knvb-kantoor-soccrates-images

Soccrates Images

Nieuws

Frank Paauw beoogde nieuwe bondsvoorzitter KNVB

Van de redactie

Frank Paauw staat op het punt om de nieuwe voorzitter te worden van de KNVB. Als nu nog hoofdcommissaris van de politie Amsterdam zal hij Just Spee opvolgen, die afgelopen herfst aankondigde om gezondheidsredenen terug te treden als bondsvoorzitter. Op 28 maart zal de bondsvergadering in Zeist de benoeming van de nieuwe voorzitter bevestigen. Met zijn 65 jaar is Paauw de enige kandidaat voor deze functie. Dat meldt de KNVB zojuist via de website.

De beoogde startdatum van Paauw is 1 juni 2024. Tot die tijd nemen Marianne van Leeuwen (directeur-bestuurder betaald voetbal) en Jan Dirk van der Zee (directeur-bestuurder amateurvoetbal) de voorzitterstaken tijdelijk waar. Aftredend voorzitter Just Spee blijft nog wel actief in zijn rol bij de Executive Committee van de UEFA tot het einde van zijn termijn daar in april 2025.

De kandidatuur van Frank Paauw wordt aangedragen door een speciaal in het leven geroepen selectiecommissie, bestaande uit een brede afvaardiging van het Nederlands voetbal met vertegenwoordiging van de Eredivisie CV (ECV), de Keuken Kampioen Divisie (CED), raad van de commissarissen betaald voetbal KNVB, ledenraad amateurvoetbal KNVB en raad van toezicht amateurvoetbal KNVB. In hun argumentatie noemen zij Paauw "gepokt en gemazeld als leider in een buitengewoon complex, maatschappelijk uiterst relevant krachtenveld", zo luidt het bericht op de website van de voetbalbond.

Delen

Reacties

Nog geen reacties