fey-twefey-folkertsma

Vrouwen

Verdienstelijk gelijkspel Feyenoord V1 tegen PSV

Dennis

Feyenoord V1 heeft een prima reeks voortgezet met een gelijkspel tegen PSV. In het Philips Stadion eindigde het zondagmiddag in 1-1, mede dankzij een doelpunt van Ella Van Kerkhoven. Zo blijft de ploeg van Jessica Torny voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen.

Een goedgevuld Philips Stadion, met daarbij ook een flink aantal meegereisde Feyenoordsupporters, kreeg zondag voor rust niet heel veel kansen te zien, al waren de meeste van de mogelijkheden die er waren wel voor de thuisploeg. De Eindhovenaren kwamen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Feyenoord-keeper Oliwia Szymcak, die net als in voorgaande wedstrijden met een aantal knappe reddingen voorkwam dat haar ploeg op achterstand kwam.

Namens Feyenoord was Esmee de Graaf voor rust het dichtst bij een doelpunt: een prachtig afstandsschot kon gered worden door de keeper van de thuisploeg. Ruststand: 0-0.

Tweede helft
Na rust kwam Feyenoord beter in de wedstrijd, en dat betaalde zich uit. Na 76 minuten spelen rondde Ella Van Kerkhoven een voorzet van invaller Dechamaily Lont mooi af, en bracht zo haar team op een 0-1 voorsprong.

Lang kon Feyenoord hier niet van genieten, want een minuut later lag de bal er aan de andere kant van het veld al weer in: 1-1. In het restant van de wedstrijd wisten beide ploegen niet meer te scoren. Eindstand: 1-1.

Opstelling Feyenoord:
Szymczak; Pijnenburg (72' Lont), Verspaget, Obispo, Brandau; Koga, Folkertsma; Van de Lavoir (63' Van der Sluijs), Koopman, De Graaf, Van Kerkhoven (90' Van den Goorbergh)

Tekst: Feyenoord.nl

Delen

Reacties

Hebben we ook een cavia-elftal? Dan graag daar ook artikelen over publiceren
Als de dames de pressing nog iets "sluitend" weten te krijgen dan onderscheppen ze nog veel meer ballen. Dan gaat Torny op Slot bal lijken
Ik zou deze keeper maar laten staan, jong en betrouwbaar, kan je niet van de vaste eerste keeper zeggen en dan ook nog bij het Nederlands elftal, deze keeper mooi laten staan....