Bart-Nieuwkoop-Juichen

De Feijenoorder

"Met de VAR wordt iedere misstap opgepikt, dat zijn dingen waar je van leert"

Van de redactie

In 2021 vertrok hij transfervrij uit Rotterdam om te gaan spelen bij het Belgische Union Sint-Gillis. Maar in het begin van dit seizoen kocht Feyenoord hem terug en maakte hij zijn rentree in De Kuip. Het werd voor Bart Nieuwkoop een bijzondere terugkeer, want trainer Arne Slot gebruikt hem om uiteenlopende redenen op verschillende plekken.

Hand in Hand, het magazine van FSV De Feijenoorder, sprak met de multifunctionele speler. Over zijn terugkeer in Rotterdam, zijn rol in de Feyenoordselectie, zijn liefde voor de club en de klap van Steven Bergwijn in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Ajax.

Hoe bevalt het om terug te zijn bij Feyenoord? Je speelde er voor het laatst in 2021? “Heel goed, ik was blij om terug te keren en dat de club naar me informeerde. Ik ben blij dat het rond is gekomen.”

Bij Feyenoord is trainer Arne Slot erg gecharmeerd van je. Je hebt al rechtsbuiten en ook gewoon rechtsback gestaan. Wat waardeert de trainer zo in jou? “Ik ben een jongen die altijd een bepaalde energie wil brengen in de wedstrijd. Met duels spelen, intercepties, verbaal positief coachen. Ik denk dat hij dat wel prettig vindt en dat ik dat over kan brengen aan jongens om me heen. Als je jongens hard ziet werken, dan heb je de neiging om daaraan mee te doen. De coach heeft me op meerdere posities gebruikt dit seizoen. In België ben ik ‘wingback’ geweest, een beetje tussen rechtsvoor en rechtsback in, dus ik weet ook wel een beetje wat te doen op de rechtsbuiten-positie.”

Er wordt wel gezegd dat jij het Feyenoord-DNA hebt, zoals bijvoorbeeld John de Wolf ook had. Klopt dat? “Niet lullen maar poetsen, geen woorden maar daden. Dat heb ik wel, ja. Ik probeer me altijd 100% te geven. Ik zal niet op de voorgrond treden wanneer het goed gaat, geen kapsones. Die eigenschap is wel een beetje met Feyenoord verweven. Overigens speelt Feyenoord de afgelopen jaren ook gewoon heel goed voetbal met mooi spel, terwijl het vroeger misschien meer hard werken was.”

Je hebt een enorme drive naar voren en gaat altijd voorop in de strijd. Wat kan er nog verbeterd worden in je spel? “Als je voorop in de strijd gaat, kan dat ook een gevaar opleveren. Dat zag je in de eerste wedstrijd dat ik meteen rood kreeg, ongelukkig op een plek waar ik helemaal geen overtreding wilde maken. Maar met de VAR kan iedere misstap opgepikt worden. Dat zijn wel dingen waar je van leert, niet alleen intensiteit in de benen, maar ook intensiteit ‘in the mind’. Slim spelen en weten wanneer je wel of niet een duel aan moet gaan.”

Tekst: Fedor Vogel

Lees het complete interview met Bart Nieuwkoop in Hand in Hand. Verder in de nieuwste editie:

  • Klassiekerkoorts: 6-0!
  • Achtergrond: de nieuwe Champions League
  • Spraakmakende columns
  • Hoe doen onze huurlingen het aan de Krommedijk?
  • Stadion Feijenoord in de oorlog
  • Portret: ‘Cup Winner’ Michael Mols
  • Vrouwen 1: Feyenoord Vrouwen schitteren weer als vanouds
  • Interview: Zing mee dan!
  • Vizier op Varkenoord
  • En nog veel meerrr.....

Leden ontvangen Hand in Hand op de deurmat! Nog geen lid? Wacht niet en meld je hier aan!

hand-in-hand-cover
Cover Hand in Hand

Delen

Reacties

Heeft ons in het begin van het seizoen punten gekost. Plus hij pakt met zijn wilde spel een hoop kaarten. Als back-up in in bepaalde wedstrijden een bruikbare speler maar meer ook niet.