slot

VK Sportphoto

Nieuws

Slot juicht versterking toe: "Maar dan zal die speler er ook moeten zijn"

Stan

Nu de transferperiode weer is geopend, draaien ook de geruchtenmolens weer op volle toeren. Ook over Feyenoord kwam de laatste weken het nodige transfernieuws naar buiten. Tijdens de persconferentie van vrijdag wordt Arne Slot ernaar gevraagd. 

Waar Slot een aantal dagen geleden nog liet weten bij een bod van 60 miljoen op Santiago Gimenez niet in de weg te gaan liggen, wil de trainer zich vrijdag niet meer uitlaten over transferzaken. "Vorige week zei ik: 'Daarvoor moet je eigenlijk altijd bij Dennis te Kloese zijn, maar dat is een beetje kinderachtig van mij om dat niet te beantwoorden', omdat Dennis er toen niet was in Marbella", legt Slot uit. "Nu is hij wel weer, dus als je vragen hebt over het wel of niet aantrekken van nieuwe spelers, dan moet je bij Dennis zijn. Ik richt me volledig op de spelers die we nu wél hebben. En dat zijn er al vier minder dan we voor de winterstop hadden, dus verdienen die alle energie en aandacht."

Welke wensen Slot heeft op de transfermarkt? "Dat weet Dennis uitstekend, waarvan ik vind waar we wellicht nog wat kunnen gebruiken. Helemaal als je de kans wil vergroten op de tweede plek, wat komende seizoen ook weer Champions League oplevert en de eerste plek uiteraard ook. Maar we zitten meer in concurrentie voor plek twee dan we voor plek een zitten op dit moment."

Feyenoord zou zich in januari dus kunnen versterken, om de concurrentie voor te blijven. "Als je die kans wil vergroten, moet je kijken of je, los van het geld dat afgelopen seizoen is binnengehaald, de Champions League-miljoenen zou willen inzetten om het elftal verder te versterken. Ik zou dat toejuichen. Maar één, zou dat moeten kunnen, en twee, zal die speler er dan ook moeten zijn."

Voorlopig is die speler er nog niet en dus hervat Feyenoord de Eredivisie zonder versterkingen. "De afgelopen jaren hebben wel uitgewezen hoe waardevol het is als deze club, met het programma dat wij draaien, spelers vroeg heeft", zegt Slot daarover. "Dat ze dus ook een voorbereiding mee kunnen draaien. Hoe eerder een speler erbij is, hoe sneller die in het programma kan, hoe eerder hij bij ons impact kan hebben. Zeker als je spelers haalt die wij tot heden veel gehaald hebben. Spelers die een aanloop nodig hebben, van een lager niveau komen, die moeten wennen aan de intensiteit."

"Dus zou je bijna uit dat principe kunnen vaststellen, dat als je nu een speler haalt, het of eentje is voor de écht lange termijn, of eentje die de kwaliteiten heeft dat hij dat proces niet nodig heeft, wat alle andere spelers wel nodig hebben gehad", sluit Slot af. 

Delen

Reacties

Nog geen reacties