milambo

Nieuws

‘Nieuwe successen en prijzen met Feyenoord behalen’

Dennis

Sinds september 2023 maakt Milambo officieel deel uit van het eerste elftal van Feyenoord. “Dat was echt een bijzonder moment. Ik kreeg rugnummer 27 en een vaste plek in de kleedkamer. Het gaf mij ook vertrouwen en motivatie om door te gaan, want dat is pas het begin”, zo zegt hij in gesprek met Hand in Hand. 

Ook verhuren was een optie, maar na gesprekken met de club en zijn familie besloot hij om volledig voor zijn kans bij Feyenoord te gaan. En dat heeft zich dit seizoen al uitbetaald in een aantal hoogtepunten. Zo kreeg hij een basisplaats tegen FC Volendam en PSV en scoorde hij zijn eerste doelpunt tegen Vitesse. Bovendien maakte Milambo zijn debuut in de Champions League, waar hij zijn klasse toonde op het hoogste voetbalpodium. Een bijzonder moment was toen hij Antoine Griezmann met een individuele actie wist te verrassen. “Tijdens de wedstrijd had ik het niet eens door, maar na afloop ontplofte mijn telefoon bijna van alle berichtjes van vrienden en familie met video’s van dat moment. Het was een mooie actie, al was het nog veel mooier geweest als we hadden gewonnen.” (1-3, red.)

“Ik ben tevreden over mijn ontwikkeling tot nu toe. Ik steek veel energie in de trainingen en ik merk dat ik een betere speler ben geworden. Ik zie mezelf als een aanvallende middenvelder die ook op de nummer 8-positie uit de voeten kan. Eigenlijk ben ik een echte box-to-box-speler met flink wat loopvermogen. Ik ben goed in het vasthouden van de bal met overzicht en heb een goed schot. Natuurlijk, er is altijd ruimte voor verbetering en ik moet nog meer laten zien op dit niveau in de minuten die ik krijg. Ik zou fysiek nog sterker kunnen worden en mijn looppatronen kunnen optimaliseren. Het draait allemaal om het zien en creëren van de juiste oplossingen op het veld. Elke dag zet ik me keihard in om de speler te worden die ik weet dat ik kan zijn.”

Tekst: Ilona van der Werf

Hechte band
Op de Instagram-pagina van Feyenoord verscheen een bijzonder moment. Quilindschy Hartman, Quinten Timber, Lutsharel Geertruida, Santiago Giménez en Milambo staan in de catacomben, vlak voor de belangrijke wedstrijd tegen PSV, met hun armen om elkaar heen geslagen in een cirkel. Dit intieme tafereel belicht niet alleen de hechte band tussen de spelers, die elkaar niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten steunen en vinden in het geloof. “Dat doen de basisspelers wel vaker, samen bidden voor de wedstrijd”, legt Milambo uit. Het is geen toeval dat Milambo daartussen stond. Geloof speelt namelijk een belangrijke rol in het leven van de jonge voetballer. Voor Milambo is het een bron van innerlijke rust te midden van de hectiek van professioneel voetbal, en een herinnering aan de grotere doelen en betekenissen buiten de lijnen van het veld. “Mijn geloof geeft me kracht en zelfvertrouwen.”

2027 
Eerder dit jaar heeft Milambo zijn contract verlengd tot 2027. “Het voelt natuurlijk geweldig om dit vertrouwen van de club te krijgen. Feyenoord is niet zomaar een club voor mij; het is mijn thuis, de club waar mijn hart ligt. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier als speler verder kan groeien en me kan ontwikkelen. Er zijn nog genoeg doelen om te halen en ik ben vastbesloten om uit te groeien tot een vaste basisspeler en samen met mijn team prachtige successen te behalen. Vorig seizoen mocht ik van dichtbij de kampioensvreugde meemaken, wat natuurlijk geweldig was, maar dat voelde niet echt als mijn kampioenschap. Ik hoop in de komende jaren een nog belangrijkere rol te kunnen spelen in het behalen van nieuwe successen en prijzen met Feyenoord.”

Lees meer prachtige interviews in Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder. Leden ontvangen het bomvolle blad aan huis. Wordt nu lid! 

hand-in-hand-milambo

Delen

Reacties

Zeer benieuwd of hij ondanks al het transfergeweld wat gaat plaatsvinden aankomende zomer een basisplaats gaan bemachtigen seizoen 2024/2025. Hij heeft wel de kwaliteiten om die loopacties binnen de 16 te maken waar Stengs dit vaak na laat.
In de schaarse minuten dat Milambo heeft gespeeld heeft hij toch wel wat laten zien. Lijkt ook wel een goede combo met Ueda te zijn. Hoop dat ze volgend seizoen het vertrouwen krijgen om het te laten zien.
Hopelijk krijgt deze jongen het vertrouwen als Timber vertrekt, grootste talent in de selectie m.i.

Al lees ik hier vaker dat hij voornamelijk als CAM wordt gezien.
Ben benieuwd hoeveel impact de talenten volgend seizoen gaan hebben. Milambo en Sauer verwacht ik veel van. Shiloh 't Zand ben ik ook benieuwd naar, ik hoop dat die volgend seizoen bij 1 aansluit, die heeft ook potentie