Havenstad. Tussen de speler en de club loopt nu niets concreets betreffende een contractverlenging, waar intern niet eens over gesproken wordt, en dus is een zomers vertrek uit De Kuip een zéér realistisch scenario. Er is op dit moment geen beweging rond de naam van Timber, maar toch heeft Feyenoord zijn schaduwlijsten klaarliggen. 

Wat zoekt Feyenoord in een centrale middenvelder?

De centrale middenvelder moet bij Feyenoord dienen als spelversneller. Hij moet een goede verticale dynamiek in huis hebben en box-to-box leveren. De '8' moet sterk aan de bal en in zijn duels zijn, rendement leveren, wendbaar zijn en gaten dicht kunnen lopen. Als centrale middenvelder is het bij Feyenoord belangrijk om de verbinding te zoeken tussen de middenveldlinie en aanvalslinie, waardoor hij ook een goede eindpass in huis moet hebben.

Er was in de voorbije maanden al eens belangstelling vanuit Feyenoord voor Atsuki Ito, maar de club drukte nooit door om een transfer van de grond te krijgen. De Japanse smaakmaker staat in zijn vaderland onder contract bij Urawa Red Diamonds, waar hij tegen een clausule van enkele miljoenen euro's op te halen valt. Ito zou na zijn mogelijke intercontinentale oversteek even moeten acclimatiseren, maar kan in onze ogen vanuit een back-up rol doorgroeien naar een vaste waarde voor de Rotterdammers. De 25-jarige international ligt tot januari 2026 vast en zou bij Feyenoord goed kunnen matchen met Ayase Ueda.

Aankomende zomer gaan er al miljoenen richting Slavia Praag voor het definitief vastleggen van Ondřej Lingr, maar daarmee hoeft Feyenoord nog niet uitgeshopt te zijn bij de Tsjechische club. Christos Zafeiris voldoet aan een uitstekend profiel en moet absoluut op de scoutingslijsten van de Rotterdammers staan. De 21-jarige Noor met Griekse roots geniet een ingeschatte marktwaarde van vijf miljoen euro en ligt tot medio 2027 vast in de Tsjechische hoofdstad.

Feyenoord kan met Marko Bulat voor een oude bekende van Luka Ivanušec in huis halen. De 22-jarige Kroaat ligt namelijk vast bij GNK Dinamo Zagreb, de club waar ook Ivanušec voorheen voor uitkwam. Bulat ligt daar langdurig vast (tot medio 2028), wat een eventuele komst kan bemoeilijken. Voorheen kwam Bulat in zijn vaderland uit voor HNK Sibenik. Zijn marktwaarde wordt gewaardeerd op drieënhalf miljoen euro. 

Feyenoord had deze middenvelder in zijn Nancy tijd al op de radar, maar de club meldde zich uiteindelijk nooit voor een transfer. Hoe Nancy zich in dat geval opgesteld had, laat zich raden — maar na een Rotterdams bezoek in het UEFA Cup seizoen 2006/2007 stond alleen de paal van de McDonald's nog overeind. El Aynaoui maakte afgelopen zomer een transfer voor 600.000 euro naar Ligue 1 club Lens, waar hij zijn marktwaarde door uitstekende prestaties zag doorgroeien naar acht miljoen euro. Is El Aynaoui ondertussen nog steeds haalbaar voor Feyenoord? Die vraag is lastig te beantwoorden: de 22-jarige Marokkaanse (jeugd)international ligt in ieder geval tot medio 2027 vast in Noord-Frankrijk.

Een middenvelder met een Nederlands vlaggetje die aankomende zomer bijna zeker een transfer lijkt te gaan maken: Ludovit Reis. Hij heeft afgelopen seizoenen bij Hamburger SV bewezen het gewenste niveau aan te kunnen. De 22-jarige Nederlander met Slowaakse roots ligt tot medio 2026 vast in de 2. Bundesliga en vertegenwoordigt een marktwaarde van vijf miljoen euro. Reis komt uit de jeugd van Hoofddorp en werd vroeg gescout door FC Groningen. In de zomer van 2019 maakte hij een transfer naar FC Barcelona B, wat hem later uitleende aan VfL Osnabrück. Reis ligt nu al drie jaar vast bij HSV. 

Disclaimer • Het zou goed kunnen zijn dat Feyenoord inderdaad belangstelling heeft voor één of meerdere namen uit deze serie. Natuurlijk weten we vaak meer dan we schrijven, maar het gaat er om: waarvoor is de club concreet? Dat antwoord is helder: voor geen enkele naam die in deze serie genoemd wordt. De aanbevelingen zijn dan ook puur speculatief bedoeld. Daadwerkelijke, concrete nieuwsitems volgen in een later stadium.

Ben jij het eens met de geopperde namen? Zelf nog ideeën? Laat het ons weten in de commentsectie!

  • Bekijk hier welke keepers wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke rechtsbacks wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke rechter centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke linker centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke linksbacks wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke defensieve middenvelders wij aanbevelen ⤵️

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FeyenoordTM zullen er op korte termijn scouts worden toegevoegd aan het team? na het vertrek van 2 scouts en het mis grijpen van de 2 scouts die laatst genoemd werden.

Vind het zorgwekkend en ben bang voor een DtK show met een fiasco als uitkomst
@FeyenoordTM
Worden er ook spelers gescout uit de Griekse competitie? Hoor er zelden of nooit iets van, maar daar lopen toch ook leuke talenten rond
Konstantinos Koulierakis zeg ik al weken. Groot talent van PAOK die ik wel Hancko zie opvolgen bij ons.
Zeker leuk talent. Giannis Konstantelias is dat ook. Ploeggenoot
Scouten overal in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika
Ik neem aan ook in andere continenten.
'Vooral', dus ook in anderen continenten ;)
'Overal in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika' staat er.

Verkeerd gebruik van interpunctie, dat zou kunnen...
Ah verkeerd en te snel gelezen haha
Even iets heel anders. Feyenoord heeft gezien de vertrekkers impulsen wat betreft scouting nodig. Hoop dat ze goed kijken naar scouts van clubs met bescheiden budget die het goed doen. Union in België en Bodo Glimt in Noorwegen bijvoorbeeld. Daar moeten scouts en analisten zitten die een uitstekend oog voor talent hebben. Zo zijn er vast ook voorbeeldclubs in Oost Europa, Latijns Amerika of Japan. Waarom niet proberen de scouting daar in kaart te brengen en enkele toppers verleiden naar Feyenoord te komen? Tegenwoordig is er bij Feyenoord ook een duidelijk idee hoe er gevoetbald moet worden en de budgetten zijn beduidend hoger dan bij genoemde clubs. Het vergt een investering, maar die haal je er in veelvoud uit als het goed is.
Antwerp en Salzburg zijn ook clubs die in dat plaatje passen.
Zeker. En ook scouts moet je scouten. Het is een onderdeel van het voetbal dat ontzettend belangrijk is. Als je een duidelijke visie hebt op de manier van spelen, het type spelers dat daar bij past en daarnaast een scouting hebt die in staat is haalbare spelers aan te dragen die in het profiel passen, dan ben je al een heel eind op weg naar succes.
@FeyenoordTM Gustavo Hamer ook een optie. Gezegd dat hij altijd wel terug zou willen naar Feyenoord en gaat degraderen. Lijkt me een 1 op 1 vervanger van Timber.
Geniet meer belangstelling uit Engeland, kortom financieel gezien een lastig verhaal
Begrijpelijk. Keek even naar zijn marktwaarde en ligt inderdaad ook een stukje hoger dan ik dacht. Misschien is Flamingo een leuke back-up kan op meerdere posities uit de voeten en heeft toch vaak in de grote wedstrijden laten zien best veel talent te hebben.
Mag toch hopen dat Feyenoord niet een half basis elftal gaat verkopen en als slot ook nog weg gaat heb ik er een hard hoofd in volgend seizoen
Ik hoop dat we binnenkort toch lezen dat Feyenoord inzet op contractverlenging. Gezien zijn ontwikkeling is dat een speler die je toch graag nog een seizoen wil houden. Als je van de zomer direct een stuk of zes basisspelers verliest is dat teveel van het goede. Ideaal bezien blijft Timber nog een seizoen en haal je bijvoorbeeld een speler als Ito die direct een toevoeging is, maar ook de tijd krijgt om te acclimatiseren.
wat mij opvalt met deze posts dat het allemaal buitenlanders zijn, ik hoop dat feyenoord zeker de nederlandse talenten niet vergeet
Van den Berg, Reis, Proper.. maar ja het zijn allemaal buitenlanders
Ik denk dat elke Nederlandse club liever een Nederlandse speler de voorkeur geeft als de kwaliteiten er zijn. Maar heel eerlijk, zoveel Nederlandse spelers 23 of jonger met veel potentie zie ik momenteel niet rondlopen.
Hoezo? Ik zie liever ook een groot Nederlands talent naar Feyenoord komen. Alleen zie ik nu niemand (die haalbaar is) die Feyenoord zou kunnen versterken.
Nederlandse talenten hebben we zelf al in redelijke mate in huis op Varkenoord, het gaat om de aanvulling op posities waar die talenten nog niet goed genoeg zijn of waar we in de selectie versterking kunnen gebruiken. Je kijkt naar kwaliteit, potentie en persoonlijkheid. Dan moet je soms over de grens kijken, want je gaat niet op elke positie een geschikte Nederlander vinden (bijvoorbeeld omdat ze al vastliggen in Eindhoven, Alkmaar of Amsterdam, of bij een buitenlandse club).

Uiteindelijk boeit nationaliteit niet zoveel, er zullen altijd genoeg Nederlanders in de selectie zitten maar je kan niet met een selectie vol Nederlanders meedraaien om de prijzen. Waar het om gaat is dat Feyenoord 1 de beste spelers op het veld heeft staan met veel potentie en restwaarde, passend bij een Nederlandse topclub die meedraait in de Champions League maar ook weet dat je geregeld goed moet verkopen als Nederlandse club.
Feyenoord gaat een hete zomer tegemoet
Hancko 45 miljoen
Giminex 45 a 50
Timber 35 a 40
Wieffer 35 a 40
Geertruida Max 25
Lopez snicker en een bounty
Hartman 30 a 35
Rond de 175 a 200 miljoen
Maar dan moeten er vervangers komen
Laten we zeggen 100 miljoen aan vervangers kopen
Is dat een illusie of gaat het gebeuren
Dan kunnen ze ook iets aan het stadion doen
Sowieso de Kuip in eigen beheer nemen
En in stappen gaan renoveren
Goed onderhoud plegen
Upgraden van de horeca
De toegang naar de vakken moderniseren
En voor het publiek een groot scherm plaatsen
En dan eens kijken voor een nieuwe overkapping
Zodat de fans droog zitten
Wou net zeggen dromen mag wieffer 35haha nooit niet
Het zijn wel erg hoge bedragen. Vooral momenteel voor Giminez die als bankzitter hooguit nog even mag invallen bij het NT van Mexico. Die zie ik in de huidige vorm niet meer verkocht worden komende zomer.
De hoop is de vader van de gedachte, maar je zet echt in op surrealistische bedragen. Haal van iedere genoemde speler 10-15 miljoen af en je komt in de buurt van wat we echt gaan vangen.
Haha, die bedragen. Forget it. Geen club die meer dan 30-35 miljoen gaat betalen voor Giménez.

We halen waarschijnlijk tussen de 100 en 125 miljoen op als Giménez, Hancko, Wieffer en Geertruida vertrekken. Daarvan kan max 40% geïnvesteerd worden in nieuwe spelers.

Er is ook nog een CL-potje. Maar er zijn ook nog schulden.
Je moet niet alleen kijken naar nu
Santi heb natuurlijk heel veel doorgroei mogelijkheden en Feyenoord gaat hem niet verkopen voor 35 miljoen echt meer
En hoe kom jij erbij van 40 procent man dat is verleden tijd
De schulden van Feyenoord zijn omgezet in langdurige schulden en dat is niet veel meer
Feyenoord houd geld apart voor de koop van het stadion en onderhoud
Hancko
Wieffer
Timber
Geertruida
Giminez gaan verkocht worden voor minimaal 150 miljoen
Dan de inkomsten van de cl nog
Als je Gimenez deze zomer gaat verkopen, zoals je schrijft, moet je wel naar de Giménez van nu kijken. Er gaat nu geen club meer dan 35 miljoen betalen. Dan blijft hij nog lekker een seizoen.

Het is ook helemaal geen verleden tijd dst Feyenoord 40% van de transferopbrengsten kan uutgeven. Het enige verschil is dat er nu ook een pot CL-inkomsten is.

Maar als jij denkt dat Feyenoord 100 miljoen kan uitgeven: forget it.
Als Feyenoord voor 150 miljoen kan en gaat verkopen en zoals slot zei moeten we a spelers kopen ja dan kom je zo op dat bedrag uit
En wat een bull shit met je geen club betaald meer dan 35 miljoen
Je moet niet alleen naar nu kijken maar naar zijn potentie en die is goed
Op dit moment gaat er geen club meer dan 35 miljoen neerleggen voor Giménez. Zoveel potentie heeft hij trouwens niet. Gaat geen wereldtop worden.

En je doet net of we die 150 miljoen al hebben...
Ludovit Reis lijkt me echt te licht. Christus Zafeiris en Ito lijken me wel goed
@FeyenoordTM houdt dat dus in dat Feyenoord ca. 110 miljoen euro denkt/wenst te kunnen besteden? Gezien jouw opmerking over een budget van 10 miljoen per positie en op iedere positie kan een verloop zijn?
Heb bij Timber nog wel het idee dat een jaartje Feyenoord hem goed zou kunnen doen. Hoop dat Feyenoord het met hem net zo aan kan pakken als dat ze dat toen bij Kokcu deden.
Maar heb heel veel vertrouwen in Milambo, alleen is het de vraag of hij volgend seizoen al klaar zou zijn om een mogelijk vertrek van Timber op te vangen. Met die CL-wedstrijden heb je op die positie wel echt iemand nodig die kilometers kan maken op een behoorlijk tempo.
Van den Belt zou ik volgend seizoen sowieso lekker verhuren, want die heeft gewoon tijd en wedstrijden nodig. Dus mocht Timber vertrekken wordt het nog een hele klus om iemand te vinden die dat gat zou kunnen vullen, al zal er deze zomer genoeg geld beschikbaar zijn om daarop in te spelen!
Je zal Timber dan wel met 1 jaar willen verlengen om een Geertruida scenario te voorkomen
Christos Zafeiris zou wel geweldige aankoop zijn..
Die Ito zou echt top zijn. Maar dan als vervanger van Wieffer. Zijn spel doet me enigszins ook aan die van Wieffer denken met die slimme onderscheppingen.
Als Timber naar Arsenal zou kunnen naar zijn broer dat zal hij graag willen gaan. Hij staat daar op net zo een lijstje als hier.
Gaat erg moeilijk om hem te houden, zou bullaude nog terugkomen naar Feyenoord
Bullaude leek me afgeschreven toen ie op huurbasis naar Zuid-Amerika vertrok. Mag de laatste weken bij Boca niet eens meer invallen. Einde verhaal lijkt me terwijl ik wel potentie in hem zag.
Timber heeft nog transfer afgedwongen. Dit is zijn eerste jaar in de basis. En het is geen straf om met Feyenoord voor het kampioenschap en beker te spelen. Ook nog minstens 8 Champions League potjes erbij. Dan moet je gewoon spelers als Timber en Hartman niet laten gaan tenzij er de absolute hoofdprijs wordt betaald.
Allemaal hartstikke leuk maar als Timber niet wilt verlengen dan moet je hem deze zomer verkopen om de absolute hoofdprijs te pakken. Hij heeft namelijk nog maar een 2-jarig contract.
Kan je toch verlengen. Heeft PSV ook gedaan alle sterkhouders een jaar verlengen met een zakgeld erbij en dat ze dan meewerken met een transfer het seizoen erop. Zo voorkom je een leegloop van al je goede spelers. Ik Amsterdam weten ze hoe zwaar dat kan zijn mooie les om daar van te leren als Feyenoord zijnde.
Er staat niets over 'niet willen verlengen' --> er staat dat er niet over gesproken wordt, dus het is geen thema
Ik zeg ook niet dat het er wel staat, ik geef alleen aan hoe de situatie is. Zie Geertruida. Je krijgt komende zomer niet meer de 30m voor maar max 20m. Dat kan een keer gebeuren maar moet niet structureel worden zoals bij Hartman en Timber. Feyenoord moet dus met deze spelers om de tafel om hun contacten te verlengen en anders verkopen.
@FeyenoordTM wie heeft je voorkeur?

Diego Gomez van Miami ook een interessante optie.
Neil El Aynaoui wordt ik heel erg blij van. Hou hem al een tijdje in de gaten echt een goede speler.
Gronbaek van Bodo. Erg goede speler. Ito en Sanchéz hadden beter omgewisseld kunnen worden. Sanchez meer een 8/10 en Ito juist meer een 6, maar maakt niet zoveel uit.

Verder is Kodai Sano een erg interessante speler die ook wedstrijden op 8 heeft gespeeld en het is een beetje zoeken wat zijn beste positie is, maar dat zou hij prima kunnen als hij zich wat zou verbeteren in fysiek opzicht
Wie de inleidende tekst leest, weet dat we serieus rekening moeten houden met een (mooie, terecht afgedwongen) zomerse uitgaande transfer van Quinten Timber
Dit vind ik altijd zo moeilijk. Heeft Timber nou echt een transfer afgedwongen? Speelt pas één jaar in de basis bij ons nog geen debuut gemaakt bij het nationale team en heeft nog best wel wat foutjes gemaakt in de Champions League (Lazio en Madrid UIT). Vind dat we de lat wel erg laag voor ons zelf leggen als zo'n speler dus al te goed blijkt te zijn voor Feyenoord.
Denk dat het meer moderne voetbalwereld is, dan dat Feyenoord er veel aan kan doen. Tegenwoordig worden spelers zo snel gehypt na een paar potjes en wordt je raar aangekeken als je GEEN transfer maakt dan wel. En als club is dat bijna niet te houden want dan komen de families en zaakwaarnemers weer in actie, de kopende club gaat de speler al gek maken, financiele druk vanuit de club zelf etc.
Ik hoop persoonlijk dat Zafeiris van deze namen, Quinten gaat vervangen. Alleen moet hij nog wel bewijzen fit genoeg te zijn. Hij speelt bij zijn club niet alle 90 minuten als hij speelt. Daarnaast moet hij zich natuurlijk ook nog op niveau bewijzen.
I already know. 1908, not wishing to cause confusion, is making suggestions to us, and in fact, Feyenoord is interested in this player :))))