yv2023108yv2023108a1c00756

VK Sportphoto

Nieuws

Van Hooijdonk mist chemie tussen Gimenez en Minteh: "Zou knettergek worden"

Stan

Tegen PSV wist Santiago Gimenez eindelijk weer eens het net te vinden in competitieverband. De spits van Feyenoord schoot op aangeven van Lutsharel Geertruida dichtbij binnen. Bij NOS Studio Voetbal gaat Pierre van Hooijdonk in op het spel van de Mexicaanse schutter.

"Het is wel lekker dat je magneet weer werkt", begint Van Hooijdonk over het doelpunt van Gimenez tegen PSV. "Dit was een gevonden goal: helemaal vrij bij die tweede paal en Geertruida die goed doorgaat en versnelt. Dan is het appeltje-eitje. Als je dan een tijd niet gescoord hebt in de competitie, zijn dit heerlijke doelpuntjes."

Ondanks zijn goal had de Mexicaan het niet gemakkelijk in Eindhoven. "Het is gewoon voor hem ontzettend lastig. Vandaag speelde Feyenoord met Milambo heel erg aan de binnenkant en met Minteh aan de rechterkant. Minteh is hartstikke gevaarlijk, alleen; hij weet niet wanneer, wij weten niet wanneer, het is eigenlijk een 'toevalsvoetballer'", zegt Van Hooijdonk.

De oud-spits van Feyenoord is dan ook van mening dat de onvoorspelbaarheid van de Gambiaan het spel van Gimenez niet ten goede komt. "Minteh is voor hem absoluut niet betrouwbaar. Het is heerlijk als je in ieder geval één vleugel hebt, waarvan je weet wat er gaat gebeuren. Stengs is er niet bij en dat is qua creativiteit voor Feyenoord, maar ook voor Gimenez, een ontzettend gemis. Het grappige is dat met de snelheid van Minteh er wel iets gebeurt. Alleen of je daar als centrumspits nu heel erg vrolijk van wordt… Ik zou er knettergek van worden."

Te gemakkelijk
Van Hooijdonk vindt dat Gimenez zelf ook meer kan doen om het team te helpen. "Het is best lastig, want hij krijgt gewoon een aantal lange ballen te verwerken, alleen daar doet hij zich er zo gemakkelijk vanaf. Ik vind dat hij daar veel meer kan doen voor het elftal. Het zijn moeilijke ballen, dat weet ik ook wel, en je wordt vaak niet zo omringt met medespelers. Maar je mag een hele moeilijke bal ook wel eens bij je houden. Daarmee geef je het elftal lucht."

De manier waarop de Feyenoord-spits zich tegen PSV manifesteerde in de duels, is volgens Van Hooijdonk niet goed genoeg. "Ik vind dat gewoon veel te makkelijk voor een spits van zijn niveau, want hij blijft voor mij nog steeds een geweldige spits. Alleen, dat onderdeel van het spel moet hij echt toe gaan voegen. Als hij dat doet, wordt hij alleen nog maar completer."

Delen

Reacties

Minteh is erg snel en onvoorspelbaar. Het nadeel daarvan is dus dat hij onvoorspelbaar is. Maar daar staat dus het voordeel van zijn onvoorspelbaar tegenover, da’s logisch.
Hij is onvoorstelbaar onvoorspelbaar. Het nadeel is dat je je het gewoon niet voor kan stellen, maar het voordeel is dat je niet kunt voorspellen wat hij gaat doen. Dat weet hij zelf ook niet, maar voor de tegenstander is dat wel weer een nadeel…..
Ik vond minteh geweldig gisteren. Hoop dat hij nog een jaar gehuurd word.
@FeyenoordTM Zijn ze bezig om het contract van Timber te verlengen?
Zal heel mooi zijn, maar nu nog niet!
Lijkt me juist heerlijk om zo’n speler die voor veel druk en afleiding zorgt naast je te hebben. Enkel de panklare voorzet vanaf de flank is niet meer van deze tijd.
Zou toch wel lekker zijn! Dan heb je een spits die beter uit de verf komt. Al die linksbenige op rechts en andersom ben ik niet zo van. Gewoon ouderwets voorzet vanaf de flanken en het netje in! Zag je gisteren naardat Geertruida erdoor was en voorzet gaf!!