Wieffer oranje

VK Sportphoto

Nieuws

Feyenoord kan miljoenen overhouden aan EK 2024

Karst

Komende zomer kan Feyenoord mogelijk financieel profiteren van het EK 2024 in Duitsland. Afhankelijk van het aantal spelers dat wordt opgenomen in de definitieve selectie en de prestaties van de teams, kan de Stadionclub een aanzienlijk bedrag ontvangen van de UEFA. Deze organisatie heeft maar liefst 140 miljoen euro beschikbaar gesteld voor clubs waarvan spelers deelnemen aan het toernooi.

Volgens Voetbal International gaat Feyenoord het meest profiteren van alle Nederlandse clubs. Met maar liefst elf potentiële EK-deelnemers zijn de Rotterdammers hofleverancier van de Eredivisie. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Calvin Stengs, Justin Bijlow, Quinten Timber (Nederland), Luka Ivanusec (Kroatië), Dávid Hancko, Leo Sauer (Slowakije), Ondrej Lingr (Tsjechië) en Gernot Trauner (Oostenrijk) kunnen zich mogelijk aan het eind van seizoen opmaken voor het eindtoernooi in Duitsland.

VI denkt dat van de elf er zes zeker zijn van deelname aan het EK. Dit kan voor Feyenoord een bedrag van 1.2 miljoen euro, uitlopend naar 2.25 miljoen, opleveren. Wanneer er negen Feyenoorders naar het EK gaan ligt dit bedrag tussen de 1.8 en 3.4 miljoen euro. De UEFA betaalt alleen de clubs waar de spelers onder contract staan op het moment dat de selectie bekend wordt gemaakt.

Delen

Reacties

Die 1 tot 2 miljoen is nog een schijntje van het feit dat een speler zich in de kijker kan spelen en daardoor zijn transferwaarde met miljoenen kan stijgen.
Ligt er maar net aan. Trauner zal geen miljoenenstijging krijgen, maar loopt wel (verhoogt wegens leeftijd) risico om blessures op te lopen.

Tevens is een miljoen euro voor slechts een handje clubs een schijntje, maar voor verre weg de meeste een flink bedrag.

Dus kleine clubs hebben veel meer baat bij een regeling zoals deze. Het zou eigenlijk wel mooi zijn als alle CL gekwalificeerden zouden afzien van deze bonus als steun voor de lokale concurrentie om zo het algehele niveau omhoog proberen te krikken.
Mooi, hangt verder niet van speeltijd af?
Nee. Is puur gebaseerd op bij de selectie zijn en hoelang je als land deelnemer bent aan het toernooi