Primeur Bevestigd
Rugnummer 7

VK Sportphoto

Series

Aanbeveling • Interessante rechtsbuitens

FeyenoordTM

De tweede plek, en daarmee opnieuw Champions League voetbal, lijkt voor Feyenoord dit seizoen nagenoeg binnen. Het vizier kan al voorzichtig op een hete transferzomer. In een serie van elf artikelen behandelen we per positie de spelers die wat ons betreft potentie hebben voor Feyenoord. Met vandaag: mogelijke versterkingen voor de rechtsbuitenpositie.

In een eerdere Squad Depth concludeerden we al: het verloop gaat deze zomer waarschijnlijk groter zijn dan ooit en dat geldt voor vrijwel elke positie. De Rotterdammers gaan per positie met een budget van maximaal tien miljoen euro de markt op en de schaduwlijsten liggen klaar. Zodra er iets concreets speelt, lees je dat bij 1908.nl — maar tot die tijd is alle speculatie ook wat waard. Vanuit ons netwerk is gebleken dat de onderstaande rechstbuitens een interessant profiel hebben voor de Rotterdamse club.

Uit het laatste Squad Depth artikel is gebleken dat aankomende zomer de rechtsbuitenpositie één van de meest urgente posities is waar versterking voor nodig is. De club zag onlangs Javariô Dilrosun verkassen naar Club América, terwijl ook de cluboptie van de uit contract lopende Alireza Jahanbakhsh tegen de huidige voorwaarden niet gelicht wordt. Yankuba Minteh keert normaal gesproken na zijn uitleenbeurt terug naar Newcastle United, al wordt er in april nog wel gesproken over een eventuele nieuw Rotterdams verblijf. Gebeurt dat niet, moet Feyenoord het voorlopig op rechtsbuiten doen met Calvin Stengs, Igor Paixão, jeugdexponent Jaden Slory en Patrik Wålemark. Laatstgenoemde keert terug na een uitleenbeurt aan sc Heerenveen, maar mag zich al voorzichtig oriënteren voor een eventuele nieuwe werkgever. Slory mag voor zijn kansen gaan in de voorbereiding.

Wat zoekt Feyenoord in een rechtsbuiten?

Op een online scoutingsplatform van Feyenoord zijn de competenties die de club in een buitenspeler zoekt helder. We hebben er dan ook niets aan toe te voegen, behalve dat Feyenoord aankomende zomer te weinig van dit soort spelers in huis heeft: "Unpredictable — Creative — 1v1 — Good dribble — Cutting inside — Starting 11 level."

Hij is pas zestien lentes jong, maar gooit nu al hoge ogen in het onder-23 elftal van Sporting Clube de Portugal. De naam van Quenda is er absoluut een om in de gaten te houden, al doet de absolute Europese top dat ook. De linksbenige international van Portugal onder-17 scoorde vandaag nog voor zijn land en is ook in de Liga Revelação op schot. Hij is nog erg jong, maar met lichte aanpassingen kan hij van vaste waarde zijn voor een club als Feyenoord. Nu nog met het juiste verhaal en plan haalbaar; over enkele maanden waarschijnlijk niet meer. In Portugal ligt hij tot medio 2027 vast. Quenda vertegenwoordigt nog geen marktwaarde.

Hoofdtrainer Arne Slot met een oude bekende herenigen? Voor ons geldt Zakaria Aboukhlal nagenoeg als ideale optie! In Nederland speelde hij al voor Willem II, PSV en AZ. Bij de Alkmaarders beleefde de tweebenige international van Marokko zijn definitieve doorbraak. Ligue 1 club Toulouse haalde Aboukhlal in de zomer van 2022 op voor een zacht prijsje van twee miljoen euro. Als er wel eens wat commotie rond zijn naam is geweest in Frankrijk, zijn we dat al lang vergeten: de marktwaarde van de veelzijdige Aboukhlal, die tot medio 2026 vastligt in Frankrijk, steeg ondertussen door naar tien miljoen euro. Hij is net terug na een operatie aan de knie.

Een naam die je (nog) niet vaak hoort, maar wel degelijk als één van de smaakmakers van de Keuken Kampioen Divisie geldt. De 22-jarige Van der Heide staat tot medio 2025 onder contract bij Roda JC Kerkrade en is zeker het nader bestuderen waard. Hij vertegenwoordigt nu nog een ingeschatte marktwaarde van 350.000 euro, maar wij denken dat zijn waarde nog wel eens flink door kan schieten. De in Heerenveen geboren linkspoot was dit seizoen al goed voor vijf goals en tien assists.

Bij Adana Demirspor loopt een met Yusuf Sarı een voor Feyenoord interessante optie rond. De linksbenige rechtsbuiten is 23 lentes jong, scoort er redelijk op los en loopt over één seizoen uit contract. Hij bewijst ook dit seizoen weer het niveau aan te kunnen en was al goed voor vijf goals en negen assists voor zijn club. Al tippen wij Sarı niet als absolute topoptie om voor te gaan, is hij wel degelijk interessant om in de gaten te houden. Hij kwam eerder uit voor Marseille, Clermont Foot, Trabzonspor en Çaykur Rizespor. Zijn marktwaarde wordt ingeschat op zes miljoen euro.

Deze 25-jarige Deen van RSC Anderlecht is dit seizoen zwaar on fire. De linkspoot komt uit de jeugd van Esbjerg en heeft sindsdien al behoorlijk wat clubs op zijn naam staan: Brighton, St. Mirren, sc Heerenveen, FC Midtjylland, Roebin Kazan en RSC Anderlecht. Bij laatstgenoemde club staat Dreyer tot medio 2027 onder contract, maar er zit nog meer rek in zijn carrière. Feyenoord kan eerlijkheidshalve een nog nét iets interessanter platform dan Anderlecht bieden, maar is Dreyer überhaupt wel haalbaar? Hij vertegenwoordigt naar inschatting van Transfermarkt in ieder geval een waarde van twaalf miljoen euro. 

Eerder tipten we Christos Zafeiris al van SK Slavia Praag, maar bij de oude bekende tegenstander uit de UEFA Conference League loopt meer interessant materiaal rond. Matěj Jurásek vertegenwoordigt met zijn 20 lentes een ingeschatte marktwaarde van drieënhalf miljoen euro en dat is niet voor niets: in 2.223 minuten Slavia Praag (in 58 officiële duels) was hij al goed voor veertien goals en acht assists. Mocht Feyenoord zich willen melden voor Jurásek, moeten de Rotterdammers er rekening mee houden dat hij tot medio 2027 onder contract staat in de Tsjechische hoofdstad.

Afgelopen zomer verraste Feyenoord vroeg in de window met de komst van Yankuba Minteh. De Gambiaan kwam op huurbasis over van Newcastle United, wat naar verluidt acht miljoen euro voor de linkspoot neerlegde bij Odense BK. Voor de club uit Denemarken kwam Minteh nog maar één jaar uit, maar wist daarin zo te imponeren om de Premier League club miljoenen te laten betalen. Feyenoord had Minteh in de winter van 2023 óók op de korrel: de naam werd door scout Bjarne Hansen op tafel gelegd als optie om te kopen (destijds was hij nog haalbaar voor twee á drie miljoen euro), maar Feyenoord besloot anders.

Terug naar de situatie van nu: Yankuba Minteh is en blijft interessant voor Feyenoord, ook voor komend seizoen. De pijlsnelle (soms wat grillige) Afrikaan zag zijn marktwaarde in Rotterdam verder doorstijgen naar twaalf miljoen euro en Newcastle en Feyenoord gaan volgende maand om tafel om de toekomst van de rechtsbuiten te bespreken. Een nieuwe huurperiode zit er wellicht in, want ook Minteh zelf ziet dat zitten. Maar kopen? Dat zou in onze ogen zonde zijn, aangezien de club in dat geval een absolute hoofdprijs moet neerleggen terwijl hij al eerder op de korrel stond voor een beduidend lager bedrag. Voor een nieuwe huurperiode, wat door velen als 'opleiden voor een andere club' wordt gezien, moet Feyenoord ook zijn analyses afwegen. Minteh ligt in Newcastle vast tot medio 2028.

Disclaimer • Het zou goed kunnen zijn dat Feyenoord inderdaad belangstelling heeft voor één of meerdere namen uit deze serie. Natuurlijk weten we vaak meer dan we schrijven, maar het gaat er om: waarvoor is de club concreet? Dat antwoord is helder: voor geen enkele naam die in deze serie genoemd wordt. De aanbevelingen zijn dan ook puur speculatief bedoeld. Daadwerkelijke, concrete nieuwsitems volgen in een later stadium.

Ben jij het eens met de geopperde namen? Zelf nog ideeën? Laat het ons weten in de commentsectie!

  • Bekijk hier welke keepers wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke rechtsbacks wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke rechter centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke linker centrale verdedigers wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke linksbacks wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke defensieve middenvelders wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke centrale middenveldes wij aanbevelen ⤵️
  • Bekijk hier welke aanvallende middenvelders wij aanbevelen ⤵️

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Jurasék vind ik er duidelijk bovenuit steken. Kan zowel goed met links als rechts schieten, is snel en heeft een passeeractie.
Ik lees hier niks over Amad Diallo, is Feyenoord niet meer geïnteresseerd of is hij inmiddels onhaalbaar geworden?
Over rechtsbuitens gesproken: zó heerlijk dat de naam van Bergratje nooit meer genoemd wordt in de Kuip…….
Hopelijk zetten ze wat hoger in. Genoemde namen zijn niet veel beter dan Walemark (behalve Minteh en Quenda). Vind zelf Gonzalo Plata een goede optie. Speelde laatst ook erg goed tegen ItaIië. Misschien wel te paaien voor een terugkeer naar Europa
@FeyenoordTM Staat Zerrouki in de belangenstelling van clubs en hoe groot schat je de kans in dat hij vertrekt in de zomer? Krijg nu al zenuwen als we volgend jaar 8 CL wedstrijden met hem als enige 6 moeten spelen.
Ja, geniet net als elke andere speler van Feyenoord belangstelling. Maar er speelt nu niets rond onze spelers
Als dat uitloopt tot serieuze interesse mag hij dan verkocht worden of zien ze hem echt als vervanger van Wieffer? Ik zie liever een Matusiwa of Laidouni met echte kwaliteit komen en een jonge talentvolle speler als Pröper erachter.
Zerrouki oogt houterig en sloom maar we moeten niet doen alsof hij enorm slecht is. Hij heeft zich staande in de CL gehouden en eenmaal slecht tegen psv gespeeld. Voor de rest een (ruime) voldoende.
Ik denk straks al bij de openbare training
linksbuiten zeker weer interesse in Danjuma
Misschien een lastige jongen in de selectie maar ik hoor nog steeds goede dingen over Hardon Taumental.
Portugees lijkt me kansloos. Die nederlander altijd proberen van roda. Die van praag is wel aardig maar waar zijn de rechtsbuitens?
Feyenoord zoekt naar linksbenige rechtsbuitens / rechtsbenige linksbuitens
Is er bij jullie iemand die net zo’n prachtlijst en analyse kan maken over de jeugd die kansen maakt om bij het eerste aan te haken het komende seizoen?
Tot op heden is het een mix geweest, minteh en Alireza rechtsbenige rechtsbuiten, dilrosun en walemark linksbenige rechtsbuiten
Minteh rechtsbenig hahahahahahaha
Klopt, je hebt gelijk. Vergissing.
Haha, die stond afgelopen zomer zó zwaar op de radar bij ons! Jammer dat die niet is gekomen
Vanuit Slot, scouting of beide? En wat was de reden dat hij niet gekomen is
Beide, volgens mij omdat er iets privé rond hem speelde
Die van Anderlecht halen Dreyer halen.
Hadj moussa van Vitesse lijkt me hele goede optie. Danst op de rechter flank en is dreigend bij 1 v 1 situaties. Met betere spelers om zich heen bij Feyenoord zal die vast een 💎zijn waar wij veel plezier van gaan beleven.
Arnaud Nordin misschien een optie? Nog een prima leeftijd (25), speelt bij Montpellier tegen degradatie in de Ligue 1. Hij zou prima bij Feyenoord passen en zijn salaris is niet hoog
Zeven opties:
5x linkspoot
1x onbekend
1x tweebenig

Giménez en Ueda kunnen ongelofelijk goed koppen, maar de fatsoenlijke voorzetten vanaf de zijkant zijn schaars. De aanvoer komt tegenwoordig vanuit het middenveld. De tegenstander parkeert de bus voor het doel en onze buitenspelers trekken steeds naar binnen de trechter in in plaats van het veld breed te houden. Wisselen van kant zou voor de verrassing een goede optie kunnen zijn maar dat gebeurt weinig.

Dus voor een rechtsbuiten zoeken we een linkspoot.

Henk Wery, Gaston Taument, Bonaventura Kalou, Ruben Schaken, zomaar wat voorbeelden van rechtsbenige rechtsbuitens uit verschillende decennia.
Ruben Schaken heeft z’n beide zoons tweebenig opgevoed. Nog twee jaartjes wachten en dan overnemen van Heerenveen
Denk dat Ivanusec laat zien dat je op links met een goede rechterbeen een prima voorzet kan geven.
Voor Feyenoord is het wel interessant om Minteh nog een seizoen te huren. Hij is denk ik nog wat te druistig (en is hij überhaupt goed genoeg?) om in de top van de PL verschil te maken. Maar met nog een seizoen Feyenoord en CL zou wel duidelijker kunnen worden waar zijn plafond ligt. Lijkt me een win-win-win voor alle partijen. Daarnaast is het belangrijk om nog een buitenspeler te halen. Van de spelers die hier genoemd worden lijkt Jurasek me wel een interessante optie: snel, doelgericht en zo te zien technisch sterk.
Ik neem aan dat bij die 10 miljoen per positie wordt uitgegaan van de verkoop van een aantal sterkhouders?
welke van deze opties is de favoriet van feyenoord?
Mag hopen dat er wat beters bij gaat komen. De vleugels zijn weer de zwakste plekken van het team, ook dit seizoen met Minteh erbij. Zou raar zijn om dan volgend seizoen weer met dezelfde vleugels te gaan spelen en maar hopen dat minder blind gaat rennen en beter aan de bal gaat worden
Summerville geen optie? Ondanks zijn hoge marktwaarde
Hadden we Summerville en Zirkzee nog maar... erg jammer dat het anders is gelopen. Spelers van dat kaliber zijn niet te betalen voor ons
Minteh zou grweldig zijn.
En die rechtsbuiten van Vitesse bekoort mij ook!
Niet bepaald namen om enthousiast van te raken... Alleen die van Praag lijk me een interessante keuze. Minteh kan me niet bekoren en die Aboukhlal nog veel minder, hij zal zich vast ontwikkeld hebben maar bij AZ was het een drama.
Met dit soort spelers blijft de flank een zorgenkindje.
Maar word jij ondertussen ook niet het zorgenkindje van deze site? 🤔
Oké en nu weer terug naar 020Showtime…
Aboukhlal was bij AZ al technisch erg goed. Nu nog beter geworden
Fares Chaïbi is z'n plek in de basis bij Frankfurt kwijt geraakt en wordt voornamelijk op 10 gebruikt in plaats van zijn favoriete RB. Is echt een fantastische speler lijkt mij wel het proberen waard👀
Zag hem laatst 20 minuten invallen tegen dortmund zonde van z'n positie, die jongen kan zo goed passeren ga je hem uit z'n kracht gebruiken...
Chaïbi in je selectie hebben is nog steeds een hele grote droom. Wat zonde dat we niet voor hem zijn gegaan.
Kantoona heeft vast nog een paar mooiere parels
Als Slot volgend jaar dit soort buitenspelers voorgeschoteld gaat krijgen dan is hij gegarandeerd weg. Beetje niveau wat we nu ook hebben of daaronder
@FeyenoordTM als je de hele jonge spelers buiten beschouwing laat, hoeveel meer zekerheid op presteren heb je nu tussen een KKD speler van 350K of een Ligue 1 speler van 10 miljoen? Valt daar iets over te zeggen? Statistisch?
Er hangen zoveel factoren aan het wel of lukken van een transfer dat je daar moeilijk een statistische graadmeter op kan plakken. Wat wel vaak het geval is, is dat buitenlanders die mislukken, je vaak moeilijker vanaf komt dan als een Nederlander mislukt. Die kan je vaak nog ergens kwijt binnen Nederland.
Het moet eigenlijk niet gekker worden. Hoe kijk jij ernaar dat sommige mensen vis onder vlees scharen? Heb jij er zelf een mening over? En wat is voor mensen wat een haarbal is voor katten? Denk je dat Stengs het filmpje heeft gemaakt van Paixão die naakt aan het dansen was? Denk je dat een kale kop Ivanušec goed zou staan? Welke superheld lijkt qua gedrag het meeste op Trauner?
Twee dingen.
- Rodriguez staat er nu bij? Definitief naar City Group?
- argument dat we Minteh nu voor meer moeten ophalen is nonargument. Het is jammer maar achteraf is alles makkelijk. Je moet kjjken wat je nu betaald en of dat in de toekomst, liefst met winst, terugverdiend wordt
@FeyenoordTM , jullie schrijven over Quenda dat Feyenoord op korte termijn concreet moet worden, omdat hij over enkele maanden niet meer haalbaar zal zijn. Maar acht je het ook realistisch dat dit daadwerkelijk zal gebeuren?
Dat is volledig aan de club, dat kunnen wij niet ruiken haha
Zou als Feyenoord zijnde gewoon voormalig talenten die er steeds net niet aan te pas komen bij absolute topclubs over proberen te nemen. Vindt Yusuf Demir (voormalig Barcelona) bijvoorbeeld erg interresant. En ook spelers als Bryan Gil, Amad Diallo of Noni Madueke zouden, als hun marktwaarde daalt door gebrek aan speeltijd, interresant kunnen worden. Al zou dan het salaris weer een boosdoener kunnen worden.... Maar voor deze zomer misschien eens een poging wagen voor Tahith Chong? En die Matej Jurasek lijkt me voor de lange termijn overigens ook een uitstekende aanwinst!
Die 3 die je achter elkaar noemde zijn alleen (haast onmogelijke) huur spelers, liever spelers kopen waar we nog iets aan gaan verdienen.
Minteh heeft even tijd nodig gehad, maar lost zijn belofte nu wel degelijk in. Het zou mooi zijn als Feyenoord Minteh nog een jaartje kan huren en dan een talent voor erachter kan halen, die dan een jaar heeft om te wennen aan Feyenoord. Bijvoorbeeld zo'n Quenda.
Had eigenlijk ook wel de namen van Badredine Bouanani , Roony Bardghi , Mathijs Lambourde en Bonsu Baah verwacht

Dit geen interessante namen voor feyenoord?

Verder lijkt Quenda zeker interessant maar is dit met 16/17 jaar goed genoeg om gelijk er te staan en lijken verder Jurasek en Sari wel interessante spelers maar ook net de vraag of het echt als basis al gelijk aan de bovenkant versterkt
Bardghi is onmogelijk, is door z’n prestaties van onder andere champions league veel te duur geworden voor ons.
Marktwaarde van 8,5 miljoen met een contract van nog maar anderhalf jaar.

Komt bij dat hij veel wedstrijden op de bank zit of kort invalt en nog niet de helft van de wedstrijden laatste tijd in de basis staat.

Als je op het juiste moment toeslaat lijkt deze jongen niet minder onhaalbaar dan bijvoorbeeld een Aboukhlal die 12 waard is en wat hierboven wel geschetst staat?

Kan het mis hebben maar lijkt een haalbare kaart?

@FeyenoordTM
De toptalenten uit Denemarken kunnen wij wel vergeten. Die zijn de laatste jaren erg duur geworden. Roony is een behoorlijk talent, die is voor ons niet haalbaar
Quenda zeker interessant! Bij dat soort jongens moet je er vroeg bij zijn dus zeker de gok waard.

Mooi artikel!
Dennis Man nog een optie? Voldoet aan alle eisen denk ik
Is niet iemand die even makkelijk zijn mannetje aan beide kanten passeert..
Mmmm... Ben benieuwd. Is in mijn ogen ook 1 van de meest lastige posities om te scouten. Goede rechtsbuitens zijn schaars.
Quenda en Jurasek lijken me van deze namen de beste aankopen, persoonlijk hoop ik heel erg op Yaser Asprilla!

@FeyenoordTM vinden ze binnen het Maasgebouw Asprilla ook een interessante optie voor Feyenoord?
Noteer een keer echte toppers. Aboukhlal mislukt bij az en psv. Spelers van Roda? Die is niet eens beter dan slory en walenmark. Een jongen van 16? Dit lijken mij nooit spelers die Feyenoord direct versterken en waar ze naar op zoek zijn
Daar kom je vroeg of laat vanzelf wel op terug
Jurasek en Quenda zouden 100% versterkingen zijn.
Dit alles riep je ongetwijfeld ook bij Wieffer en Beelen.
Yeey Brenet de bak in.. Hopen dat Feyenoord hem nu sws niet pakt.
Opleiden voor een andere club is zo’n onzin term, als Feyenoord er zelf sterker van wordt altijd doen
Hopelijk hebben Te Kloese en Slot wat betere spelers op het oog
Hopelijk geven ze dan zelf ook een zak geld, we moeten ook kijken naar de bedragen hè, we kunnen geen 15 miljoen uitgeven voor een speler.
Alsof je alleen voor 15 mil goede spelers kunt halen. En die zak hebben ze al
Voor 15 miljoen een speler halen kan wel, maar het salaris dat daar bijhoort kunnen we ons niet permitteren. Dat is het probleem, niet de transfersom.
We mogen de lat best wel wat hoger leggen hoor
Als je Minteh weet te houden en Bryan Gil weet vastleggen ben je echt heerlijk bezet op de RB positie.
Weet natuurlijk niet in hoeverre dat mogelijk is maar als ik Slot zo hoor praten in Rondo hoopt de club echt de volgende stap te zetten en (flink) te investeren.
Brajan Gruda, alan minda opties? Vond die Gruda in die oefenwedstrijd tegen ons.
Mooi artikel en een paar mooie namen! Heb nog wel een vraag over Smal. Is er al iets meer bekend over wanneer hij gaat tekenen?
helaas niet zulke kanonnen als luciano rodriguez
Niet goed genoeg voor op rechtsbuiten (en bovendien niet het profiel van een rechtsbuiten wat Feyenoord zoekt)

Spitspositie is een ander verhaal
Die Quenda direct halen. Wat een klasbak👏
Is op links die Jesper Karlsson geen optie? Oude bekende van Slot, in de Eredivisie prima statistieken, en speelt bij Bologna weinig.
Marktwaarde 10 miljoen, heeft 11 miljoen gekost, gok niet dat Bologna na een jaar hem voor een laag bedrag de deur uit zou doen.