Arne Slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot: "Hartman is ziek, Alireza is komende week uitgeschakeld"

Van de redactie

Quilindschy Hartman en Alireza Jahanbakhsh zitten donderdagavond in de halve finale van de TOTO KNVB Beker niet bij de wedstrijdselectie. Trainer Arne Slot gaf voorafgaand aan het duel aan dat Hartman kampt met griep en Alireza Jahanbakhsh helaas langer uit de roulatie zal zijn met een liesblessure en zal ook het duel zondag tegen PSV missen.

"Bij Alireza schoot het bij zijn eerste schot na zijn invalbeurt al in zijn lies. Hij heeft op karakter het einde gehaald, maar is de komende week uitgeschakeld. Quilindschy is inderdaad ziek. Hij heeft het griepvirus. Daardoor kunnen we vandaag niet over hem beschikken", aldus Slot tegenover ESPN. Voor de Iraniër is het niet de eerste blessure van dit seizoen.

Ayase Ueda en Yankuba Minteh staan in de aanval. De Jappanner heeft nog weinig doelpunten gemaakt voor zijn club. "Dat zal ook met de speelminuten te maken hebben. Op het moment dat hij de speelminuten heeft, lijkt hij een beetje tegen die goal aan te hikken. Hij maakte er wel een tegen Roma, maar dat was uit de penaltyserie. Laten we hopen dat dat ook vertrouwen heeft gegeven." Dat Minteh start heeft deels te maken met zijn twee doelpunten afgelopen weekend tegen Almere City. "Dat speelt wel mee", aldus Slot.

Delen

Reacties

Nog geen reacties