Primeur
spandoek-feyenoord-groningen

Nieuws

Spectaculaire sfeeractie voorafgaand aan Feyenoord-FC Groningen [VIDEO]

Dennis

Voorafgaand aan de halvefinalewedstrijd om de KNVB Beker tussen Feyenoord en FC Groningen heeft het Legioen flink uitgepakt. Op de Noordzijde ontvouwde zich een spectaculaire sfeeractie, op een manier die niet eerder in de Kuip is vertoond.

De sfeeractie bestond uit meerdere elementen. Op het moment dat beide elftallen uit de spelerstunnel kwamen, werd er een schitterend spandoek ontrolt van een historisch houten schip in de clubkleuren van FC Groningen, begeleid met de tekst ‘Hier in onze havenstad, zullen de kapers op de klippen lopen’. 

De afbeelding bleek de opmaat naar het tweede element, namelijk de entree van een grote beeltenis van de SS Rotterdam. Met behulp van een complexe takelconstructies lukte het de supporters om het iconische cruiseschip over de houten ‘FC Groningen-boot’ te laten varen, die vervolgens in tweeën brak en naar de bodem van de Maas zonk.

Het is de eerste keer dat een dergelijke sfeeractie bestaande uit drie delen in het Feyenoordstadion te zien is geweest. Geniet van de sfeeractie met onderstaande video’s.  

Delen