zirkzee-burger-1

Soccrates Images

Nieuws

Zirkzee: "Feyenoord wilde mij niet echt, Ajax wel"

Dennis

Willem van Hanegem tipte onlangs Joshua Zirkzee voor het Nederlands Elftal. De 22-jarige aanvaller, die in 2016 de jeugdopleiding van Feyenoord verliet voor die van Bayern München, is bij Bologna inmiddels wekelijks een van de uitblinkers in de Serie A. “Ik ben echt benieuwd of ze bij Oranje zijn prestaties op waarde schatten. Ik zou het gek vinden als dat niet zo is, want Zirkzee heeft alles in huis. Snelheid, scorend vermogen, fysiek in orde en een geweldige techniek”, aldus 'de Kromme'.

Na zijn vertrek bij Feyenoord werkte Zirkzee aan zijn ontwikkeling bij Bayern München, dat hem kortstondig uitleende aan het Italiaanse Parma en Anderlecht uit België, om uiteindelijk naar Bologna te verkassen. De in Schiedam geboren en in Spijkenisse opgegroeide aanvaller is bij de Italiaanse club wekelijks uitblinker, wat hem volgens diverse Italiaanse kranten in de kijker heeft gespeeld bij de topclubs uit de Serie A. Ook bondscoach Ronald Koeman is zijn ontwikkeling niet ontgaan, wat binnenkort mogelijk tot een invitatie voor het Nederlands Elftal gaat leiden. “Het is mijn droom om voor Oranje te spelen”, aldus Zirkzee in het Algemeen Dagblad.

Een uitnodiging zou de bekroning op een tot dusver sterk seizoen betekenen. Bovendien zal het een bevestiging zijn, dat spelers die op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken het wel degelijk tot A-international kunnen schoppen. Zirkzee speelde in Nederland alleen in de jeugd bij ADO Den Haag en Feyenoord. 

Daar waar veel generatiegenoten in het buitenland in de vergetelheid raakten, timmerde Zirkzee dus flink aan de weg. Afgelopen zomer lonkte zelfs een terugkeer naar zijn vaderland. Naar verluidt hadden Feyenoord en Ajax interesse om de groeibriljant naar de Eredivisie te halen. Zover kwam het alleen niet. “Van Feyenoord, om eerlijk te zijn, weet ik niet of ze mij echt wilden”, zo zegt Zirkzee over de vermeende belangstelling van zijn voormalige club. “Ajax wel. Sven Mislintat kende mij al lange tijd. Maar het is niet doorgegaan, dat is het hele verhaal. Bologna had sowieso een geweldig plan. Ik heb er over nagedacht. Kijk naar Jerdy Schouten, die een paar wedstrijden in de eredivisie speelde en hij werd al opgeroepen voor Oranje.”

Delen

Reacties

Je staat bij mij al 1 - 0 achter als je als jeugdspeler voor het geld kiest en de club die je de kans heeft gegeven jezelf te ontwikkelen de rug toekeert. Voor dit seizoen was het geen hoogvlieger. Dus ik begrijp wel waarom Feyenoord geen hoog salaris en transferbedrag wilde betalen. En door....
Ik word een beetje moe van al die Rdammers die niks met Feyenoord hebben

Pleurt tyftstraal lekker op uit de stad en kom echt nooit meer terug!

Lang voor op
egoïstisch joch. Eigen belang eerst.
Ik kan niks egoïstisch in deze tekst vinden. Jij wel?
Feyenoord had serieuze interesse in hem toen ze hem van ADO haalden. Die interesse was kennelijk niet langdurig wederzijds gezien hoe snel hij zijn biezen heeft gepakt om naar Bayern te vertrekken. Nu heeft Feyenoord twee prima spitsen en is het logisch dat er weinig interesse is in een derde spits met een ongetwijfeld behoorlijk prijskaartje.
Hopelijk komt hij naar ons als vervanger van gimenez als we hem voor een record bedrag verkopen dat hoop ik teminste.
Mag Santi wel weer is gaan scoren. Het is wel wat meer dan een vormdip inmiddels... Hij moet echt een aantal potjes meerdere goals maken wil hij een top bedrag opleveren deze zomer ben ik bang.
Gelukkig weten we dat gimenez dat niveau kan aantikken.
Totaal realistisch ook. Bologna wil 60m voor hem hebben.
Nou dan kan Ajaks ook wel verder kijken.
Vermeende interesse ook....dus hij weet niet eens of het zo was ...