Bevestigd
hancko-lingr

VK Sportphoto

Transfers

Ondřej Lingr zinspeelt op vertrek

FeyenoordTM

Hij voelt zich thuis in Nederland, hij vindt Feyenoord een geweldige club, maar bankzitter Ondřej Lingr zit momenteel niet op zijn plek in Rotterdam. Daarom gaat hij zich direct na het seizoen met de toekomst bezighouden, vertelt hij tegenover Tsjechische media in een interview.

Feyenoord huurt Lingr sinds afgelopen zomer van SK Slavia Praag, maar de club is aankomende zomer verplicht om een koopoptie te activeren. De totaalsom voor Lingr komt daardoor neer op zo'n vier miljoen euro. Nu de Tsjech op een vertrek uit De Kuip aast, probeert Feyenoord quitte te spelen. In gesprek met SZ krijgt Lingr een aantal vragen op zich af en Ling heeft daarin aangegeven om deze zomer na te denken over zijn toekomst.

Coach Trpišovský is een oude bekende van je, uit je tijdperk bij Slavia Praag. Hoe zou jij de optie zien om alsnog terug te keren bij Slavia, waar enkele Tsjechische media naar hinten?
"Dat kan ik nu niet zeggen, op dit moment heb ik een contract bij Feyenoord en dat zal van hem afhangen", begint Lingr. "Het is leuk als Slavia wil dat ik terugkom, maar dat is nu niet aan de orde."

Eén van de kandidaten voor de nieuwe coach van Feyenoord lijkt Alex Pastoor (een suggestieve naam, red.), die kort bij Slavia werkte. Heb je dit met iemand besproken? 
"Ja, ik heb er met wat Slavia jongens over gesproken. De respons was niet geweldig omdat zijn dienstverband maar kort duurde. Maar wat ik van mensen heb gehoord hier in Nederland, wordt hij gerespecteerd. Er zijn veel opties en Feyenoord zal beoordelen en beslissen wat het beste voor de club is, maar ze hebben zeker ook andere trainers op het oog."

Hoe vaak heb je nog contact met Slavia?
"Met de meeste jongens heb ik contact, maar vooral met Venca Jurečka. Ik app elke dag met hem. Ik ontmoet ook de jongens van het nationale team, we praten altijd wel ergens over, maar dat is niet meer dan dagdagelijks."

Hoe bent je gewend geraakt aan het leven in Nederland? 
"Ik moet zeggen dat ik wat nerveus was omdat dit mijn eerste ervaring in het buitenland is en ik mijn hele leven in Tsjechië ben geweest. Maar Nederland is een geweldig land, mijn vriendin die hier bij mij is heeft mij ook enorm geholpen. We zijn gewend geraakt aan het land en we voelen ons hier thuis."

Hoe gaat het met de taal, leer jij ook Nederlands? 
"De groep bij Feyenoord is één grote mix. Er zijn spelers uit Mexico, Peru, jongens uit Europa en Nederlanders... dus we spreken Engels. Of ik Nederlands moet leren weet ik niet, het is een heel moeilijke taal."

Als je nu zou moeten kiezen, zou je dan liever in dit land blijven — of bij een andere club in een ander land aan de slag gaan?
"Aankomende zomer zal het leren. Als ik bij Feyenoord in de basis zou kunnen spelen, zou ik absoluut hier willen blijven, want de club is fantastisch en ik ben hier verder heel gelukkig. Maar ik wil weer een basisspeler worden."

Hoe zou jij de Nederlandse en Tsjechische competities vergelijken?
"Hier is het aanvallender en voetbalachtiger; in Tsjechië wordt er veel aandacht besteed aan het resultaat en de strijd. Ik moest me hier dus een beetje aanpassen, wat niet makkelijk is bij zo'n grote club. Ik ben blij dat ik het in ieder geval mocht proberen en het heeft me veel gebracht. Men speelt hier aanvallend voetbal, aan de verdediging wordt minder aandacht besteed."

Bij Slavia viel je vaak in als 'joker' en besliste je wedstrijden. Zijn de instructies vanaf de bank nu anders als je voor tien tot twintig minuten invalt?
"Je hebt gelijk dat ik vaak inviel bij Slavia, dat stoorde me, daarom wilde ik weg. Er is veel veranderd, coach Trpišovský wisselde veel met de spelers. Ik speelde bijvoorbeeld 70 minuten in de Tsjechische competitie en daarna 30 minuten in de Europese competitie. Hier speelt de coach met 11 of 12 spelers, waar je respect voor moet hebben. Het gaat om resultaat en het is ook geen toeval dat de coach naar Liverpool gaat. Ik ben een professional en ik werk elke dag hard. Als ik het veld opga, weet de coach wat hij van mij kan verwachten: dat ik veel energie breng en de wedstrijd kan beslissen, wat ik twee keer deed toen ik onze ploeg naar de bekerfinale schoot, maar ook in de competitie tegen Vitesse."

Hoe ziet u uw kansen vóór het aankomende EK voetbal in Duitsland? 
"Ik hoop er heen te gaan. Ik heb de hele kwalificatiereeks doorlopen en ik speel bij een grote club. Ik denk dat ik het nationale team iets te bieden heb. Waarschijnlijk niet in de basis, dat zou niet eerlijk zijn, want ik speel niet alles. Maar ik denk dat de bondscoach en zijn staf weten dat ik zelfs vanaf de bank iets te bieden heb, wat ik de afgelopen wedstrijden ook heb laten zien. Ik hoop in de laatste drie wedstrijden te spelen om mee te gaan naar het EK, wat ik heel graag zou willen. Naar het EK gaan is de droom van iedereen. Spelen in de basis van de nationale ploeg is mijn doel voor het komende seizoen."

Onlangs speelde je zo'n twintig minuten in een competitiewedstrijd tegen Ajax, die je met 6-0 versloeg. Wat was de ervaring om je grootste rivaal op deze manier te vernederen?
"Dergelijke wedstrijden gaan de geschiedenis in en ik maakte er deel van uit... Het was geweldig. Het was Ajax' grootste nederlaag in de geschiedenis ooit, en dat tegen Feyenoord. In Rotterdam is Amsterdam bijna een verboden woord, de rivaliteit is enorm. De eerste wedstrijd wonnen we met 0-4, het thuisduel eindigde in 6-0. Ik zou niet graag in de schoenen van Ajax willen staan."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Hij heeft alles wat Stengs niet heeft. Agressie, passie, drive, werkt hard, scoort. Verdiende een kans.
Niemand wil graag in de schoenen van ajaks staan 🫣
Denk echt dat er veel potentieel in hem zit. Bijna altijd dreigend of scorend met weinig minuten
Zerrouki eruit en Lingr behouden, en veel meer betere speler met meer aanval en meer overzicht in het spel.
Eén van de kandidaten voor de nieuwe coach van Feyenoord lijkt Alex Pastoor ?????

Dit meen je toch niet
Het is interview komt uit de Tsjechische media en er staat zelfs bij dat het volledig speculatief is, zou ook raar zijn als ze daar ineens meer info hebben dan de insiders hier. De enige reden waarom je die naam daar ziet staan is omdat hij in Tjechië actief is geweest, en dus relevant voor de lezers daar.
Zou ik prima keuze vinden.
En Lingr absoluut niet weg doen.
Lezen is moeilijk he? man man man.

"(een suggestieve naam, red.)"

Oftewel nee, Pastoor is enkel een naam die door die Tsjechische media outlet uit hun duim wordt gezogen.
Goede storende speler, maar dat is niet meer het spelletje dat Feyenoord wil en hoeft te spelen, gelukkig. Ideale invaller wanneer er geforceerd moet worden, maar niet meer dan dat. Voor 4 miljoen totaal gewoon een duur breekijzer. Gaat technisch niet aanhaken in het spel van de basiself, ervanuit gaande dat een nieuwe trainer voortborduurt op de principes van Slotbal.
Goed teken dat jongens als Lingr, maar ook Bullaude bijvoorbeeld niet zomaar basisspeler zijn, onder een Advocaat zou deze jongen geheid eerste keus zijn geweest. Zegt iets over de ontwikkeling en de nieuwe ondergrens. Wel de uitdaging om een gelijkwaardige of (in potentie) betere vervanger op de bank te krijgen, mocht hij vertrekken en Feyenoord quitte kunnen spelen.
"onder een Advocaat zou deze jongen geheid eerste keus zijn geweest."

zoals Joao Teixeira?
Vriendelijk bedoelde taaltip: zinspeelt 'op' vertrek ipv 'over'
Lingr is ideale invaller niet meer dan dat.
Nou ben ik miaschien te negatief maar welke aankopen afgelopen jaar renderen er?
Minteh, Beelen, Stengs, Nieuwkoop?
Alle " top" aankopen Zerrouki, Ueda, Ivanusec presteren erg wisselend..@FTM is daar al wi iver gelegd doorselecteren of afhankelijk nieywe trainer??
@Vincie je bent lekker selectief. Timber was ook een topaankoop. Vorig seizoen vaak gelezen dat hij niks toevoegde en men zich afvroeg waarom er een recordbedrag voor hem betaald was. Wie weet gaat het volgend jaar met Zerrouki hetzelfde.
Misschien wel misschien niet..
Maar een slordige 26 mio hebben wre het over.
Dat is niet selectief maar realistisch.
Moet er wel bij zeggen dat beelen het uistekend doet en nieuwkoop ook geen probleem mee als invaller. Maar de top aankopen zijn een beetje in vorm maar wel te laat. Kijken of ze volgend seizoen basisspeler worden of dat de spelers van de "huidige scouting" hun plek innemen wat me niet zou verbazen. Maar je weet het nooit met ueda, ivanušec, en zerrouki (de dure aankopen.)
Is wel een bruikbare speler, alles is nu afhankelijk wat de nieuwe trainer met hem wil.
Geloof niet dat je verlies zal lijden mocht hij vertrekken. Had vaak maar korte inval beurten, had wat mij betreft wat meer mogen zijn.
Was erg goed in hardlopen, ballen veroveren èn grossierde ontzettend vaak in balverlies.
Als Feyenoord stappen wilt maken dan moet je Lingr verkopen. Milambo meer als een type Timber en dan een goede '10' halen.
We moeten een echte concurrent voor Stengs halen, want dat is Lingr zeker niet. Stengs valt ook vaak wat tegen, maar als hij niet meedoet zie je dat op het veld gelijk terug. Lingr is leuk om erbij te hebben, maar heeft niet de klasse van Calvin. Bij Slavia was hij geen basisspeler, en hier ook niet. Als Lingr basisspeler wil zijn, zal het op een iets lager niveau zijn.
Liever Siloh 't Zand volgend seizoen bij de selectie dan Lingr.
Mee eens liever jeugd dan zo’n gast die t toch net niet is, en daarnaast is ‘t Zand gewoon goed ontwikkeld.
Ok denk dat er niet veel rek in deze jongen zit..gebaseerd opdat gene wat we gezien hebben. Die 4 miljoen is goed besteed en zal hij zeker opbrengen maar gewoon doorslecteren.
In tegenstelling tot anderen ben ik er niet echt rouwig om. Ideale invaller als je iets moet forceren, maar niet meer dan dat. Als ik dan PSV zie, hebben die vele malen meer kwaliteit op die plek. Iets waar we ook naar moeten streven.
Dan nog te klein en te weinig technisch onderlegd in de kleine ruimte. Had meer gepast in het eerste seizoen onder Slot met Linssen.

Nooit helemaal begrepen deze aankoop.
Wat mij betreft doorselecteren.
Mee eens, denk dat zo’n ’t Zand veel technischer is en die functie veel beter in kan gaan vullen, Sebaoui zelfde verhaal.
Klopt. Niet voor niks krijgt Milambo telkens de voorkeur als het aankomt op een basisplek.
Precies, we hebben op het middenveld gewoon drie grote talenten rondlopen met: Milambo, Zechiël en ‘t Zand en die moeten we komend jaar alle drie de kans gaan geven!
Zou zonde zijn. Laat hem spelen en flikker Zerrouki terug naar Enschede.
Zerrouki heb je echt bar weinig aan.
Dat ter zijde lees je hier dat iedereen stengs o zo veel beter vind.. nou dat heeft hij dan welgeteld een wedstrijd of 8 laten zien verder was het veelal ( proberen er langs te komen en dan de bal verliezen, en dan z'n corners die nog niet eens bij de eerste paar komen niet eens meegerekend als weggegeven ballen ) met alle respect voor elke speler individueel, maar Lingr zie ik als 10x beter dan Zerouki en stengs bij elkaar, wanneer die eens minuten mag en kan maken ipv op de bank te zitten.

En hij zal ook veel meer goals maken dan stengs en zerrouki bij elkaar zullen doen ( iets wat minstens even belangrijk is ) .

#Out!
Dus je wil Lingr op de positie van Zerrouki zetten?
Als Wieffer en Zerrouki samen spelen (wat veel is gebeurd) dan kan je Lingr prima opstellen voor Zerrouki. Hij zegt volgens mij niet dat Lingr op de positie van Zerrouki moet.
Bedankt voor het ontleden. Lingr is totaal geen basisma
Stengs heeft 7 doelpunten en 17 assists achter zijn naam staan in alle competities. Dus wat dat betreft heeft hij het prima gedaan. In zijn spel zit wat meer risico dan 'balletje breed' en hij probeert met zijn creativiteit wat te forceren. Dat lukt niet altijd (en dat kan natuurlijk ook niet). Lingr is leuk als breekijzer maar is natuurlijk niet het niveau wat we zoeken voor een basisspeler.

Zerrouki ga ik niet eens op in, want dat is een compleet andere positie. Bovendien zijn er meerdere spelers die het eerste jaar matig waren. Denk aan Timber en Sinisterra bijvoorbeeld. Niet elke speler kan er direct staan en dat is ook niet erg, geef die jongen wat tijd.
Lingr kan nog geen pass geven, grossiert in balverlies,
Zerrouki is daar erg goed in, ook in het een keer raken waardoor het spel versnelt. Trouwens: zerrouki speelt op 6 en Lingr op 10, totaal verschillende spelers,
@FeyenoordTM ondanks dat een speler niet gescout hoeft te zijn om te slagen, lijkt het me wel van groot belang dat de scouting in orde is. Hoe staat het er momenteel voor met de scouting?
Zou het beste zijn voor alle partijen. Is gewoon bij lange na niet goed genoeg voor ons.
Zou t zeker jammer vinden.Die wedstrijden dat die meedeed was die toch wel belangrijk. Waarom kraken we hier onze spelers af die weinig spelen zoals bv zerouki.Karim eh was inbegin ook niks en werd belangrijk.
Dit is natuurlijk wel de Tsjechische media. Die zien een speler die daar populair was hier vooral op de bank zitten. Verder hebben ze waarschijnlijk weinig kennis van Feyenoord en alle andere spelers en vinden daarom dat hij gewoon moet spelen en stellen die vraag. Ook een beetje gezonde nationale trots die meespeelt bij zo'n journalist. Dus echt objectief zijn zulke suggestieve vragen niet echt en daardoor ook de antwoorden erop ook niet.
Blijkbaar kwam hij bij Slavia ook voornamelijk van de bank.
Daarom zeg ik ook dat hij daar "populair" was en niet dat hij daar de beste speler was ;-)
Zou zonde zijn als hij vertrekt, persoonlijk vind ik hem meer brengen dan Stengs
Conditioneel wel maar qua voetballend vermogen natuurlijk niet.
Hij kan niet mee in het combinatievoetbal en grossiert in balverlies. Alleen zijn jagen en diepgaan is redelijk, de rest zwak,
Misschien beter. Stengs en Milambo zijn gewoon stukken beter
Hoop wel echt dat we niet met Stengs op 10 de CL ingaan.
Stengs is al maandenlang niet 100% fit.
@FeyenoordTM hoe staat het ervoor met de scouting? Het beloofd een drukke zomer te worden maar als ons scoutingteam nu nog niet op orde is dan zijn we eigenlijk al te laat toch?
De naam van die trainer is gewoon online in het artikel terug te lezen?
Toch denk ik dat deze jongen veel betere cijfers dan Stengs kan halen. Heeft scorend vermogen en het afjagen zit ook wel goed
Heeft vast meer scorend vermogen maar voetbaltechnisch blijft het behelpen.
100%. Stengs leuk tegen Volendam, maar verder hebben we er geen kut aan.
Nee, aan een blinde draver heb je wel wat. Stengs heeft 13 assists in de competitie daar haalt Lingr nog niet de helft van. Die komt voetballend zwaar tekort. Heeft het perfecte gevoel om op tijd voor de goal te komen maar daar heb je dan ook alles meegehad. Dat had Lex Immers ook.
Stengs heeft 0,0 laten zien in de grote wedstijden. Maar goed jij wilt er mee de CL in.
Nee met Lingr ga je er op vooruit of Ballaude die je zo graag ziet terugkomen.
Nee maar heb liever gewoon een goede nummer 10 met Bullaude of Lingr daarachter. Stengs 2de optie voor op rechts.
Stengs doet het leuk maar in grote wedstrijden moet hij het vaker laten zien. is ook een grootverdiener denk dat bullaude en lingr dat niet zijn.
Wat je Stengs kunt verwijten is dat hij te weinig scoort voor een nr10. Assists zijn dik in orde. Voetballend prima maar wat wisselvallig.
Celtic, Lazio en Atletico(uit) niet gezien dan?
Zijn 3 wedstrijden, waarin tegen Celtic echt dramatisch was buiten zijn goal. Lazio en Atletico waren inderdaad goede prestaties met het hele team. Die andere 13 grote wedstrijden heb je hem 0.0 gezien.
Atletico uit speelde hij wel op rechts en daar ziet Koeman hem ook liever spelen en ik denk daar net zo over.

Laat de nieuwe trainer beslissen wat hij met Bullaude en Lingr kan...
Je vind m echt slecht tegen Atletico?
Immers had in zijn 'top'seizoen bij ons serieus wel 25-30 goals kunnen (moeten) maken. Niet normaal hoe vaak hij de open kans, de 100% kans liet liggen toen. Daaraan zag je duidelijk zijn tekortkomingen.
Dat is mijn hele punt. Ik denk dat Lingr misschien iets meer goals maakt maar in al het andere komt dat soort spelers tekort.
Wat een onzin , gelukkig geeft Stengs ze altijd goed! Die heeft nog vaker balverlies dan Lex immers
Stengs is creatief en handig in het kaatsen. Lingr (en ook Bullaude) kan dat totaal niet. Daarnaast is Stengs al maandenlang steeds ietwat geblesseerd, als hij komend seizoen fit is hebben we een topper aan hem. Lingr is niveau Excelsior.
In tegenstelling tot Bullaude kan hij wel op ons gras spelen. Dat is ook iets waard. Ik denk alleen niet dat Bullaude minder is.
Bullaude speelt zelfs op Argentijns gras niet, dus ik ben bang dat we die gewoon kunnen vergeten.
Bullaude is een waardeloze speler. Die eindigt bij Excelsior ook op de bank. Net als Lingr trouwens.
Ik vind Lingr een leuke kerel maar deze transfer is echt weggegooid geld. Slot kijkt niet eens naar hem om. Best ironisch aangezien het Slot zelf was die zich hard maakte voor zijn komst als ik me dat goed herinner.
Wist niet dat hij bij Slavia ook een invaller was. als Slavia hem wilt behouden zou dat prima zijn. Komt kwalitatief te kort.
Ontzettend zonde!! Had veel meer speeltijd verdiend dan dat hij kreeg. Ik hoop dat hij alsnog een seizoen wilt blijven aangezien hij echt wel wat voor dit team kan betekenen.
Nóg meer balverlies? Want mee in het kaatsende voetbal kan Lingr totaal niet.
Heerlijk ventje wel, niet goed genoeg helaas..
@FeyenoordTM dit is toch een enorme fout geweest. Leuke speler maar 4 miljoen voor iemand die vanaf minuut 1 banketten is is teveel. Denk je dat Feyenoord hem gaat verkopen? Of wellicht deal sluit met slavia
Indien Feyenoord quitte kan spelen; ja. Bullaude komt ook terug, Boca gaat koopoptie niet lichten. Misschien ziet onze nieuwe trainer het wel zitten in Bullaude, al geniet hij veel (intercontinentale) belangstelling.
Ik zou graag Bullaude weer terugzien, Hoop dat er wel echt prio ligt op de 10-positie. Met Stengs kunnen we echt niet verder in de CL...
Bullaude speelt in Argentinie ook niet. Geen beste speler, misschien bij Excelsior een aardige invaller.
Allemaal ontzettend voorbarig natuurlijk met het aanstaande vertrek van trainer en een veelvoud aan spelers. Zou zomaar kunnen dat deze man opschuift in de hiërarchie en gewoon lekker gaat blijven. Ik zou het jammer vinden als ie gaat, aangezien het wel een qua karakter en drive een Feyenoordspeler is.
''aangezien het wel een qua karakter en drive een Feyenoordspeler is.''

Dat is precies het stigma waar we vanaf moeten. Spelers die wel drive hebben, maar voetballend niet zo goed zijn, daar moeten we echt vanaf.
Slachtoffer van de 2-2 tegen Sparta
Yep, we zaten op dat moment ook op Luka Stojković van NK Lokomotiva. Maar ook al ruim twee maanden op Luka Ivanušec van Dinamo Zagreb, wat eveneens Stojković wilde.

Indien wij Stojković doorzette, zou Zagreb de stekker uit de Ivanušec onderhandelingen hebben getrokken. En dan zaten we zonder de beoogde linksbuiten waar we al twee maanden op blindstaarden.

Uiteindelijk voor Ivanušec gegaan, maar toch bleek er daarna wat paniek te zijn over de 10-positie. Die paniek werd alleen maar aangewakkerd door de 0-0 tegen Fortuna en de 2-2 bij Sparta, en dus werd er wat beroep gedaan op een voormalig (!) netwerk, dus niet de huidige scouting.

Daaruit kwam Lingr. Ik denk dat we het moeten zien als een soort paniek deal, die binnen 24 uur gesealed is. Uiteindelijk geen beste zet gebleken, al helemaal als je die verplichte koopoptie tegen het licht houdt. Zonde. Slijten, je verlies nemen en door.
Precies dit, daarom zeg ik ook dat we echt de plank helemaal mis geslagen hebben deze window. Want we teren op de de spelers van het kampioens jaar zonder hun stonden we gewoon naast 020.
Aan de ene kant jammer als hij weg wil, maar aan de andere kant vind ik hem ook niet goed genoeg om basisspeler te zijn bij ons
@FeyenoordTM heb het gevoel dat je voor vandaag nog een zeer leuk primeurtje hebt, klopt dat?👀
Over een trainer of inkomende speler?
denk nog niet over een trainer blijft denk ik nog wel tijdje stil