wieffer-oranje-soccrates

VK Sportphoto

Nieuws

Slot hoort kritiek op Oranje-optreden Wieffer: "Daar kon ik me niet volledig in vinden"

Stan

Ondanks de ruime 4-0 overwinning van Oranje op Schotland, was er na afloop van het duel in Amsterdam de nodige kritiek op het spel van Nederland. De uitslag zou niet storken met het weinig overtuigende spel en een aantal spelers zou ondermaats hebben gepresteerd. Mats Wieffer was een van de spelers die het in de media moesten ontgelden. Maandagavond wordt zijn trainer Arne Slot bij het praaprogramma Rondo op Ziggo Sport gevraagd naar de kritiek op de Feyenoorder.  

"Daar kon ik me op basis van wat ik terugzag niet volledig in vinden, alhoewel hij natuurlijk vlak voordat hij gewisseld wordt wel een bal verliest die een enorme kans voor de tegenstander oplevert", zegt Slot over de negatieve commentaren op het spel van Wieffer. “Maar ik had ook wel gehoord en gelezen dat hij niet zo goed beoordeeld werd, dat er veel kritiek op hem was."

Slot ziet de beelden van het balverlies van de middenvelder waarmee een grote kans voor de Schotten werd ingeleid. "Die mag je daar op die plek van het veld niet verliezen. Als dat de meetlat is voor het Nederlands Elftal, dan heb je slecht gespeeld. Maar voor het overige heeft hij een aantal keren ballen goed afgepakt en heeft hij weinig verloren. Maar als de meetlat voor het Nederlands Elftal is: één fout is dus slecht spelen, want dat is het niveau, dan heb ik er ook vrij veel slecht gespeeld kan ik je vertellen."

Ruud Gullit, die ook aan tafel zit bij Rondo, sluit zich aan bij de Feyenoord-trainer. "Ik ben het er ook mee eens. Ik vond hem eigenlijk als een van de weinigen dat hij zich echt kwaad maakte, dat hij echt pissig was over het feit hoe ze speelden”, zegt de EK-winnaar over Wieffer. "Hij was niet echt goed, maar Reijnders was ook niet goed. Die scoorde dan wel een goal en was dan geweldig las ik, maar ik heb het ook niet gezien bij hem. Het draaide gewoon niet, dat was duidelijk."

Delen

Reacties

De statistieken ook niet. Die waren namelijk prima.