onder-19-youth-league

Jeugd

Feyenoord O21 op kampioenskoers zonder zelf te spelen

Dennis

Feyenoord Onder-21 doet dit weekend goede zaken in de strijd om het kampioenschap in de voorjaarscompetitie Divisie 1. Zonder zelf in actie te komen kreeg het de eerste plaats stevig in handen. De competitie koerst nu af op een spannende ontknoping.

De formatie van trainer Melvin Boel stond voor dit weekend bovenaan, met één punt voorsprong en een wedstrijd meer gespeeld dan de leeftijdsgenoten van FC Groningen. De Noorderlingen kwamen afgelopen zaterdag wel in actie en verzuimden de koppositie van Feyenoord O21 over te nemen. De Groningers gingen onderuit bij De Graafschap: 1-0. Sam Bisselink werd na twintig minuten de matchwinnaar. Door de zege mengt ook De Graafschap zich in de strijd om de bovenste plek.

Door de overwinning stijgt De Graafschap naar de derde plaats met vijftien punten, een punt minder dan FC Groningen. Feyenoord O21 staat met zeventien punten bovenaan en heeft nu alles in eigen hand. De voorjaarscompetitie Divisie 1 is acht wedstrijden onderweg. De weg naar het kampioenschap beslaat nog zeven wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd speelt Feyenoord O21 op 6 april tegen N.E.C. in Nijmegen.

Lees hier welke weg Feyenoord O21 moet afleggen richting promotie naar de Tweede Divisie, met als einddoel de Keuken Kampioen Divisie.

Delen

Reacties

Ff kleine voorspelling: dit seizoen gaat het eindelijk lukken…. We worden kampioen in de o21 competitie maar zowel jong almere en jong sparta eindigen in het linkerrijtje en dan is het weer klaar
Een cadeautje deze nederlaag van de concurrent maar gelet op de budgetten van de 3 clubs (Feyenoord, FC Groningen en De Graafschap)blijft het beschamend dat we niet gewoon een straatlengte voorsprong hebben.
Plus de playoff-wedstrijd tegen de winnaar van de najaarscompetitie