nextmatch

Vrouwen

NEXT MATCH • Afsluiting seizoen in de Kuip

Saskia

Zaterdag 11 mei speelt Feyenoord V1 in de Kuip. Waar het seizoen dit jaar begon in de Galgenwaard in Utrecht (verlies 4-2) willen de Feyenoord speelsters met winst van het eigen heilige gras afstappen na de wedstrijd.

Terugblik
Op woensdag 01 mei speelde Feyenoord uit bij Heerenveen. Ondanks het niet altijd even goede spel, wist het team uit Rotterdam wel 2 keer de bal in het doel te krijgen, waardoor de punten mee naar huis gingen. Hele belangrijke punten, want Feyenoord staat nog altijd 2e in de 3e periode. Het was dus zaak om de punten te pakken en dat hebben de Rotterdammers dan ook gedaan.

De tegenstander
FC Utrecht, de eerste tegenstander van dit seizoen, is de laatste weken aan eht kwakkelen. Ook afgelopen speelronde verloor FC Utrecht. Dit keer was de tegenstander PEC Zwolle, die net boven FC Utrecht op de ranglijst staat. FC Utrecht lijkt overigens wel zeker van de 7e plek op de ranglijst, want Feyenoord zal met minstens 5 doelpunten verschil moeten winnen om nog over de nieuwkomer van dit seizoen heen te kunnen.

Feyenoord heeft in competitieverband pas één keer tegen FC Utrecht gespeeld en dat was tijdens de openingswedstrijd van dit seizoen. FC Utrecht versloeg daarin Feyenoord met 4-2. Tijd voor revanche tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen?

Vorm

Feyenoord 🟢🔴🟢🟠🟢
FC Utrecht 🔴🟠🟠🟢🔴

Vooruitblik
Ondanks het verlies tegen ADO Den Haag lijkt Feyenoord nog steeds in the winning mood te zijn. Er is ook nog wel wat om voor te spelen voor Feyenoord. De 7e plek op de ranglijst lijkt te hoog gegrepen, maar er is nog wel een kleine kans dat Feyenoord mee mag doen met de Eredivisiecup: Als Ajax komende zaterdag verliest of gelijkspeelt (tegenstander is ADO Den Haag) en Feyenoord wint zelf van FC Utrecht, dan worden de Rotterdammers Periodekampioen. Mocht Feyenoord niet winnen, dan is er geen kans meer op deelname aan de Eredivisiecup.

Komende zaterdag weten we ook wie de clubtopscoorder van het seizoen wordt: Esmee de Graaf voert de ranglijst aan met 6 goals. Ella Van Kerkhoven volgt met 4 goals. Het lijkt dus in meerdere wedstrijden een interessante wedtrijd in de Kuip te worden!

De wedstrijd wordt komende zaterdag 11 mei om 16:30u gespeeld in de Kuip. De wedstrijd is onder leiding van arbiter Hoogendijk. Het wordt de 2e keer dit seizoen dat zij Feyenoord fluit. De eerste keer wonnen de Feyenoorders overtuigend met 4-0 van PEC Zwolle.

Kaarten voor de wedstrijd in de Kuip kun je kopen via de officiële kanalen van de Feyenoord Ticketshop. Lees hier meer...

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties