psv-feyenoord-2-2-jim-breeman-sports-photography-7

Nieuws

Supporters protesteren tegen Frank Paauw als nieuwe KNVB-voorzitter

Dennis

In het Philips Stadion spatte er gisteren regelmatig de vonken vanaf. De spelers vochten zich naar een gelijkspel (2-2) en op de tribunes lieten beide supportersgroepen op een positieve manier van zich horen. Ieder strijdend voor z’n eigen club. Maar wie goed keek, zag tevens een broederlijk protest, waarin de Rotterdamse en Eindhovense fans samen optrokken.

Aanleiding is de beoogde aanstelling van Frank Paauw tot nieuwe voorzitter van de KNVB. Paauw is momenteel de hoofdcommissaris van de politie in Amsterdam en wil de opvolger worden van Just Spee, die om gezondheidsredenen terugtreedt als bondsvoorzitter. Naar verluidt is Paauw de enige kandidaat en is zijn benoeming een kwestie van tijd.

In Eindhoven lieten zowel de supporters van Feyenoord als die van PSV weten hoe zij over de aanstelling denken. In het uitvak hing een spandoek met de niet verhullende tekst “Frak Paauw, oprotten gauw”, terwijl aan Eindhovense kant “Frank Paauw, denk ’t nie hè!” te lezen viel.  

Reden voor dit geluid vanuit supporterskringen is dat Paauw niet te boek staat als iemand die voetbalsupporters een warm hart toedraagt. Als politiecommissaris kwam hij regelmatig in het nieuws, waarbij hij de filosofie uitdroeg om uitsupporters in de toekomst te weren bij binnenlandse risicowedstrijden. Ook is hij voorstander van het weren van bezoekende supporters bij Europese wedstrijden en sluit hij zelfs een totaal verbod op uitsupporters niet uit. Paauw liet zich verder dikwijls uit over het vaker inzetten van buscombi’s, leeg laten van vakken en verdere regelgeving omtrent de verkoop van toegangsbewijzen. 

Met de aanstelling van Paauw als KNVB-bestuurder wordt gevreesd dat de beweegvrijheid van supporters verder worden ingeperkt en de bezoekers van stadions onderhevig worden gemaakt aan nog meer regels.

spandoek-paauw
psv-feyenoord-2-2-jim-breeman-sports-photography-7

Delen

Reacties

De man zal, los van zijn op- en aanmerkingen wel over kwaliteiten beschikken, anders had hij heus niet zijn huidige functie gehad. Maar inhoudelijke kwaliteiten bepalen niet alleen de mate van geschiktheid voor een functie. In dat opzicht kun je idd je twijfels hebben bij de aanstelling van Paauw.
Die Frank Paauw is ook echt een verschrikkelijke man. Die kwam eens met het idee samen met zijn grote vriend Aboutaleb (ook zo'n rapunzel) om blaastesters aan de poorten van het stadion te hangen. En iris scanners. Totale incompetente halve gare.
Als voetbalsupporters van alle clubs nou eens een jaar of 5 geen rotzooi trappen, ben ik bereid om dit soort kritiek een beetje serieus te nemen. Tot die tijd mag de veronderstelde harde kern van al die clubs blij zijn dat het probleem van hun gedrag niet wordt opgelost, zoals mond en klauwzeer wordt opgelost; door preventief ruimen. dat zou nl héél probaat zijn.
Een buscombi LIJKT mij niet onredelijk als blijkt dat je hiermee een hoop rottigheid voorkomt. Maar dan voor alle clubs.
Wel fijn als de bus dan ook verplicht op tijd komt
Volgens mij zouden best wat mensen hier blij zijn met een totalitair regime in dit land.
Een totalitair regime wil zeggen dat de regering, de leider, de vorst of dictator vrijwel alle facetten van de samenleving beheerst. Er is geen vrijheid, het stikt van de regels en op overtreden staat altijd een forse straf.

Lijkt me heerlijk, maar dan alleen voor supporters van bezoekende clubs. Scheelt een boel geld en ellende.
Alleen uitsupporters met meer dan 1 hersencel toelaten, liefst met neusschotje.
Waar bemoeien die gasten zich mee? Laten ze zich druk maken hoe al die boetes te voorkomen van hun geliefde club.
Waar bemoei jij je mee? Aan je reactie te zien bezoek je geen uitwedstrijden en heb je dus ook geen last van de (onzinnige) restricties die worden opgelegd. Laat de gasten die daar wél last van hebben zich dan gewoon op een geweldloze manier uiten.
Dat is nog veel beter dan mijn oplossing.