psv-feyenoord-2-2-jim-breeman-sports-photography-7

Nieuws

Breed gedragen protest tegen KNVB-aanstelling Frank Paauw

Dennis

De voorgenomen aanstelling van Frank Paauw als nieuwe voorzitter van de KNVB heeft onder supporters flink wat stof doen opwaaien. 1908.nl meldde eerder al de protesten van afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV. Naar nu blijkt zijn er meer supportersgroepen zich tegen de benoeming hebben gekeerd.

Rondom diverse wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie lieten supporters van zich horen. Naast de genoemde topper in Eindhoven, waren er tevens spandoeken te zien bij onder andere de wedstrijden van NAC, FC Groningen, Ajax, Heracles Almelo en PEC Zwolle. De boodschap was eenduidig. Als het aan de supportersgroepen ligt, ziet de KNVB af van de aanstelling van Paauw. Supportersvereniging FSV De Feijenoorder heeft zich inmiddels openlijk uitgesproken tegen de komt van de politie commissaris.  

Paauw is momenteel nog de korpschef van de politie in Amsterdam en was eerder in diezelfde rol actief in Rotterdam. In die functie kwam hij geregeld in het nieuws, waar hij diverse uitspraken deed die niet goed zijn gevallen bij de voetbalsupporters. Zo pleitte hij ervoor om uitsupporters in de toekomst te weren bij binnenlandse risicowedstrijden. Ook is hij voorstander van het weren van bezoekende supporters bij Europese wedstrijden en sluit hij zelfs een totaal verbod op uitsupporters niet uit. 

De reacties vanuit supporterskringen duiden op een gedeelde zorg of Paauw, met zijn achtergrond en eerdere uitspraken, wel de geschikte persoon is om de belangen van iedereen in het Nederlandse voetbal, inclusief de supporters, te vertegenwoordigen. Met zijn mogelijke aanstelling als KNVB-bestuurder wordt vooral gevreesd dat de beweegvrijheid van supporters verder worden ingeperkt en de bezoekers van stadions onderhevig worden gemaakt aan nog meer regels.

Delen

Reacties

Geen verstandige keuze ,over 4 jaar femke halsema aan het roer. Al die mensen die nu schreeuwen ,goede keuze , laten we ze nog eens spreken als voetbal alleen nog maar wordt gespeeld met thuissupporters....voetbal is van ons allemaal en niet alleen voor thuissupporters.
100% voor deze aanstelling, deze man zal kankergedrag van 'supporters' decimeren en clubs die 'bang' zijn voor de groepen worden aangepakt.
Handig als je weet waar je over praat, maar kan je dat verwachten van iemand die niet eens weet hoe de binnenkant van de kuip eruit ziet ....
Al 15 jaar een SK in die ouwe meuk
En toch ben je meer op je plek op de begraafplaats die in 020 gevestigd ligt.
Zonde dat iemand zoals jij een plekje vasthoudt, waar ook iemand die wel van de club houdt had kunnen zitten...
Hahaha ja want iedereen houd van paupergedrag en dat hoort bij Feyenoord... laat me raden jij zit wekelijks je mieserige leven weg te snuiven 😂
Nog nooit iets aangeraakt, ik wordt betaald van jouw belastingcentjes maar mijn leven is miezerig...
Nergens gezegd dat ik van paupergedrag houdt, echter heb ik wel een grafhekel aan klapstoelgedrag en daar schijn jij jezelf aardig mee te conformeren is het niet? Probeer anders een Wimbledon past dat plebvolk beter...
Die gast stapt over een maant op door bedreigingen. Vraagt ie om
Ik wil niet lullig doen, maar het is 'maand'
Jij maant hem dat het maand moet zijn…..
KNVB heeft schijt aan supporters
De absolute ondergang voor de (uit)supporters
Zat er natuurlijk dik in

Dacht je van onze fijne burger meester bijna af te zijn
Komt deze clown
De beste beslissing ooit die de knvb zou maken.
Eindellijk iemand die verstand van zaken heeft om supportersgeweld en hooligan gedrag te beteugelen. Top. Misschien kunnen in de toekomst de mensen weer normaal naar het stadion, zonder netten. Weer normaal naar uitwedstrijden zonder restricties. Deze man heeft korte lijntjes met de politie en het OM.
Bah, Kees lekker vanuit z'n luie stinkstoel.
nou grote vriend in mn jonge jaren reden wij in die blauwe chevrolets. dus ik heb toen zeker niet in mn luie stoel gezeten maar elke keer werden wij geconfronteerd met randdebielen eerste klas.
Lekker man, voetballen zonder uit publiek, dit is dezelfde figuur die heeft lopen zeiken over de voetbalwet omdat volgens hem de politie geen tijd heeft om hooligans bezig te houden bij een meldplicht.Hij pakt liever alle supporters ipv alleen het gajes
“Eindelijk iemand die verstand van zaken heeft” en “weer normaal naar uitwedstrijden”. Jij leest niet echt blijkbaar? Met Frank P. aan het roer zijn uitwedstrijden bezoeken binnenkort verleden tijd aangezien de man géén kennis van zaken heeft en liever alle uitsupporters verbiedt dan restricties achterwege laat.
ik lees wel degelijk goed. ik heb jarenlang keien staan koppen door dat tuig. het wordt de grootste tijd voor strengere regels, hopende nasr engels voorbeeld. daar was het vorige eeuw nog erger dan in nl. Kijk nu eens "voorbeeldige supporters" . Pauw zal strenger zijn maar wanneer de regels zijn asngescherpt en de straffen aan zienlijk omhoog gaan alles versoepelen omdat de "supporters" dan niet meer durven. gevangenisstraffen maar dan echte. meldplicht op politiebureau.
Je hebt inderdaad veel keien gekopt
“Voorbeeldige supporters in Engeland”
“Vervolgens alles versoepelen”
En dan nog de leukste van allemaal: “omdat supporters dan niet meer durven”.

Ogen dicht en snaveltje toe Kees, het is al bedtijd geweest.