Primeur Bevestigd
Rugnummer 10

VK Sportphoto

Series

Aanbeveling • Interessante aanvallende middenvelders

FeyenoordTM

De tweede plek, en daarmee opnieuw Champions League voetbal, lijkt voor Feyenoord dit seizoen nagenoeg binnen. Het vizier kan al voorzichtig op een hete transferzomer. In een serie van elf artikelen behandelen we per positie de spelers die wat ons betreft potentie hebben voor Feyenoord. Met vandaag: mogelijke versterkingen voor de positie van de aanvallende middenvelder.

In een eerdere Squad Depth concludeerden we al: het verloop gaat deze zomer waarschijnlijk groter zijn dan ooit en dat geldt voor vrijwel elke positie. De Rotterdammers gaan per positie met een budget van maximaal tien miljoen euro de markt op en de schaduwlijsten liggen klaar. Zodra er iets concreets speelt, lees je dat bij 1908.nl — maar tot die tijd is alle speculatie ook wat waard. Vanuit ons netwerk is gebleken dat de onderstaande aanvallende middenvelders een interessant profiel hebben voor de Rotterdamse club.

Feyenoord zit goed in de aanvallende middenvelders, maar we spreken eerder over kwantiteit dan over kwaliteit. Calvin Stengs vult de positie goed in, daarachter staat Ondřej Lingr klaar. De Tsjech wordt aankomende zomer definitief overgenomen van SK Slavia Praag. Ook ziet Feyenoord de aan Boca Juniors uitgeleende Ezequiel Bullaude terugkeren: zoals gemeld in het Squad Depth artikel gaan de Argentijnen de exorbitante koopoptie op de 23-jarige Argentijn niet lichten. Naast de genoemde namen kan Feyenoord ook altijd een beroep doen op jeugdexponent Antoni Milambo, waarvan binnen de club deze positie als zijn beste positie wordt gezien.

Wat zoekt Feyenoord in een aanvallende middenvelder?

Het verlies van Sebastian Szymański aan Fenerbahçe SK is dit seizoen enorm op te merken in het spel van Feyenoord: hoewel de positie met de komst van Calvin Stengs anders (en dus niet per se slechter) wordt ingevuld, valt er wel degelijk een heel stuk dynamisch drukzetten weg — iets wat Lingr wél in huis heeft, maar door lichte gebreken aan tactische inzichten maakt Feyenoord nog niet veel gebruik van de Tsjech.

De competenties van een eventuele nieuwe aanvallende middenvelder, de positie die bij Feyenoord de minste prioriteit lijkt te hebben, zijn dus helder: de speler moet dynamisch druk kunnen zetten, tactisch vernuft in huis hebben, over een goede eerste aanname en (eind)passing beschikken, spelsituaties lezen en herkennen, aanspeelbaar zijn en flair in huis hebben. Druk op de bal blijven uitoefenen is een andere pré.

Hij is met zijn tweeëndertig lentes al wat aan de oude kant, maar kan een behoorlijke brok ervaring én voetbalgogme met zich meebrengen. De 32-jarige captain van Montpellier staat tot medio 2026 onder contract in de Ligue 1, maar oogt nog altijd zeer fit. Dat niet alleen: zijn spelopvattingen passen perfect bij wat Feyenoord zoekt. Een eventuele komst van Savanier schatten wij in als een goede en haalbare kaart. Dit seizoen was hij al goed voor zeven goals en zeven assists.

Deze 24-jarige Uruguayaan staat in de Major League Soccer onder contract bij New York City, wat deel uitmaakt van de City Football Group. Dat staat hij tot eind 2027. Hij speelde al 109 officiële duels voor de club, waarin hij 20 maal scoorde en 22 assists afleverde. Rodríguez vertegenwoordigt een ingeschatte marktwaarde van vier miljoen euro. 

Hij kwam al eens uit voor FC Midtjylland en speelt momenteel voor Elfsborg: twee ploegen die Feyenoord in de voorbije Europese jaren heeft getroffen, al zat hij niet bij die selecties. De 24-jarige Ghanees scoort er aardig op los in de Zweedse Allsvenskan, waar hij tot eind 2025 onder contract staat. Interessant genoeg voor Feyenoord? Wij denken dat een komst van deze 'onder de radar' optie nog wel eens leuk uit zou kunnen pakken.

Hij werd al eens aangeboden bij Feyenoord en lijkt toe aan een volgende stap in zijn carrière: De linksbenige Muhammed Cham is de veelbelovende naam bij het kwakkelende Clermont Foot in de Ligue 1. Cham staat tot medio 2026 onder contract bij de Franse rodelantaarndrager. De 23-jarige Oostenrijker lijkt bij definitieve degradatie zijn toekomst te verbinden aan een andere club. 

Hij stapte al op jonge leeftijd over van de jeugd van FC Porto naar FC Famalicão: Gustavo Filipe Alves de Freitas Azevedo e Sá geldt als één van de smaakmakers in de Liga Portugal. De 19-jarige Portugees geniet een ingeschatte marktwaarde van zes miljoen euro en staat tot medio 2027 onder contract. Sá kan een club als Feyenoord een groot plezier doen voor nu en in de toekomst en moet zeker op de radar staan van de Rotterdamse club.

Disclaimer • Het zou goed kunnen zijn dat Feyenoord inderdaad belangstelling heeft voor één of meerdere namen uit deze serie. Natuurlijk weten we vaak meer dan we schrijven, maar het gaat er om: waarvoor is de club concreet? Dat antwoord is helder: voor geen enkele naam die in deze serie genoemd wordt. De aanbevelingen zijn dan ook puur speculatief bedoeld. Daadwerkelijke, concrete nieuwsitems volgen in een later stadium.

Ben jij het eens met de geopperde namen? Zelf nog ideeën? Laat het ons weten in de commentsectie!

  • Bekijk hier welke keepers wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke rechtsbacks wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke rechter centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke linker centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke linksbacks wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke defensieve middenvelders wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke centrale middenvelders wij aanbevelen ⤵️

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

@FeyenoordTM is de Egyptenaar Emam Ashour van Al Ahly een optie? Afgelopen Afrika Cup een van de uitblinkers en een van de weinige die verzorgd voetbal speelde
@FeyenoordTM Weet jij of en hoeveel de doorverkoop op Timber is voor Utrecht?
Volgens mij niks. Is weggegaan met de transfer van Toornstra.
Bij Feyenoord meestal rond de 10%
ik hoop dat de Kloese nu voor pure kwaliteit gaat , wil je Slot behouden en een stap omhoog gaan zetten en verder groeien en komen , dan is kwaliteit zwaar noodzaak
@FeyenoordTM
Ik zat te denken:
Is het juist voor de breedte niet makkelijker dat je daar spelers heb zitten waardoor je makkelijker van systeem kan wisselen als 4-3-3 niet werkt. Bijvoorbeeld een rechter en linker middenvelder voor een 4-4-2, 3-4-3, 3-4-1-2? Mij lijkt dat ook belangrijk. Soms vragen wedstrijden namelijk wat anders dan de standaard 4-3-3.
" De competenties van een eventuele nieuwe aanvallende middenvelder, de positie die bij Feyenoord de minste prioriteit lijkt te hebben, zijn dus helder: de speler moet dynamisch druk kunnen zetten, tactisch vernuft in huis hebben, over een goede eerste aanname en (eind)passing beschikken, spelsituaties lezen en herkennen, aanspeelbaar zijn en flair in huis hebben. Druk op de bal blijven uitoefenen is een andere pré. "

Allemaal leuk lief en aardig deze competenties maar van een aanvallende middenvelder verwacht ik vooral dat hij een heerlijk schot in de benen heeft. We missen vooral scorend vermogen dit jaar. Na Gimenez is Geertje de meest scorende Feyenoorder ...
@FeyenoordTM De scout van FC Groningen gaat naar AC Milan. Dan zaten we in ieder geval achter de juiste man aan en dan denk ik dat dit een waanzinnige kans voor die jongen is en niet zo gek dat hij dan Feyenoord afzegt. Of missen we nog enige info?
Zou Feyenoord Dominik Janosek van NAC Breda in de gaten moeten houden? Eerst uiteraard voor de breedte, duurt minimaal een half jaar voordat zo'n speler een beetje het gewenste niveau heeft. In de eerste divisie blinkt hij zo'n beetje op alle facetten uit en hij is multifunctioneel inzetbaar.
Heeft een goed schot, maar voetballend echt geen uitblinker. Is niet de beste speler van nac, en dat heeft al een matig elftal
Het gaat met name om de vele assists en dieptepasses van hem en de vele kansen die hij creëert. Daarnaast is hij ook een scorende middenvelder.
Dit zijn spelers van 3/4 miljoen. Feyenoord kijkt nu naar spelers van 10/11 miljoen. Zou leuk zijn als je ook wat hogere gebudgetteerde spelers erin zet!
Alleen nog conreet voor Rodriquez en Smal toch?
Het is ook de positie waar de minste prioriteit ligt omdat deze met Stengs, Lingr en Bullaude en eventueel Ivanusec goed bezet is.
Mocht er al iets bijkomen, is het logisch dat ze daar niet 10 miljoen voor uitgeven.
Van Bullaude verwacht ik niks en Linqr kan er niet veel van in de combinatie. Voor wat betreft Stengs en Milambo geef ik je gelijk.
Spelers van 10/11 miljoen halen is wel te doen, maar daar hoort een salarishuisjouding bij die zeer risicovol is.
Slot wil kanonnen op de vleugels dus ik reikhalzend uit naar de aankomende artikelen!
De Amerikaanse luchtmacht heeft er vast nog wel een paar te koop.
die Deen die naar Italie is gegaan en bijna niet speelt. Die wilde Slot ook
Deze spelers zijn in de lijn met vorige seizoenen, alleen geeft slot nu al 2x aan bij rondo dat hij komende zomer bovenkant kwaliteit spelers wil. Gaat een interessante transfer zomer worden.
Feyenoord heeft op Van Persie en Kuyt na nog nooit ‘versterkingen aan de bovenkant’ gehaald
Je moet voor de meeste spelers dan inderdaad even terug maar:

Hancko, Julio Ricardo Cruz, Van Hooijdonk, Koeman, Van Bronckhorst, Makaay, Ono,
Heb er begrip voor dat je Johan Cruiyff vergeten bent... ;-)

Denk dat Ruud Geels voor zijn tijd ook een hele grote transfer was en denk dat er in die tijd ( jaren 70") wel meer versterkingen gehaald zijn voor de bovenkant...
Maar Feyenoord heeft ook nog niet zo vaak in zo'n positie als deze gezeten qua transfer budget. Ik verwacht wel minimaal 1 versterking voor de bovenkant
@FeyenoordTM graag voeg ik Hancko aan deze 2 namen toe. Staat er vanaf minuut 1. Echt een topper!

Op naar meer van zulke namen uit de scouting!
Maar ook bij Hancko was het nog maar de vraag hoe het uit ging pakken
In het verleden wel hoor. In iedergeval spelers waarbij dat wel te verwachten was
(Pakte niet altijd goed uit)
Maar: koeman/Roy makaay/ van Bronkhorst
Waren voor die tijd wel aanwinsten aan de bovenkant.
Persoonlijk zou Cameron Puertas me echt een geweldige aankoop lijken!
Is die jongen een optie voor Feyenoord @FeyenoordTM ?
Een 10, links- en rechtsbuiten hebben de prioriteit na de spelers die in de zomer zullen vertrekken. Je ziet gewoon dat Feyenoord te makkelijk te deken valt als je enigste dreiging van de spits komt. Je ziet maar met zo'n voorzet van Ivanusec dat dreiging van andere spelers niet wordt verwacht en een grotere kans op scoren bied
Geen hoogvliegers dit, maar dan gaat het ook vooral om back-ups ipv basismateriaal neem ik aan. Wat betreft Stengs... Hij kan geweldig voetballen, maar weinig power in zijn spel en laat het toch vaak afweten (waarschijnlijk door zijn knie?). Met Stengs kunnen we niet zo goed druk zetten als de 2 voorgaande jaren.
Drukzetten is niet afhankelijk van de nummer 10 maar bijvoorbeeld ook van je spits. Er wordt nogal eens vergeten dat Szymanski op dat vlak extra werk verrichte voor Gimenez.
Ik ken zijn stijl van spelen niet maar Cameron Puertas van Union zou op basis van zijn statistieken, 5 doelpunten en 16 (!) assists tot nu toe in de Belgische competitie, een interessante speler moeten zijn voor Feyenoord. Of hij in de categorie 'haalbaar' valt, weet ik niet. Kanttekening is dat Stengs heel behoorlijk presteert op 10, dus dat je die niet zomaar doorschuift naar linksbuiten waar je misschien eerder opteert voor een snellere speler voor de variatie in je spel, zeker als je de wat tragere Ivanusec op linksbuiten zet. Aan de andere kant is het niet verkeerd om een geduchte concurrent voor Stengs te hebben op 10, terwijl Stengs zelf weer kan concurreren met een goede linksbuiten. Het is fijn als je op de aanvallende posities veel concurrentie hebt. Tot slot is het natuurlijk ook van belang hoe de technische staf de ontwikkeling van Milambo inschat. Die krijgt langzamerhand ook wat meer minuten.
@FeyenoordTM Zakharyan waar Feyenoord zich voor had gemeld afgelopen zomer speelt nauwelijks bij Real Sociedad. Volgt Feyenoord hem nogsteeds voor eventueel huur/koop?
Niet gemeld / niet concreet geweest. Zal geen koop worden door handelsembargo
Geldt dit hetzelfde voor Spertsyan?
Sorry @mintehmoetblijven , verwarde de naam van Zakharyan even met Spertsyan:
- Zakharyan waren we concreet voor, maar werd financieel gezien heel lastig.
- Spertsyan zijn we niet concreet voor geweest

Om spelers uit Rusland te halen, loop je toch al gauw tegen het handelsembargo aan
Dan maar ff Thiago Almada halen 😜
Ik droom met je mee.., misschien als we het volgend seizoen goed doen in CL, kampioen worden, hij niet bijtekent (contract tot 2026) en geen andere transfer maakt.
Ik zie Stengs liever op rechts met een overlappende back erachter. Op 10 net te weinig power.
En te weinig creativiteit en handelingssnelheid
Zou kunnen. Ben zelf niet zo'n fan van Pedersen aanvallend gezien aangezien er nauwelijks voorzetten aankomen. Maar wel zo'n type speler
Echt een geweldige serie! Zouden jullie linkjes naar transfermarkt erbij kunnen doen? Ik vermoed dat velen met mij dat nu handmatig aan het opzoeken zijn.
Als je op de naam klinkt ga je automatisch naar de pagina van transfermarkt.
als je op de naam van een van de opties klikt, opent die op transfermarkt
Wow, mind is blown ... Goed om eindelijk te weten😂
Téji Savanier lijkt mij echt een leuke en zeer bruikbare aanwinst
Michael Baidoo past perfect, veel druk zetten en snel aanvallers 1op1 kunnen zetten op de keeper met een steek bal.
Gio Reyna? Speelt nauwelijks bij Nottingham, zou me niks verbazen als Dortmund hem nogmaals wil verhuren eventueel met koopoptie.
Hier zat ik ook aan te denken. Dat zou echt een stunt zijn.
Is er een reden waarom op heel veel posities de nadruk op buitenlandse spelers wordt gelegd? Ik had hier bijvoorbeeld een Ringo Meerveld ook wel bij verwacht
Want met Ringo Meerveld wil jij de CL in?
Niet voor in de basis natuurlijk, maar echt een talentje met al bizar veel minuten op het hoogste niveau ondanks zijn leeftijd. Kan zich prima in de luwte ontwikkelen
Shiloh 't Zand is 1 jaar jonger en echt wel even groot talent...
Beste heer van Geel, het mag toch blijken dat de afgelopen seizoenen heeft uitgewezen dat Eredivisie spelers erg duur zijn en het gewenste niveau niet aankunnen. Daarom stel ik voor om zondagavond 19:00 lekker ter vermaak te houden en niet voor scoutingsdoeleinden te gebruiken
KKD speler, daar scoren we tot nu toe goed mee. 2/3 spelers hebben succes 😉
Dat zeiden ze eerst ook over Bart Goor!
Kijk maar eens naar het schakelprogramma op vrijdagavond dan valt Meerveld op.
Beelen, Dallinga en Wieffer vielen ook op in de eerste divisie. Dat is van alle tijden. Kijk naar Van Nistelrooij in het verleden.
Zucht gozer het echte leven is geen computer spelletje, met je meerveld
Dit soort reacties kwamen destijds ook over een Wieffer en Beelen. Maar Meerveld is weldegelijk een groot talent die daar ook naartoe zou kunnen groeien. Scouting is talent herkennen, niet oordelen op bij welke club iemand vandaan komt
Shiloh 't Zand is 1 jaar jonger, van ons en echt wel even groot talent...
Meerveld geinig spelertje, maar niet voor Feyenoord