slory-2

VK Sportphoto

Nieuws

Talenten nog niet bij selectie: "Belangrijk dat zij hun wedstrijden blijven spelen"

Stan

Tijdens het trainingskamp in Marbella, trainden naast de regulier selectie ook een aantal talenten uit de jeugdopleiding mee met het eerste van Feyenoord. Jaden Slory, Thijs Kraaijeveld, Givairo Read en Nesto Groen mochten zich in Spanje laten zien aan Arne Slot. Tijdens de persconferentie vrijdagmiddag gaat de oefenmeester in op de situatie van de jeugdspelers. 

Ondanks het gebrek aan buitenspelers, doet Slot tegen NEC nog geen beroep op Jaden Slory, die wel mee was op trainingskamp. "Jaden speelt zijn wedstrijd zaterdag bij de beloften", geeft de trainer aan. "Wij hadden vandaag 19 veldspelers op het veld en 4 keepers, dus dat is voldoende om de wedstrijd mee in te gaan. De reden waarom Jaden ook bij de beloftes speelt, is omdat hij het goed gedaan heeft in de twee weken dat hij bij ons is, maar dat wij, en zo hebben we dat de eerste seizoenshelft ook constant ingevuld, het heel belangrijk vinden dat onze talenten hun wedstrijden blijven spelen. Anders kan je je niet ontwikkelen."

Het is een afweging, die Slot en zijn staf voor elke jonge speler moeten maken. "Dat is soms de moeilijkheidsgraad, die we ook bij Leo Sauer een aantal keren gehad hebben: dat hij echt heel dicht tegen een invalbeurt aanzat en je hem dan toch maar weer meeneemt. Als hij dan niet is ingevallen heeft hij weer geen 90 minuten kunnen maken. Daarom dat die jongens ook best vaak in de Youth League mee hebben gespeeld, om ze juist ook die belangrijke minuten te geven, om zichzelf te kunnen ontwikkelen, omdat wij niet een elftal in de Keuken Kampioen Divisie hebben."

Op dit moment worden die jeugdspeler daarom nog niet bij de hoofdmacht gehaald, zo verklaart Slot zijn keuze. "Voor Jaden is die nu gemaakt dat hij bij de Onder 21 meedoet en Thijs Kraaijeveld geldt hetzelfde voor. Givairo Read is ziek en heeft ook een lichte blessure opgelopen, dus die is in geen enkel elftal dit weekend te zien."

Delen

Reacties

Jeugdspelers maken pas de benodigde stappen als ze veel minuten maken in het eerste. Meespelen in een KKD ploeg of de o21 is leuk en aardig maar het verschil met het eerste is gigantisch. Hartman heeft laten zien dat als je ze volledig de kans geeft het goed kan uitpakken
Ik vindt een reserve competitie veel beter
Dan spelen ze elke week en zijn ook bij de selectie.
Buiten dat. Kijk eens naar de andere ED clubs die in de kkd spelen. Gewoon een grote flater. En het is amateur niveau.
Beter die clubs er uit en voor de rest een competitie samen met België.
De realiteit is dat het niveau van het eerste omhoog is gegaan. Wie moet je er ook uithalen? Op linksbuiten kan je spelen met Ivanusec of Paixao, allebei goede voetballers