ivanusec-3

VK Sportphoto

Nieuws

Metgod ziet probleem bij buitenspelers: "Dat is geen goed teken"

Stan

Na de eerste seizoenshelft lijkt Arne Slot bijna alle stukjes bij elkaar te hebben gevonden om de ideale Feyenoord-puzzel compleet te maken. Op de vleugels blijft de oefenmeester echter schuiven met zijn buitenspelers, die hem allen nog niet genoeg wisten te overtuigen. In gesprek met VoetbalNieuws gaat oud-Feyenoorder John Metgod in op de situatie rondom de vleugelaanvallers van de Stadionclub. 

Feyenoord kan tijdens de hervatting van de Eredivisie in ieder geval niet beschikken over Alireza Jahanbakhsh (Iran) en Yankuba Minteh (Gambia), die voor hun land uitkomen op de Afrika en Asian Cup. De spoeling op de zijkanten is dus dun voor Slot en daarom is het aantrekken van een buitenspeler niet uitgesloten. 

"Het zal er natuurlijk van afhangen of ze allemaal blijven", weet ook Metgod, die ziet dat het nog niet altijd je van het is bij de Rotterdamse vleugelaanvallers. "Aan de flanken heb je voorin wel dat daar regelmatig wordt gewisseld. Dat is natuurlijk geen goed teken en geeft vaak aan dat je nog zoekt naar de juiste invulling van de poppetjes. Ik kan me voorstellen dat ze voorin kijken, met alle respect."

Afgelopen zomer werd Luka Ivanušec nog aangetrokken om Feyenoord aanvallend te versterken, maar de Kroaat heeft zich nog niet verzekerd van een basisplaats in De Kuip."Ivanušec zou ongetwijfeld een goede speler zijn, maar na zijn blessure is het niet wat het daarvoor was", vindt Metgod. Het Feyenoord-icoon denkt dat Slot redelijk in zijn maag zit met de kwestie rondom de buitenspelers. "Ik kan mij voorstellen dat je als trainer zijnde zoekt naar spelers waar je van overtuigd ben dat ze een meerwaarde zijn voor het elftal. Dat je min of meer voor een vaste invulling kan gaan. Dat is wat betreft voor de rest van het team wel het geval, maar in de aanval op de flanken zitten nog wel wat vraagtekens."

Delen

Reacties

Ik heb het idee dat er nog wat anders is waardoor buitenspelers onder Slot niet zo renderen. Bij Slot moeten ze volop mee moeten doen in het jagen en meeverdedigen. Daardoor maken ze erg veel meters. Nu moeten de andere spelers dat natuurlijk ook, maar de creativiteit en behendigheid wordt als eerste minder als er een groot beroep op je fysiek wordt gedaan, terwijl buitenspelers het juist van hun behendigheid en creativiteit moeten hebben.
Paixao speelt zijn beste wedstrijden op links. Kan ook op rechts.
Sauer speelt op links.
Ivanusec op links.

Jahanbaks, Dilrosun en Minteh zien we na dit seizoen waarschijnlijk niet meer terug.
Werk aan de winkel voor DTK!
Goed dat we de mening van john hebben, dit had echt nog niemand bedacht.

maar goed, zoveel heeft hij niet gespeeld voor zijn blessure, dus dit soort conclusies daar hebben we weinig aan (was hij echt wel zo goed voor zn blessure, of kende niemand hem toen en was het makkelijker voor hem, of ligt het toch idd aan die blessure?)

hoe het ook zij, ivanusec is een speler die naar binnentrekt. dan moet hartman er wel omheen. je ziet dat hartman nu ook (net als geertruida)meer als inverted back opereert. lekker die steekbal geven als verkapte middenvelder. dan staat hij dus ook meer naar binnen.

volgens mij de manier van spelen van grotere invloed op het spel van ivanusec dan de vorm.....
Bij Ivanusec is het echt wel van na de blessure. Bij zijn oude club speelde hij ook goed. En bij Feijenoord voor zijn blessure ook.
Maat hij komt wel weer terug op zijn oude niveau.
Dit zijn allemaal maar aannames. Heb jij hele wedstrijden gezien van hem in Kroatië? Of alleen zijn doelpunten? Hoe sterk is die competitie? Hij heeft alleen een enkelblessure gehad hoor. Maar goed, Hij moet duidelijk z’n draai nog vinden.
Precies. Laat die jongen eens 5 potjes staan.

Denk ook dat Ivanusec na de winterstop meer gaat laten zien. Te snel afgeschreven na zijn blessure.