VK Sportphoto - Sfeer Vuurwerk Klassieker Supporters Luchtfoto Fakkels Rook Opkomst Sfeeractie Tifo

VK Sportphoto

Nieuws

Henderson mist Klassieker; Brobbey, Berghuis, Sutalo vraagtekens

Karst

Jordan Henderson mist de wedstrijd tegen Feyenoord. Dat meldt de hoofdtrainer van Ajax John van 't Schip op de persconferentie. Brobbey, Berghuis en Sutalo zijn nog vraagtekens voor De Klassieker op 7 april.

Henderson werd afgelopen winter gehaald als de redder in nood voor het kwakkelende Ajax, maar heeft tot dusver nog weinig impact gehad. "Henderson heeft een terugslag gekregen. Een dag voor het interland tegen België raakte hij geblesseerd. Hij blijft in overleg met de medische staf een week in Engeland revalideren. De verwachting is dat hij de komende drie wedstrijden moet missen, maar we hopen dat het herstel sneller gaat", aldus John van 't Schip die aan het eind van het seizoen vertrekt bij de Amsterdammers.

Ook Brian Brobbey zal De Klassieker naar alle waarschijnlijkheid aan zich voorbij moeten laten gaan. De Ajax-spits raakte geblesseerd aan zijn hamstring tijdens het duel tegen Sparta en zal nog enkele weken buiten spel staan. Sutalo en Berghuis zijn niet beschikbaar voor het lastige uitduel tegen PEC Zwolle aanstaande zondag. Het is nog onduidelijk of zij een week later, tegen Feyenoord, wel kunnen spelen.

Delen

Reacties

Niet dat het me ook maar enigszins interesseert wat er daar allemaal gebeurt, maar van ‘t Schip vertrekt niet bij Ajax, gaat een andere functie in hun technisch hart krijgen. Mag hij op een andere plek doorploeteren.
Slot wees verstandig. Indien Gimenez na zondag nog op scherp staat wat betreft gele kaarten dan hem niet opstellen of in laten vallen tegen Volendam…We hebben lang niet gewonnen van 020 in de Kuip dus alles op alles zetten..
Met Ueda winnen we die pot ook gewoon. Zou me meer zorgen maken als het over Hancko, Wieffer of Timber zou gaan.
De excuses hebben ze al Henderson en Brobbey kunnen niet mee doen, 38e minuut ,Gimenez maakt 3-0. Na de aftrap verovert Hartman de bal en ja je ziet het aankomen de frustratie druipt er vanaf, de ongelofelijke schop van achteren, Berghius krijgt rood ,zijn laatste optreden in de kuip eindigt zo want met zijn staart tussen zijn benen verlaat hij de Titanic in Amsterdam en gaat naar Turkije waar hij wederom niet voor de prijzen gaat spelen maar weer voor het geld!!!
We gaan winnen en ik hoop vooral dat Berghuis wel fit genoeg is om 90 minuten te spelen.
Ai, ik hoop toch wel dat Sutalo speelt dan kunnen we ons echt vermaken.
Een jaartje Sutalo onder Slot en het wordt ook een ster :-)
Slot maakt van mij nog een sterspeler. En ik ben 52 met alleen wat straatvoetbal op Zuid toen ik klein was.
Nog belangrijker. Wanneer begint de kaartverkoop van de bekerfinale?
Minister Schreinemacher van ontwikkelingssamenwerking heeft via haar woordvoerder laten weten dat Feyenoord deze wedstrijd niet zozeer competitief moet benaderen maar als een kans om ook in Amsterdam de kans op eredivisie voetbal voor toekomstige generaties in leven te laten houden. Letterlijk liet zij weten: "Rotterdam is natuurlijk gezegend met drie gezonde eredivisie clubs maar juist vanuit die weelde is het goed als Feyenoord zich aanstaande zondag in weet te houden. Natuurlijk mag er gewonnen worden maar denk ook aan de minder gefortuneerden uit de hoofdstad. Zoals Rotterdam in de jaren veertig een loer is gedraaid door Duitsland is dat nu gebeurd in de hoofdstad. Zij stelt verder te hopen dat Feyenoord na een 3-0 voorsprong die statistisch gezien ergens in de 35-ste minuut zijn beslag zal krijgen door gaat wisselen en de jeugd onder 15 een kans geeft"

Arne Slot, trainer van Feyenoord, staat niet onsympathiek tegenover dit idee. "Het geeft ons de mogelijkheid om spelers rust te geven in de aanloop naar de bekerfinale".
Wat een gelul; 020 heeft meer geld dan Feyenoord. Bovendien hadden zij toch ook geen medelijden...
Wat Duitsland in Rotterdam in 1940 gedaan heeft een loer noemen en dat vergelijken met Mislintat, je moet maar durven. Je slaat de plank echt volledig mis.
De aartsvijand Ajax moet altijd geslacht worden.
Het lastige uitduel tegen PEC Zwolle 😂
Haha ik zou oprecht niet verbaasd zijn als die Amsterdammers niet komen opdagen.
jammer...had hem graag ook op zijn bek zien gaan
Dat het een ongeëvenaarde afstraffing mag worden van alles Amsterdams. Iets waar de kleinkinderen Ajaxieden nog over kunnen plagen.
Inderdaad afstraffen die 020 arrogantie.