slory2

Jeugd

Zo kan Feyenoord O21 de Keuken Kampioen Divisie bereiken 

Dennis

Komende zaterdag speelt Feyenoord Onder 21 de topper in de voorjaarscompetitie Divisie 1. De ploeg van Melvin Boel gaat daarin aan kop, al heeft het twee verliespunten meer dan de leeftijdsgenoten van FC Groningen, dat tweede staat en nog een wedstrijd tegoed heeft.

Beide ploegen ontmoeten elkaar komende zaterdag op Varkenoord, met de eerste plek als inzet. Feyenoord O21 probeert al jaren op te schuiven in de voetbalpiramide, met als uiteindelijke doel de Keuken Kampioen Divisie te bereiken. De eerste horde die daarvoor genomen moet worden, is het winnen van de eigen competitie. De ontmoeting met FC Groningen kan dan ook worden bestempelt als een cruciaal duel.

Betnation Divisie
Via de eigen competitie wil Feyenoord O21 terechtkomen in de Betnation Divisie (Tweede Divisie). Het winnen van de beloftencompetitie geeft echter niet automatisch recht op promotie. De KNVB heeft enkele voorwaarden gesteld, om verdere inmenging van Jong-ploegen aan banden te leggen. Directie promotie vindt zodoende alleen plaats als er een belofte team in de Betnation Divisie op de zeventiende of achttiende plek eindigt en daardoor rechtstreeks degradeert. Indien een Jong-ploeg tussen de tiende en zestiende plek eindigt, dan vindt er een play-off plaats tussen Feyenoord O21 en het betreffende Jong-team.

Op dit moment zijn Jong Almere City en Jong Sparta actief in de Betnation Divisie, die respectievelijk op de zevende en tiende plek staan. Mocht Feyenoord O21 de titel grijpen, dan speelt het met deze stand een play-off tegen Jong Sparta. Met nog tien duels te gaan is het belangrijk dat in ieder geval één van beide Jong-ploegen buiten de top negen valt.

Kijkend naar de ranglijst, dan is het ongekend spannend of aan het eind van de competitie aan deze voorwaarde wordt voldaan. Clubs als ACV, GVVV, AFC, HHC Hardenberg en de Koninklijke HFC zijn met Jong Almere en Jong Sparta in een felle strijd verwikkeld om de plekken vijf tot en met tien. Alle clubs staan binnen zes punten, waardoor elke speelronde de ranglijst weer anders kan zijn. 

Keuken Kampioen Divisie
Mocht het Feyenoord O21 lukken om door te stromen naar de Betnation Divisie, dan wacht een ingewikkelde opgave om in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) terecht te komen, die bol staat van de speciale regels voor Jong-ploegen.

Zelfs bij een eerste of tweede klassering ben je nog afhankelijk van de Jong-ploegen in de KKD. Alleen wanneer een Jong-ploeg bij de onderste twee eindigt in de KKD volgt directe promotie. Om het nog ingewikkelder te maken, wanneer een Jong-ploeg tussen de elfde en achttiende positie eindigt in de KKD, dan kan een belofteploeg uit de Betnation Divisie alleen promoveren als deze kampioen wordt en een play-off duel met het desbetreffende Jong-ploeg wint.

Delen

Reacties

Bijna onmogelijke opgave op korte termijn.
Gaat een langdurig traject worden en moeten nog maar afwachten of tegen die tijd de regels weer niet aangepast zijn.
Ik zou er niet op wachten en inderdaad in de tussentijd de samenwerking met Dordt op een hoog peil houden. Ook al zit er we een maximum aan spelers die je daar kunt stallen en is het de vraag of ze allen ook regelmatig spelen. Kortom de invloed op zo’n team is wel beperkter dan op je eigen Jong Feyenoord selectie.
Verder spelen er maar vier Jong teams in de KKD, en alhoewel op dit moment Jong Utrecht op 19 staat is dat de komende jaren wellicht helemaal anders. Kortom, stel Jong Feyenoord wordt tien jaar achter elkaar kampioen in de Betnation divisie dan nog hebben ze misschien maar 1, 2 of 3x een kans op promotie.
En dan als je uiteindelijk in de KKD terecht bent gekomen, zul je er ook nog maar even voor moeten zorgen dat je het seizoen erop niet meteen meer degradeert.
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet.
Volgens mij slaat het artikel zelfs 1 stap over: in de O21-competitie heb je een najaarscompetitie en een voorjaarscompetitie. Feyenoord kan nu kampioen worden van de voorjaarscompetitie. En speelt dan tegen kampioen najaarscompetitie (Twente/Heracles) om algeheel kampioenschap. En daarna ga je pas het circus in zoals in artikel beschreven staat.
HFC staat 11de met evenveel verliespunten als Jong Sparta en Rijnsburgse Boys staat slecht één verliespunt achter op Jong Sparta op de 12de plaats. Komende zaterdag gaat Jong Sparta naar Rijnsburgse Boys.

Laten we hopen dat onze jongens zelf van Jong FC Groningen winnen en dat Rijnsburgse Boys ook wint, dan begint het er hoopvol uit te zien.
Al die jong ploegen moeten uit de kkd. Het is pure competitie vervalsing.
Laten ze maar gewoon een jong teams competitie doen.
Precies. Het feit dat clubs waarvoor niets op het spel staat mogen meedoen in de KKD met voortdurend wisselende selecties is een klap in het gezicht van de clubs voor wie wel iets op het spel staat. Ik denk ook dat een jongerencompetitie waaraan alle clubs meedoen best interessant kan worden gemaakt als er een beetje media-aandacht aan wordt gegeven - interessanter in elk geval dan die vrouwencompetitie.
Is het ook, maar zolang ze daar wel in zitten moeten we er ook bij zitten.
Mooie duidelijke uitleg. Jammer voor klein foutje, want volgens mij is de Betnation de tweede divisie.
“Betnation Divisie (Derde Divisie). “
KKD constructie is een gedrocht. Clubs voor wie alles draait om promotie naar de eredivisie spelen 8 per seizoen wedstrijden tegen elftallen die alleen voor de spek en de bonen meedoen.
Tikkie vreemd.
Kort samengevat: Voorlopig dus niet naar de KKD……..
In ogenschouw nemende hoe moeilijk het is om via de reguliere weg de KKD te bereiken heeft Feyenoord er goed aangedaan de samenwerking met Dordrecht nieuw leven in te blazen. Misschien is het uitbreiden van deze samenwerking een beter idee dan het blijven investeren in de O21.
Reaching the Tweede Divisie is an absolute must. The level there is much higher and harder than in the U21 competition. Nevertheless the team in the Tweede Divisie would automatically become an Under 23 team with much more options and space to develop young players and players coming through scouting. There are clubs very good organised and strong such as Spakenburg, Quick Boys or Katwijk to compete with, so in that case I'd differently than what you suggest stop completely the partnership with FC Dordrecht and I'd invest more time, money and energy into the Jong Feyenoord project.
I get what you are trying to say, but honestly in my opinion is the way to reach the KKD too long. Young players won't join Feyenoord when they do not have the chance to compete on a higher level and I am afraid that the Tweede Divisie is not that attractive for young players to join or stay at Feyenoord.
That makes unfortunately sense too
De vraag die niet beantwoord wordt in het artikel is of het wel noodzakelijk is om in de KKD te komen. De O21-competitie is momenteel zwaar genoeg voor de meeste spelers. Het is ook niet dat er bij de andere clubs ineens heel veel talenten meer doorstromen naar het eerste dan bij Feyenoord het geval is. Door de toevoeging van het bekertoernooi aan deelname aan de Premier League International Cup kom je ook aan genoeg wedstrijden.

Voor mij is het veel belangrijker dat Feyenoord laat zien dat het de jeugd serieus neemt en niet alleen maar spelers gaat kopen. Kijk alleen hoe het vorig seizoen met Hartman en de linksbackpositie ging. De jeugdspeler bleek uiteindelijk veel beter dan de aankopen. Ik vond het zelf ook mooi dat Milambo zondag mocht starten tegen PSV en dat Read inviel tegen AS Roma. Het zegt voor mij ook genoeg dat Slory ondanks alles toch zijn contract heeft verlengd.
De KKD wordt door de huidige clubs (vooral Ajax) ook gewoon misbruikt. Ze stellen af en toe ook spelers uit het eerste elftal op om hen wedstrijdritme te laten opdoen, en aan de andere kant trekken ze ook spelers uit hun Jong-team om op de bank te zitten bij het eerste. Het hangt dus van het toeval af of je als KKD-club tegen een elftal met 4-5 spelers uit het eerste of 4-5 spelers uit de A-junioren komt te spelen.
Stel: Jong FC Utrecht en Jong AZ eindigen 19e en 20e. Jong Almere en Jong Volendam eindigen 1e en 2e. Promoveren/degraderen er dan twee ploegen?
Nou Martin (van Geel): Bedankt!
Als dit een serieuze reactie is, dan heb je gelijk.

Het was in 2016 kiezen voor investeren in Jong Feyenoord in de eerste divisie of investeren in het eerste elftal: Jørgensen kopen en Berghuis van Watford huren.

Martin van Geel koos voor het laatste. Dat leverde 28 extra doelpunten en vele assisten op en daarmee het kampioenschap. Met het geld uit de Champions League kon een nieuw trainingscomplex (1908) en een nieuw Varkenoord worden gebouwd.

Besef dat onze club in 2016 armlastig was.

Martin bedankt !!!
Blijft een slechte beslissing, er is sindsdien enorm veel talent/kapitaal weg gestroomd naar de concurrentie.
Totdat Frank Arnesen kwam. Laatste jaren halen we zelfs grote talenten van andere clubs binnen.
De Betnation Divisie is toch de tweede divisie? Het artikel is al ingewikkeld genoeg haha
Lijkt er inderdaad wel op, maar het zou al een hele vooruitgang zijn om in de Derde Divisie terecht te komen
Om het maar eens onnodig ingewikkeld te maken…
Gewoon eerste 2 promoveren en de laatste 2 degraderen
Eerst zaterdag maar eens winnen..... Dat is al een opgave op zich.
Heet de divisie waar ze naartoe willen promoveren niet gewoon de Tweede Divisie, namelijk de divisie onder de Eerste Divisie (KKD) ?

Ik ben wel van mening dat de aankomende weken (tegen Groningen en Twente/Heracles voornamelijk) sowieso Sauer, Milambo, Read en wellicht ook nog van Sas mee moeten doen met O21. Niet het meest ideaal voor hen wellicht (of voor een eventuele invalbeurt in het eerste elftal de dag erna), maar wel dusdanig belangrijk om deze competitiehelft wel bovenaan te eindigen en zo mogelijke promotie af te dwingen.
Nou daar moet je bijna voor gestudeerd hebben.
Van de zotte al die voorwaarden en regels.
Is goed dat men speelt in Europa met jeugd, daar hebben ze meer aan dan het spelen tegen Top Oss of Telstar.
Verder spelen een paar spelers nu al in de eerste divisie door samenwerking met Dordrecht.
Blijft een dure fout om destijds niet gelijk mee te doen...
Als Jong Feyenoord vanaf de zomer 2016 had meegedaan, was er onvoldoende geld om Jørgensen te kopen en Berghuis van Watford te huren en waren we waarschijnlijk weer geen kampioen geworden in 2017. Dan was er ook onvoldoende geld geweest voor 1908 en een nieuw Varkenoord vanwege het ontbreken van CL-gelden.

Kortom meedoen was waarschijnlijk een hele dure fout geweest.
Bijna een onmogelijke opgave. Zijn talenten goed genoeg, worden ze verhuurd/verkocht/doorgeschoven naar Feyenoord 1. Dan moet je dus spelers van buitenaf halen om op te vullen, waarvan je van weet dat ze eigenlijk Feyenoord 1 niet gaan halen, Joep van der Sluijs bijvoorbeeld.

Ik hoop dat Feyenoord er op 1 of andere manier met de KNVB uit weet te komen om toch in de KKD te worden gezet. Dan ben je ook veel aantrekkelijker voor talenten uit het buitenland en is veel beter voor de ontwikkeling van de jeugd
Deels met je eens. Uiteindelijk wanneer je op een hoger niveau speelt is de noodzaak om je grote talenten ergens anders te stallen natuurlijk minder groot. Dit geldt al gedeeltelijk voor de Tweede Divisie straks en al helemaal wanneer je zou promoveren naar de KKD. Uiteindelijk blijft het dus van groot belang om die stappen wel te gaan nemen.
Feyenoord en knjb het op een accoordje gooien. Geloof je het zelf ……l
Is natuurlijk onzin wat je zegt. Jong Almere City is vorig jaar nog gepromoveerd.
Ik heb het over KKD. Derde divisie kan me gestolen worden.